Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Tapasztalatokat cseréltek a galambászok
2022. már. 1. kedd | Cserszegtomaj
Tapasztalatokat cseréltek a galambászok
Szakmai napot tartott a Keszthelyi Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület. Kínai selyemtyúk, különféle díszgalambok és nyulak is bemutatkoztak a rendezvényen. Az esemény célja, hogy a tenyésztők tapasztalatokat cseréljenek és szemügyre vegyék egymás madarait.

Némelyik megszeppenve, más kíváncsian figyelte madártársait és a galambászokat Cserszegtomajon. A szakemberek a járvány miatt sokáig nem találkozhattak egymással. Most legszebb galambjaikat, tyúkjaikat, kakasaikat hozták el a szemlére. A galambászoknak nem titkolt céljuk, hogy megszerettessék ezt a hobbit a fiatalokkal.

„Elég hasznos, akit érdekel. Sajnos ez a mai fiatalság inkább a számítógéppel foglalkoznak. Nekem az unokáim is. A galambok addig szépek, míg odajönnek, megnézik, papa megsimogatom és azzal be van fejezve. Hasznos is, mert az embert egy olyanra szoktatja rá, hogy folyamatosságra, rendtartásra.” - mondta egy galambász, Rosta Endre.

A galambászok megbeszélik egymás közt a tenyésztés módját, a különböző betegségek kezelési lehetőségeit és a galambok fajtajellemzőit. Az eseményen bíráló is részt vett, aki tanácsaival szintén segítette a tenyésztőket. A szakember a madarakat is értékelte. 

„Papírra vetjük az előnyeit. Megnézzük, hogy mik azok, amiben kiemelkedik a többitől. Utána megnézzük azt, mi az, ami eltérés. Vannak olyanok, hogy na, ez még egy kicsit szebb lehetne, ezek a kívánalmak. Vannak olyanok, amik a fajtaleírásban rögzítettek, tehát amilyennek nem szabad lenni, azokat nevezzük hibáknak, és azokat is feltüntetjük.” - tájékoztatott Vincze Gyula, képesített bíráló.

A különböző galambfajták mellett baromfikat is hoztak a tenyésztők. Holland bóbitás, főnix és kínai selyemtyúk is gazdagította a kínálatot. A Keszthelyi Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület saját tagjainak és az érdeklődőknek szervezett szakmai napot.

„Nagyon jó szakmai tapasztalatokat tudunk egymásnak átadni. Tehát amire az ember interneten, könyvekben nem biztos, hogy rálel, itt beszélgetés közben nagyon sok olyan apró dolog előjön, akár a vitaminkészítményekkel kapcsolatban, akár a takarmányozással, akár csak maga a tenyészállat kiválasztással kapcsolatban, amit ha az ember fülel, akkor meg tud tanulni.” - fogalmazott Tolvéth Gyula, a Keszthelyi Galamb-és Kisállattenyésztő Egyesület titkára.

A szakmai napra két óriás- és két törpenyulat is hoztak. A tenyésztők jóval több fajtával foglalkoznak annál, mint amit ezen az eseményen bemutattak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

| 2014. feb. 11. kedd 15:04 | Cserszegtomaj
Mintegy százhetven galambot, nyulat és tyúkot lehetett megtekinteni Cserszegtomajon!
| 2019. feb. 15. péntek 16:50 | Keszthely
Baromfitakarmányozási- és egészségügyi konferenciát tartottak a Pannon Egyetem Georgikon Karán.
| 2014. okt. 25. szombat 14:06 | Keszthely
A napos csibék kikelés utáni fejlődését segítik a Pannon Egyetem Georgikon Karán végzett kutatások.
| 2013. okt. 21. hétfő 09:20 | Keszthely
A baromfi-takarmányozás, és egészségügy aktuális kérdéseit vitatták meg a Georgikonon.
| 2013. szep. 14. szombat 16:42 | Belföld
Listavezető a baromfi, kuriózum a vad: a magyar ember szereti a hasát tükrözi egy felmérés eredménye.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.