Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Újdonságokkal készül a Festetics Imre Élményközpont
2022. már. 16. szerda | Gyenesdiás
Újdonságokkal készül a Festetics Imre Élményközpont
Megnyitotta kapuit az idei szezonra a Festetics Imre Élményközpont. A családi napon a természeti kincsek megismerése mellett kézműves foglalkozásokra is várták a látogatókat. A Természet Háza mellé hamarosan megkezdődik a növényültetés is. Ehhez is csatlakozhatnak az érdeklődők saját virággal vagy fa örökbefogadással.

A bátorságpróbán négy doboz tartalmát találhatták ki a fiatalok. Többnyire terméseket, gumirovarokat és tojást tapinthattak ki. Tavaszi dekorációkat is készíthettek a látogatók. Nemzeti színű papírvirágokat vághattak ki. Ezek mellett párosító játékon is kipróbálhatták ügyességüket a fiatalok.

„Meg kellett nézni, hogy milyen állatot ábrázolnak azok amik ott találhatóak az asztalon és akkor ott voltak képen segítségek és akkor azokon voltak állatok és ki kellett találni, hogy melyik állat az.” - osztotta meg Kotyina Máté.

A Festetics Imre Élménypark „Hozz egy virágot és hagyd itt a nyomod” felhívására többen is adományoztak növényeket. Ők ujjlenyomataikkal öltöztethették fel a festett fát. 

„Azért látogattunk el ide, mert nekünk ez egy kedvenc helyünk ez az állatpark. És mivel olvastam, hogy a mai nap sok program lesz, ezért kihasználjuk a lehetőséget. Egy ilyen mama-unokák napot tartunk. Két levendulát hoztunk. Arra gondoltunk, hogy reméljük több éven át díszítheti majd a parkot.” - mondta el Marton Éva Zsuzsanna.

A tavaszra több kisállat is született az állatparkban. Bárányok és bivalyborjú is várja már a látogatókat. Hamarosan megellenek a kecskék is. A vadasparkban is várható lesz szaporulat. Az élményközpont számos újdonsággal készül idén a vendégeknek. A megszokott minőség mellett várhatóak változások.

„Azt gondolom, hogy sokkal több lesz. Túl azon, hogy új állataink lettek, ezenkívül március közepén magának a Természet Házának a kiállítási anyagát is jelentősen frissítjük és új interaktív elemeket, VR elemeket fogunk behozni. És egy kicsit több erdőt hozunk be, ugyan stilizált, virtuális formában. Egy kicsit közelítjük a szakmánkhoz a létesítményt.” - ismertette Gerencsér Zoltán turisztikai főelőadó.

A Bakonyerdő Zrt. munkatársainak küldetése, hogy megszerettessék a fiatalokkal a természetet. Idén is számos családi nappal készülnek. Újdonságként indítják el a „Vásárolj és hagyd nálunk a gyermeked” programot szombatonként, valamint nyári táborok is lesznek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. jan. 10. szerda 15:14 | Gyenesdiás
Jó évet zárt a Festetics Imre Élményközpont, erre az évre is lesznek tervek.
| 2023. júl. 27. csütörtök 16:48 | Keszthely-Gyenesdiás
Névadó pályázatot hirdetett a Festetics Imre Élményközpont. Egy bivalyborjúnak vártak névötleteket.
| 2023. jan. 31. kedd 14:31 | Gyenesdiás
Farsangváró programot rendeztek a Festetics Imre Élményközpontban.
| 2022. nov. 15. kedd 17:15 | Gyenesdiás
Csacsinévadó, birkahajtás és látványetetés is volt a hétvégén a Festetics Imre Élményközpontban.
| 2022. szep. 2. péntek 13:45 | Keszthely
Elkezdődött a szarvasbőgés, a legtöbb erdőben látogatási korlátozást rendeltek el.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.