Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Szavazás Keszthelyen
2022. ápr. 4. hétfő | Keszthely
Szavazás Keszthelyen
Keszthelyen a nyolc egyéni választókerületében összesen 17 szavazókörben adhatták le voksaikat vasárnap reggel hat órától 19 óráig a választópolgárok. Már a délelőtti órákban magas volt a részvétel a szavazókörökben, kora délutánra pedig egyes helyeken meghaladta az 50%os részvételt a szavazók aránya. A választás tisztaságát rendbontás nem zavarta Keszthelyen.

Már a reggeli órákban is sokan elmentek szavazni a keszthelyi választókerületekben.  Több szavazókörben sorban állás volt. A szavazásra jogosult állampolgárok fegyelmezetten vártak. Mind a keszthelyi mind pedig más területen lévő, de átjelentkező lakóhellyel rendelkező állampolgárok igazolták a szavazásra jogosultságot. A szavazás menetével kapcsolatos tájékoztatást követően aláírtak és a szavazófülkében leadták voksaikat. Többen elmondták miért mentek el szavazni.

"Azon túl, hogy állampolgári kötelességem, azontúl nekem különösképpen nagy okom van rá. Engem a Rákosi - rendszer, az egész családomat – anyám, apám ott haltak meg- én meg a két testvéremmel kamaszként ott voltunk három évet. Mint mondjak, a fél életünket mindnyájunknak tönkretette"- mondta Lukács Mária.

A szavazók  a lakóhely szerinti jelöltre és a számukra legszimpatikusabb pártlistára szavazhattak. Délután egy órára már magas volt a részvételi arány.

"Reggel 6 óra óta jönnek  a választópolgárok szavazni. A 3. számú szavazókörben már egy órakor 38%-a a választópolgároknak eljött szavazni. A szavazás eddig problémamentesen zajlott. Az első szavazók ebben a körzetben igen kevés arányban vettek eddig részt, de reméljük, hogy eddig még jönni fognak."- adott tájékoztatást Karacsi Gábor.

Hogy miért tartják fontosnak a voksolást, szinte mindegyik szavazókörben  azonos választ kaptunk. Vajda Árpád a következőt mondta."Hogy érvényesüljenek az ehhez kapcsolatos jogaim."

A Ranolder iskolában, a 7-es számú választókörbe is reggel 6 óra óta folyamatosan érkeztek a szavazók.

"Különlegessége a 7-es számú szavazókörnek, hogy az összes átjelentkező itt van nálunk és ez 344 embert jelentene és az még hozzájönne. hogy aki átjelentkezik az általában el is jön."- mondta el a Szavazatszámláló Bizottság elnöke, Dr. Brazsil József Mihály.

A Nemzeti Választási Irodától már februárban megkapták  a levelet az átjelentkezők arról, hogy pontosan hova, melyik szavazókörbe kell menni, szavazni.

"Pécs belvárosi körzetéből jöttünk és nagyon fontosnak tartjuk mert állampolgári kötelességünk is, hogy szavazzunk és szeretnénk  a választást olyan irányba eldönteni ami a mi hitünk szerint való."- nyilatkozott Trimm László.

A szavazókörök bezárása után bontották az urnákat és elkezdődött a szavazatok számlálása.  Keszthely város jegyzőjétől kapott információk alapján elmondható, hogy Keszthelyen a választás napján a nyitás és zárás is időben megtörtént, a nap folyamán  a választás tisztaságát zavaró esemény nem történt. Az első szavazók listáján 365 fő volt, hogy ebből mennyien szavaztak, nem tudni. A Keszthelyről átjelentkezettek  valamint a külképviseleten regisztráltak szavazatait szombaton számlálják.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

 

| 2024. jún. 10. hétfő 19:15 | Keszthely
A VÁRTAK Egyesület az egyéni körzetekben hét mandátumot szerzett. A FIDESZ-KDNP négy képviselőt delegálhat.
| 2024. jún. 10. hétfő 19:15 | Keszthely
A FIDESZ-KDNP 9 képviselőt delegálhat a vármegyeházába.
| 2022. jún. 27. hétfő 16:11 | Keszthely
Zökkenőmentesen zajlott az időközi voksolás Keszthelyen.
| 2022. ápr. 4. hétfő 16:22 | Keszthely
A Fidesz-KDNP várakozásait is felülmúlták a választási eredmények.
| 2022. már. 31. csütörtök 14:01 | Keszthely, Zalaegerszeg
Rendkívüli nyitva tartás lesz a kormányablakokban a választás hétvégéjén.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.