+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Erdei játszótér és új tűzrakóhelyek várnak mindenkit a Nagymezőn
2022. április 25. hétfő 16:09 - Gyenesdiás
Erdei játszótér és új tűzrakóhelyek várnak mindenkit a Nagymezőn
Megújult a Nagymező. A pályázatból megszépült erdei pihenőhely a Keszthelyi-hegység legkedveltebb kirándulóhelye. A kikapcsolódás mellett számos programnak ad helyszínt. A renovált helyszínt a hétvégén adták át. A program része volt a villanyautósok családi napjának.

35 darab bútorgarnitúra, számos tűzrakóhely újult meg a Nagymezőn, valamint erdei játszóteret is kialakítottak. A Magyar Természetjáró Szövetség által vezetett közös konzorcium részeként valósult meg a szépítés. A renoválást a jelentős használat és az időjárás okozta amortizáció indokolta. Az elmúlt időszakban a látogatószám is növekedett, már 100.000 fő felett van.

„Lényeges az, hogy Gyenesdiás közigazgatási határain belül található. Lényeges, hogy mi is odafigyeljünk a jó kapcsolatra a Bakonyerdő Zrt.-vel. És természetesen azzal együtt, hogy tudjuk fejleszteni ezt a környezetet, megújuljon majd a tornapálya, tovább tudjon majd bővülni a játszótér, egy korszerű parkolót tudjunk majd kialakítani, mind a vizesblokk, mind a felfezető útnak a minősége tudjon javulni. És Tudjon olyan minőségi turistát fogadni, akiknek tényleg ez egyfajta kikapcsolódás, pihenés, rekreáció. Hiszen mindezzel egütt lesz teljes mindaz, amiért ők is fejlesztenek és mi is dolgozunk.” - mondta el Gál Lajos polgármester.

A Bakancsos barangolás a Bakonytól a Balatonig című projektre mintegy 159 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el. . A projekt részeként a Bakonyerdő Zrt. egész területén összesen 1 db új négyévszakos menedékházat, 4 db új erdei védőházat alakítottak ki. Megújult 5 db védőház, 118  erdei bútorgarnitúra, 45 erdei pad, 18 erdei tűzrakó hely, 80 tájékoztató tábla, és 6 erdei gyalogos fahíd. További fejlesztéseket is terveznek.

„Talán ezzel a szlogennel lehetne megfogni, hogy „kerekezz és parkolj”. Szeretnénk, hogyha kulturált, kerékpárosbarát pihenők, elektromos autók töltési pontokkal létesülő parkolók lennének. Azt láttuk, hogy most a pandémiás időszakban , hogy nagyon megnőtt az erdők látogatása, rengetegen kerékpárral érkeztek. Nagyon sok a gépjárművel érkező. De ennek az infrastrukturális háttere nem mindig biztosított.” - osztotta meg Jagicza Attila a Bakronyerdő Zrt. vagyongazdálkodási főmérnöke.

A program az innovatív környezetvédelem jegyében valósult meg. Ehhez tartozott hozzá a villanyautósok családi napja is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár