+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tapasztalatokat cseréltek a galambászok
2022. március 1. kedd 16:19 - Cserszegtomaj
Tapasztalatokat cseréltek a galambászok
Szakmai napot tartott a Keszthelyi Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület. Kínai selyemtyúk, különféle díszgalambok és nyulak is bemutatkoztak a rendezvényen. Az esemény célja, hogy a tenyésztők tapasztalatokat cseréljenek és szemügyre vegyék egymás madarait.

Némelyik megszeppenve, más kíváncsian figyelte madártársait és a galambászokat Cserszegtomajon. A szakemberek a járvány miatt sokáig nem találkozhattak egymással. Most legszebb galambjaikat, tyúkjaikat, kakasaikat hozták el a szemlére. A galambászoknak nem titkolt céljuk, hogy megszerettessék ezt a hobbit a fiatalokkal.

„Elég hasznos, akit érdekel. Sajnos ez a mai fiatalság inkább a számítógéppel foglalkoznak. Nekem az unokáim is. A galambok addig szépek, míg odajönnek, megnézik, papa megsimogatom és azzal be van fejezve. Hasznos is, mert az embert egy olyanra szoktatja rá, hogy folyamatosságra, rendtartásra.” - mondta egy galambász, Rosta Endre.

A galambászok megbeszélik egymás közt a tenyésztés módját, a különböző betegségek kezelési lehetőségeit és a galambok fajtajellemzőit. Az eseményen bíráló is részt vett, aki tanácsaival szintén segítette a tenyésztőket. A szakember a madarakat is értékelte. 

„Papírra vetjük az előnyeit. Megnézzük, hogy mik azok, amiben kiemelkedik a többitől. Utána megnézzük azt, mi az, ami eltérés. Vannak olyanok, hogy na, ez még egy kicsit szebb lehetne, ezek a kívánalmak. Vannak olyanok, amik a fajtaleírásban rögzítettek, tehát amilyennek nem szabad lenni, azokat nevezzük hibáknak, és azokat is feltüntetjük.” - tájékoztatott Vincze Gyula, képesített bíráló.

A különböző galambfajták mellett baromfikat is hoztak a tenyésztők. Holland bóbitás, főnix és kínai selyemtyúk is gazdagította a kínálatot. A Keszthelyi Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület saját tagjainak és az érdeklődőknek szervezett szakmai napot.

„Nagyon jó szakmai tapasztalatokat tudunk egymásnak átadni. Tehát amire az ember interneten, könyvekben nem biztos, hogy rálel, itt beszélgetés közben nagyon sok olyan apró dolog előjön, akár a vitaminkészítményekkel kapcsolatban, akár a takarmányozással, akár csak maga a tenyészállat kiválasztással kapcsolatban, amit ha az ember fülel, akkor meg tud tanulni.” - fogalmazott Tolvéth Gyula, a Keszthelyi Galamb-és Kisállattenyésztő Egyesület titkára.

A szakmai napra két óriás- és két törpenyulat is hoztak. A tenyésztők jóval több fajtával foglalkoznak annál, mint amit ezen az eseményen bemutattak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Georgikon Campuson régi hagyománya van a regattának, ezt a sportágat szívesen választják a hallgatók.
 
A változékony időjárás miatt elszaporodtak a rágcsálók.
 
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
 
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus