+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bolhapiacot tartottak a Zsinkó család javára
2022. február 28. hétfő 17:25 - Keszthely
Bolhapiacot tartottak a Zsinkó család javára
A Zsinkó családért rendezett jótékonysági napot a Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza. Sütivásár, hennázás és bolhapiac is várta az adományozókat a szervezet udvarán. Az eseményre nem csak önkéntesek, hanem segíteni szándékozók is érkeztek szép számmal.

Február közepén, a hajnali órákban gyulladt ki a Zsinkó család háza. A tűz feltehetően a régi vezetékek miatt keletkezett. A lánglovagok gyors beavatkozásának köszönhetően, időben sikerült megfékezni a lángokat. A bajba jutott család megsegítésére már másnap sokan összefogtak.

A Máltai Szeretetszolgálat keszthelyi szervezete is szeretne segíteni a családnak. A hétvégén bolhapiacot szerveztek, amelyre nagyon sokan ajánlottak fel eladó tárgyakat. Régiségek, értékes varrott képek, könyvek is szerepeltek a kínálatban.     

„Mi csak tárgyakat tudtunk hozni, illetve a feleségem masszást ajánlott fel.” - mondta egy felajánló, Lukács István.

A Gondviselés Házában sütivásárt is tartottak. Méteres kalács, kókuszkocka, muffinok és piték is voltak a kínálatban. A jótékonykodáshoz sokan csatlakoztak, az intézmény ellátottjai például saját készítésű rajzokat ajánlottak fel. A megvásárolható tárgyaknak nem volt megszabott áruk, az adományozók dönthették el, hogy mennyivel szeretnék támogatni a családot.

„Zoltánt tulajdonképpen ügyfélként ismerem, vevője vagyok évek óta. Semmi különösebb közeli barátság vagy valami, évek óta nála vásárolok. Egy nagyon korrekt, nagyon jólelkű, nagyon segítőkész embernek ismertem meg. Megrendítő mindig, mikor az ember azt olvassa, hogy egy család elveszíti vagy majdnem elveszíti az otthonát.” - tájékoztatott egy adományozó, Gelencsér István.

A nap során folyamatosan érkeztek adományozók.  A Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza már nem először segít a bajba jutottakon. Rendszeresen szerveznek jótékonysági akciókat, az ezekből befolyt összeget pedig teljes egészében átadják a kedvezményezetteknek.

„Több szálon is kötődünk a Zsinkó családhoz, hiszen a nagymamam sokáig, illetve élete végéig az önkéntes csoport tagja volt, a Timi lánya a családnak pedig nekünk ellátottunk volt korábban. Amúgy is ismerem a Zsinkó családot. A barátnőim megkerestek, hogy az Ádám valakinek kollégája, a házban lakik a Zsinkó Zoli sógornője, aki szintén megkeresett, hogy valamit csináljunk. Akkor elkezdtem gondolkodni, és egy kvíz során egy barátnőm mondta azt, hogy ez a bolhapiac, ez egy jó megoldás lehet.” - emelte ki Dr. Máté Szilvia, a Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza intézményvezetője.

Kora délutánra kisütött a nap, így a vásár kiköltözött az udvarra. A felajánlókhoz egy fiatal bűvész is csatlakozott, aki trükkjeit is bemutatta a közönségnek. A jótékonysági bolhapiacon 379 655 forint gyűlt össze. Ezt teljes egészében átadják a Zsinkó családnak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár