+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Két utcát aszfaltoztak le Vonyarcvashegyen
2022. január 20. csütörtök 13:15 - Vonyarcvashegy
Két utcát aszfaltoztak le Vonyarcvashegyen
Mintegy 16 millió forint belügyminisztériumi támogatásból és önerőből aszfaltoztak le két utcát Vonyarcvashegyen. A szerdai átadón elhangzott, az önkormányzat kiemelt célja a közel 40 kilométeres úthálózat megújítása. A település több esetben is nyert különböző kormányzati pályázatokon, ezeknek köszönhetően megújul a Szent Mihály-kápolna és az egészségház, de minibölcsődét is létesítenek.

515 méter hosszan és 4 méter szélességben aszfaltozták le a Horváth László és a Rózsa utcát Vonyarcvashegyen. A beruházás mintegy 16 millió forintos belügyminisztériumi támogatásból és önkormányzati önerőből valósult meg. A településen 40 kilométer az úthálózat hossza, ezt az elmúlt másfél évben folyamatosan újították fel különböző pályázati lehetőségeknek köszönhetően. Az útszakasz átadásán elhangzott, minden megvalósult beruházás ünnep Vonyarcvashegy életében.    

„Mivel kiemelt turisztikai célpontok közé tartozik településünk, nagyközségünk, ezért fontos vállalásunk volt, amikor a jogkört is átvettem, illetve a tisztelt képviselőtestületnek, hogy folyamatosan az úthálózatunkat fejlesszük, és minél jobb minőségűvé próbáljuk tenni. Ez pályázati úton volt, illetve önerőből is. Most az öröm az, hogy ezeket az utakat át tudtuk adni minőségileg nagyon megfelelően.” - tájékoztatott Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere.

Pali Róbert kifejtette, fontos, hogy ne csak településtáblákon belül, hanem régióban is gondolkozzanak a községek. Hozzátette, a környéknek erős Keszthelyre van szüksége, hiszen így tud igazán fejlődni. Manninger Jenő elmondta, az elmúlt időszakban nagyon sok hasonló átadás volt. A térség országgyűlési képviselője arról beszélt, a Magyar falu program nagyon sikeres, a Zala 2-es sz. választókerület mind a 98 jogosult települése nyert már pályázatot mintegy 7 milliárd forint értékben, ezek többsége az utak, járdák felújítását célozta.

„A Magyar falu programból és a Belügyminisztérium támogatásából  újulnak meg az utak. Itt a környező településeken is több ilyen van, tehát Gyenesdiáson is egy nagyszabású útfelújítási program volt, Györökön is nyertek el egyébként Magyar falu programból útfelújítást, és ezért jó, hogy Vonyarcon is tudtak egyet lépni előre. Vonyarcon számos más intézményi felújítás és olyan projekt van, például a vonyarci kápolnára is 80 millió forint, amit most kezdenek el, de az utakat is folyamatosan újítani kell, és az elmúlt évtizedekben erre viszonylag kevés pénz volt.” - emelte ki a térség országgyűlési képviselője.

A Szent Mihály-kápolna felújítására az egyházkerülettel közösen nyert pályázatot Vonyarcvashegy, ennek a munkálatai várhatóan márciusban kezdődnek. A kápolnadomb alatt családbarát pihenőhelyet alakítanak ki korszerű vizesblokkal, ami a kerékpározók kényelmét is szolgálja. Szintén a Magyar falu programnak köszönhetően megújul az egészségház, ez régi vágya a településnek. Minibölcsődét is kialakítanak több szomszédos községhez hasonlóan. Emellett elkészült az iskola teteje, azonban itt is további beruházások várhatók az idei évben.         

Regman Karola - Keszthelyi TV         

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár