+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újabb sikert ért el Belovári András
2022. április 28. csütörtök 16:02 - Keszthely, Budapest
Újabb sikert ért el Belovári András
Harmadik helyezett lett kollégánk, Belovári András a Magyar Sajtófotó Pályázaton. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztályának elnöke a héten adta át a díjakat. Belovári András a Természet és tudomány kategóriában állhatott dobogóra.

A 40. Magyar Sajtófotó Pályázatra 245 fotográfus 2305 pályaművet töltött fel. Az egyedi és sorozat kategóriákba összesen 5810 képet neveztek. A fotóriporteri szakma legnagyobb hazai seregszemléjének díjazott képeiből kiállítás is nyílt. 14 kategóriában ismerték el a fotósokat. Ezek mellett 6 különdíjat is kiosztottak. Kollégánk, Belovári András is a legjobbak között szerepel az óriáskerékről és a csillagok forgásáról készített képével.

„Meglepődtem rajta, amikor értesítettek, hogy harmadik helyezést értem el. Nagy megtiszteltetés és nagy öröm volt számomra, pedig el kell azért mondjam, hogy nem egy tipikusan sajtófotó. Ha jól emlékszem 24 pályaművel indultam ezen a megmérettetésen. Én úgy érzem, hogy azért ennél voltak erősebb képek is, ami inkább jobban kapcsolódik a sajtófotóhoz. Viszont, hogyha valaki megnézi a sajtófotó oldalon, hogy milyen alkotások születtek, akkor viszont tényleg örülnöm kell, mert nagyon-nagyon erős volt a mezőny.”

A Természet és Tudomány kategóriában a csillagjárás módszer szerint készült a Forog a világ című kép. András körülbelül 600-szor kattintott. Nehezítette dolgát a leszálló köd és a folyamatosan érkező autók is, így a fényképek negyedéből tudott válogatni a dobogós fotóhoz.  Belovári Andrásnak nem ez volt az első rangos elismerése. Tavaly a Magyarország 365 fotópályázaton két képét is kiállították.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus