Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / VSZK-sok is segítettek a legnagyobb szakácsversenyen
2022. már. 30. szerda | Keszthely, Budapest
VSZK-sok is segítettek a legnagyobb szakácsversenyen
Második lett a magyar csapat a Bocuse d’or európai döntőjén. A séfeket VSZK-s diákok is segítették. 11 tanuló utazhatott el Budapestre, a megmérettetés helyszínére. Az élményen túl szakmai szempontból is sokat adott nekik a szakácsverseny.

Nagyon örült a magyar csapat, miután kiderült, hogy a dobogó második fokára léphetnek fel a Bocuse d’Or versenyen. 17 nemzet készíthette el fogásait a megmérettetésen. Többek között őzből, kacsamájból, túróból, tejfölből és burgonyából kellett főzniük a séfeknek. A döntőben a VIP-páholyban a VSZK diákjai is segédkeztek a mestereknek.

Élményeiket sorolták fel a tanulók. Meghatározó volt számukra, hogy testközelből találkozhattak a konyhaművészet óriásaival. A szakácstanulók a gálavacsorán Széll Tamásnak segítettek.  

„Eszméletlenül vártam és nagyon izgatott voltam. És amint odaértünk a Hungexpo területére, onnantól kezdve minden félelmem elszállt és az izgatottságot felváltotta egyfajta vágy bennem, hogy elkezdődhessen ez az egész és hogy megmutathassam, hogy mire vagyok képes.” - osztotta meg Pizmány Gábor.

Az iskolából 8 pincér és 3 szakácstanuló vehetett részt az eseményen. Előbbiek az ebéden és a vacsorán is felszolgálhattak.

„Pluszt adott minden téren. Már az imént is mondtam, hogy jó érzés volt ennyi maximalista emberrel találkozni egy ilyen nagyobb rendezvényen. Jó volt betekinteni a szakácsok közé is, meg az egész versenyhangulatot a backstage-ből átérezni. Ami jó volt, hogy a mosdót és az éttermet is együtt használhattuk a Michelin-csillagos séfekkel, ez vicces volt.” - emelte ki Rosta Gábor.

A vendéglátó oktatók szervezete közvetítésével jutottak el a fiatalok a versenyre. Három felkészítésen voltak a tanulók. Az élmény sokat adott nekik.

„Egy életre szóló élményt, ami a legfontosabb. Meg, amiről beszélgettek, egyfajta szemléletmódot, barátságokat, kapcsolati tőkét. Azt hiszem, hogy az a diák, aki a következő állásinterjún megmutatja azokat a képeket, hogy milyen szinten vett részt a szakmába és mondjuk Jérôme Bocuse-szal fotózkodott, ő egészen biztos, hogy bárhová elmehet dolgozni.”   - tette hozzá Kiss György szakoktató.

A magyar csapat a dobogós hellyel részt vehet a Bocuse d’Or lyoni világdöntőjén. Rajtunk kívül Dánia, Norvégia, Svédország, Izland, Finnország, Franciaország, Nagy-Britannia, Svájc és Belgium is kijutott a francia fináléra.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Zalaegerszeg
Jutalmazták a kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzőket.
| 2024. ápr. 25. csütörtök 19:15 | Keszhely
A Balatoni Gasztroakadémián tíz szakember sajátíthatta el a legújabb cukrászati technikákat.
| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Keszthely
Diáknap volt a VSZK-ban. Főzőverseny, osztályok közti vetélkedők és szakmai előadások tarkították a szerdai programot.
| 2024. ápr. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
A kollégium első alkalommal tisztelgett a líra ünnepe előtt.
| 2024. ápr. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
Ételkóstolóval egybekötött élményutazásra hívta vendégeit a VSZK.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.