+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 3 megyéből érkeztek a Felfénylő szavakra
2022. április 29. péntek 17:40 - Keszthely
3 megyéből érkeztek a Felfénylő szavakra
Felfénylő Szavak területi szavalóversenyt rendeztek Keszthelyen. A 23. verselésre három megyéből érkeztek a versenyzők, nem ritkán komolyabb művekkel vagy épp vidám prózákkal.

A keszthelyi Zöldmező Iskolában  az idén hetvenen mérettették meg magukat. A versenyzők többségének nem ez volt az első szereplése, sokan megfordultak már a keszthelyi rendezvényen, de az ország más településein is örömmel állnak ki a közönség elé.

"Nagyon boldog vagyok, hogy mindig kapok valami dicséretet, és így máskor is szívesen jönnék verset mondani, és hogyha szó van a versmondásról kell, hogy lehet jönni verset mondani akkor már nagyon, várom azt az időt, amikor el lehet jönni." - mondta el Salamon Vanessza.

József Attila, Petőfi Sándor, Dsida Jenő versei is felcsendültek. A megmérettetésre az értelmileg- és a tanulásban akadályozott alsó és felső tagozatosok, valamint a készségfejlesztő illetve szakiskolába járó diákok érkeztek.

"Nagyon-nagyon fontos az, hogy elismerjük, hogy ezek a gyermekek, akik itt a színpadra lépnek képletesen, ezen a mai napon szavalják a verseiket, ők mindig kiemelkedők lesznek. Ezzel nekik egy kicsit nehezebb egy kicsit másképpen működik az, hogy megtanuljanak egy verset, ne beszéljünk még mellette a felkészítő tanárokról, akik pluszba foglalkoznak velük. Azt gondolom, hogy ennek a versenynek óriási jelentősége van, nemcsak Keszthely, de a régió és az ország tekintetében is." - ismertette Manninger Beáta zsűritag.

A verseny már több mint húsz éves. A gyermekek hosszabb és rövidebb versekkel egyaránt készültek.

"Változott az élet a húsz év folyamán, és bevezetésre került, hogy az integráltan oktatott gyermekeket is fogadjuk a többi iskolákból illetve idén először óvodás gyermekek is verset mondanak nálunk. A célja az a tehetség, a tehetség gondozás a tehetségnek a megfogalmazása mellett a tehetséges gyermekeknek a kiemelése." - fogalmazott Krasznai Tamásné igazgató.

A keszthelyi verseny korábban az országos megmérettetés területi eseménye volt. Pár évvel ezelőtt megszűnt ez a lehetőség, a helyi rendezvényt azonban továbbra is fontosnak tartják megszervezni, így a jövőben is várják a jelentkezéseket.

Németh Veronika - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus