+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont volt a Balaton
2022. február 17. csütörtök 17:21 - Keszthely
Az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont volt a Balaton
Top régió volt a Balaton 2021-ben. A turizmus jelentősen felélénkült az elmúlt évben, a szálláshelyek összesen több mint 15 millió vendégéjszakát regisztráltak országszerte. Bár még mindig jelentős a belföldi vendégek száma, a járványügyi szabályok lazításával lassan visszatérnek a külföldi turisták is. Az MTÜ bizakodó az idei évet illetően.

A Balaton évtizedek óta az egyik légnépszerűbb turisztikai célpont. A magyar tenger partján párok, családok és baráti társaságok is megtalálják a számításukat. Bár a járvány miatt 2020-ban visszaesést tapasztaltak a szállásadók, 2021-ben több rekord is megdőlt. Keszthely is népszerű az utazók körében. A városban már egy négycsillagos szálloda is működik.

„A már meglévő törzsvendégeink nagyon pozitívan értékelik. Én úgy gondolom, hogy egy minőségi turizmushoz minőségi szolgáltatásra van szükség. A vendégek most már egyre jobban a minőséget keresik. Dobálózik az ember a minőség szóval, de mind árban, mind értékben a saját pénztárcájuknak megfelelő szolgáltatást keresik. Egy fantasztikus helyen élünk.” - tájékoztatott Domonkos Gábor szállodatulajdonos.

A KSH felmérése szerint 11,3%-kal nőtt a kereskedelmi szálláshelyek forgalma 2021-ben. A hotelek, panziók, apartmanok árbevétele 21,4%-kal emelkedett. Az egyik szálláskereső portál statisztikája szerint amellett, hogy a Balaton az egyik legnépszerűbb, a legdrágább turisztikai célpont is. A települések idegenforgalmi szakemberei azt tapasztalják, bár 2020-hoz képest jóval több külföldi turista volt, az elő- és utószezonból még mindig hiányoznak a más országból érkező vendégek.

„A belföldi turizmus húzza az ágazatot. Ugyan azt éreztük a 2021-es évben, főleg az előszezonban, hogy még ott érezhető volt a bizonytalanság, de júniusban már 66%-kal nőtt a belföldi turizmus a 2020-as évhez képest. Keszthely vonatkozásában érdemes elmondani, hogy ugyan itt is a belföldi turizmus, ami egyértelműen húzóerő, de itt a Balaton többi településéhez képest érezhetően nagyobb a külföldiek aránya.” - emelte ki Kulics Gábor, a Tourinform iroda vezetője.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója úgy fogalmazott, 34-37 millió vendégéjszakával számolnak az idén. Az előfoglalási számok bíztatóak, és a határokon túlról is egyre több az érdeklődő. Keszthely a Balaton mellett kulturális és épített örökségével is csábít. Sokan keresik fel a várost egy-egy program kedvéért is. A következő két évben a szálláshelyek köre is bővül.

„A városban a közelmúltban két szállodaépítés is elkezdődött. A korábbi Via Hotel helyén egy 11 ezer négyzetméteres, 128 szobás, 4 csillagos komplexumot létesítenek. A Sirius a tervek szerint 2023 júniusától fogad vendégeket. Teljes körűen megújul a Helikon Hotel. A munkálatok 10 szinten, több mint 12 ezer négyzetméteren zajlanak. A szállodában 176 szobát alakítanak ki. Júniusban már vendégeket szeretnének fogadni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus