+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / High -Tech Suli Keszthelyen
2022. március 22. kedd 19:02 - Keszthely
High -Tech Suli Keszthelyen
A Mészáros Csoport High-Tech Suli programjának 2021. évi II. pályázati lehetőségének számos oktatási intézmény örült. A köznevelési és szakképzési intézmények részére módszertani, oktatástechnológiai és infrastrukturális fejlesztéseket biztosított a pályázat. A nyertes pályázók között a 20 millió Ft-os támogatási összeget,a keszthelyi Zöldmező utcai iskola is elnyerte.

A Zöldmező utcai iskolában az informatika tanár az  építő elemekről beszél a tanulóknak az újonnan kialakított digitális tanteremben.  A legmodernebb digitális eszközök mellett, tíz doboz Lego Spike robot is került  az iskolába annak a Mészáros Csoport tavaly ősszel kiírt pályázatának köszönhetően. Az országban tíz intézmény nyerte el a 20 millió forintos összeget. A támogatásból egy tantermet teljes egészében berendeztek. Huszonnégy padot, asztalt,tanári eszközöket, interaktív panelt,laptopokat és  3D nyomtatót kaptak kiegészítőkkel, amik között van  laser vágó, forrasztó és micro:bit egység is. Az eszközöket beépítik az oktatásba.

"Nagyon sok fajta lehetőség van általános iskola felső tagozatában beépülve, akár egy történelem órán egy tananyag egységnél - váraknál, vagy lovagi rendeknél-amiről tanulnak, s azokat a valóságban ki tudják nyomtatni. Szemléletessé teszik, közel hozzák, de ugyanezt akár a biológia óráról is elmondhatom. S ezzel egyben készítenénk a gyerekeket a számítógépes adatrögzítő szakmára, amit az iskolánkban tudnak majd elvégezni."- mondta el Krasznai Tamásné igazgató.

Az európai szinten is kiemelkedő tanteremben még csak ismerkednek a gépekkel, eszközökkel. Így Kovács Noémi tanuló is. "Én informatika szakon tanulok. 3D nyomtatót még működésben nem láttam. De így a teremben már igen és várom, hogy lássam működés közben vagy esetleg ki is próbáljam."

A támogatás részeként, az iskola három pedagógusa képzésen vehet részt. Anyagi juttatást is kaptak a plusz munkájukért, amit az új módszerelsajátításával és kidolgozásával töltenek. A digitális modern eszközök véleményük szerint nagyban előremozdítják a gyógypedagógiai oktatás-nevelést is, de újra kell gondolni a tanulás szervezését. Ebben segít a több hónapos tanfolyam.

"Eddig inkább frontális és olyan módszerek voltak előtérben, amikor mi mondtuk meg a gyerekeknek, hogy mit, hogyan. Ebben a High-Tech Suliban már át kell, hogy állítsuk a gondolkodásukat, hogy ők oldják meg a problémát. Mindenféle különféle játékoknak a segítségével és ők tervezzék meg a lépéseit ezeknek a tevékenységeknek."- adott tájékoztatást Pintér- Vincze Beáta tanár.

A tanárok képzése tanév végéig befejeződik, így a 2022/23-as oktatási évet már a Hig-Tech Suliban kezdhetik meg a speciális iskolába járó tanulók.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Időseit ünnepelte Gyenesdiás a hétvégén az általános iskola aulájában.
 
A párt keszthelyi szervezete ezúttal tartós élelmiszercsomagokat gyűjt a nehéz helyzetben lévőknek.
 
Az ünnepi időszakban nem feledkeznek meg a rászorulókról sem.
 
A nevelőszülői hálózattal közösen tartott istentiszteletet Keszthelyen a református gyülekezet.
 
Közösségi faültetést szervezett az Erzsébet ligetben a Keszthelyi Városvédő Egyesület.
 
Szezonzáró versenyt szervezett a Keszthelyi Túravitorlás Club
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus