Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / High -Tech Suli Keszthelyen
2022. már. 22. kedd | Keszthely
High -Tech Suli Keszthelyen
A Mészáros Csoport High-Tech Suli programjának 2021. évi II. pályázati lehetőségének számos oktatási intézmény örült. A köznevelési és szakképzési intézmények részére módszertani, oktatástechnológiai és infrastrukturális fejlesztéseket biztosított a pályázat. A nyertes pályázók között a 20 millió Ft-os támogatási összeget,a keszthelyi Zöldmező utcai iskola is elnyerte.

A Zöldmező utcai iskolában az informatika tanár az  építő elemekről beszél a tanulóknak az újonnan kialakított digitális tanteremben.  A legmodernebb digitális eszközök mellett, tíz doboz Lego Spike robot is került  az iskolába annak a Mészáros Csoport tavaly ősszel kiírt pályázatának köszönhetően. Az országban tíz intézmény nyerte el a 20 millió forintos összeget. A támogatásból egy tantermet teljes egészében berendeztek. Huszonnégy padot, asztalt,tanári eszközöket, interaktív panelt,laptopokat és  3D nyomtatót kaptak kiegészítőkkel, amik között van  laser vágó, forrasztó és micro:bit egység is. Az eszközöket beépítik az oktatásba.

"Nagyon sok fajta lehetőség van általános iskola felső tagozatában beépülve, akár egy történelem órán egy tananyag egységnél - váraknál, vagy lovagi rendeknél-amiről tanulnak, s azokat a valóságban ki tudják nyomtatni. Szemléletessé teszik, közel hozzák, de ugyanezt akár a biológia óráról is elmondhatom. S ezzel egyben készítenénk a gyerekeket a számítógépes adatrögzítő szakmára, amit az iskolánkban tudnak majd elvégezni."- mondta el Krasznai Tamásné igazgató.

Az európai szinten is kiemelkedő tanteremben még csak ismerkednek a gépekkel, eszközökkel. Így Kovács Noémi tanuló is. "Én informatika szakon tanulok. 3D nyomtatót még működésben nem láttam. De így a teremben már igen és várom, hogy lássam működés közben vagy esetleg ki is próbáljam."

A támogatás részeként, az iskola három pedagógusa képzésen vehet részt. Anyagi juttatást is kaptak a plusz munkájukért, amit az új módszerelsajátításával és kidolgozásával töltenek. A digitális modern eszközök véleményük szerint nagyban előremozdítják a gyógypedagógiai oktatás-nevelést is, de újra kell gondolni a tanulás szervezését. Ebben segít a több hónapos tanfolyam.

"Eddig inkább frontális és olyan módszerek voltak előtérben, amikor mi mondtuk meg a gyerekeknek, hogy mit, hogyan. Ebben a High-Tech Suliban már át kell, hogy állítsuk a gondolkodásukat, hogy ők oldják meg a problémát. Mindenféle különféle játékoknak a segítségével és ők tervezzék meg a lépéseit ezeknek a tevékenységeknek."- adott tájékoztatást Pintér- Vincze Beáta tanár.

A tanárok képzése tanév végéig befejeződik, így a 2022/23-as oktatási évet már a Hig-Tech Suliban kezdhetik meg a speciális iskolába járó tanulók.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. máj. 24. péntek 19:15 | Keszthely
A programok 14 órakor kezdődnek.
| 2024. ápr. 23. kedd 19:15 | Keszthely
A Csány-Szendrey iskolában már hagyomány, hogy programot szerveznek a népviselet napja alkalmából.
| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 | Balatonszentgyörgy
Színes és népszerű programokkal várták a családokat húsvéthétfőn a Csillagvár Múzeumban.
| 2024. már. 27. szerda 19:15 | Keszthely
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
| 2024. már. 11. hétfő 19:15 | Keszthely
A Nemzeti Kör március 15-hez kapcsolódva szervezte meg a méltán nagysikerű programot.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
22:15
Keszthelyi Szemmel
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.