+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / High -Tech Suli Keszthelyen
2022. március 22. kedd 19:02 - Keszthely
High -Tech Suli Keszthelyen
A Mészáros Csoport High-Tech Suli programjának 2021. évi II. pályázati lehetőségének számos oktatási intézmény örült. A köznevelési és szakképzési intézmények részére módszertani, oktatástechnológiai és infrastrukturális fejlesztéseket biztosított a pályázat. A nyertes pályázók között a 20 millió Ft-os támogatási összeget,a keszthelyi Zöldmező utcai iskola is elnyerte.

A Zöldmező utcai iskolában az informatika tanár az  építő elemekről beszél a tanulóknak az újonnan kialakított digitális tanteremben.  A legmodernebb digitális eszközök mellett, tíz doboz Lego Spike robot is került  az iskolába annak a Mészáros Csoport tavaly ősszel kiírt pályázatának köszönhetően. Az országban tíz intézmény nyerte el a 20 millió forintos összeget. A támogatásból egy tantermet teljes egészében berendeztek. Huszonnégy padot, asztalt,tanári eszközöket, interaktív panelt,laptopokat és  3D nyomtatót kaptak kiegészítőkkel, amik között van  laser vágó, forrasztó és micro:bit egység is. Az eszközöket beépítik az oktatásba.

"Nagyon sok fajta lehetőség van általános iskola felső tagozatában beépülve, akár egy történelem órán egy tananyag egységnél - váraknál, vagy lovagi rendeknél-amiről tanulnak, s azokat a valóságban ki tudják nyomtatni. Szemléletessé teszik, közel hozzák, de ugyanezt akár a biológia óráról is elmondhatom. S ezzel egyben készítenénk a gyerekeket a számítógépes adatrögzítő szakmára, amit az iskolánkban tudnak majd elvégezni."- mondta el Krasznai Tamásné igazgató.

Az európai szinten is kiemelkedő tanteremben még csak ismerkednek a gépekkel, eszközökkel. Így Kovács Noémi tanuló is. "Én informatika szakon tanulok. 3D nyomtatót még működésben nem láttam. De így a teremben már igen és várom, hogy lássam működés közben vagy esetleg ki is próbáljam."

A támogatás részeként, az iskola három pedagógusa képzésen vehet részt. Anyagi juttatást is kaptak a plusz munkájukért, amit az új módszerelsajátításával és kidolgozásával töltenek. A digitális modern eszközök véleményük szerint nagyban előremozdítják a gyógypedagógiai oktatás-nevelést is, de újra kell gondolni a tanulás szervezését. Ebben segít a több hónapos tanfolyam.

"Eddig inkább frontális és olyan módszerek voltak előtérben, amikor mi mondtuk meg a gyerekeknek, hogy mit, hogyan. Ebben a High-Tech Suliban már át kell, hogy állítsuk a gondolkodásukat, hogy ők oldják meg a problémát. Mindenféle különféle játékoknak a segítségével és ők tervezzék meg a lépéseit ezeknek a tevékenységeknek."- adott tájékoztatást Pintér- Vincze Beáta tanár.

A tanárok képzése tanév végéig befejeződik, így a 2022/23-as oktatási évet már a Hig-Tech Suliban kezdhetik meg a speciális iskolába járó tanulók.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus