+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Február 15-ig lehet jelentkezni a felsőoktatásba
2022. február 10. csütörtök 15:50 - Keszthely
Február 15-ig lehet jelentkezni a felsőoktatásba
Február 15-ig lehet jelentkezni a főiskolákra, egyetemekre. 62 felsőoktatási intézmény 14 képzési területen várják a jövendőbeli hallgatókat. Az elmúlt évekhez hasonlóan ebben az évben is elektronikus úton lehet felvételizni, a felvi.hu oldalon.

A Vajda János Gimnázium mind a 100 végzőse már beadta jelentkezését valamelyik felsőoktatási intézménybe. Népszerűek körükben a humán szakok.

„Régebb óta a tanári pályáról álmodozok, és most lehetőségem nyílt ugye  a felvételi kapcsán ezt megvalósítani. Így több egyetem is szóba került. Mind az ELTE, mind a PTE-nek a bölcsészet karán jó képzések vannak szerintem. Mind a kettő helyen megjelöltem az angol-német tanári szakot.” - osztotta meg Czicza Szabolcs.

A felsőoktatás szinte minden képzési területére van érdeklődés. A sikeres felvételihez az emelt szintű érettségikre is készülnek a diákok.

„Én jogi pályára szeretnék menni, mert már nagyon régóta érdekel engem ez a szakirány. tehát nem is volt kérdés, hogy a felvételi eljárásnál is ide fogok jelentkezni.” - mondta el Sólyom Diána.

A Vajda János Gimnáziumból tavaly is sikeresen felvételizett az összes végzős.

„Nagy reményünk az idén is a tavalyi online oktatás ellenére, hogy diákjaink abba az intézménybe nyernek majd felvételt, amelyet első helyen jelölnek meg. Ez is tavaly egy fontos fokmérője volt a munkánknak.” - mondta el Varga Sz. Gábor igazgató.

A Közgazdasági Technikumban 47 tizenkettedikes tanuló van. A tapasztalatok szerint a végzősök 20%-a jelentkezik a felsőoktatásba, a többi diák szakképzésen marad az intézményben. Inkább ezt követően választják valamelyik egyetemet.

„Én most itt a Közgázban logisztikai-technikus szakirányon vagyok. És én ebben a szakirányban is szeretnék tovább tanulni Győrben a Széchenyi István Egyetemen. Ott az Audi Hungária Járműmérnöki Karán van a logisztikai mérnök szak. Én ezt jelöltem meg és ebben is szeretnék továbbtanulni.” - emelte ki Lukács Alexandra.

A legtöbb diáknak konkrét elképzelései vannak.

„Szeretnék ennél a 13. évfolyamos pénzügyi-ügyintézői szaknál maradni. Zalaegerszegen a Pannon Egyetemre szeretnék ugyanebben a pénzügyi-számviteli szakon továbbtanulni. Illetve még a gazdálkodás és menedzsment szakot is megjelöltem vésztartaléknak.” - fogalmazott  Szántó Liliána.

A közgázos tanulók nagy része marad a szakmában. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint vannak olyan egyetemek, amelyeket jobban preferálnak a jelentkezők.

„Kiemelném azt, hogy a legnépszerűbb egyetemek. ahova diákjaink jelentkeznek a Pannon Egyetem zalaegerszegi gazdálkodási kara, a GKZ. Aztán nagyon fontos, hogy egyre több diákunk megy a Budapesti Gazdaságtudományi Egyetemre, illetve a jó közlekedési kapcsolatok révén egyre több hallgatónk választja a Széchenyi István Egyetemet.” - emelte ki Páhi Sándorné Szalai Éva igazgató.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusa nagyon népszerű intézmény. 6 alap, 8 mester és 4 felsőoktatási szakképzési területre adhatják be jelentkezésüket az agrárszektor iránt érdeklődők.

„Szerintem rendkívül színes a kínálat. Tehát az, aki még nem igazán döntötte el - hogyha már agrárirány – a kertészeti, növénytermesztési vagy inkább az állattenyésztési vonal, akkor a mezőgazdasági felsőoktatási szakképzés, illetve a mezőgazdasági mérnök BSC szakokra várjuk őket.” - válaszolta kérdésünkre Dr. Poór Judit oktatási campus-főigazgató helyettes.

A Georgikon Campuson népszerű a ménesgazda és a gyógy- és fűszernövény képzés is. Utóbbit levelezőn végezhetik el a hallgatók.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus