+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ételem az életem
2022. január 20. csütörtök 19:04 - Keszthely
Ételem az életem
A Mestercukrász győztesével, Sznopek Veronikával találkozhatott a Balaton Színház közönsége. Az Ételem az életem című gasztronómiai előadás-sorozat második rendezvényén a résztvevők megtudhatták, hogy milyen nehézségekkel kellett szembenéznie a civilben rendőrként dolgozó zalaszentgróti cukrásznak. Veronika elmondta, hogy új kihívásokat keres és nyereményéből szeretné megvalósítani az álmát.

Sznopek Veronika , a Mestercukrász győztese olvassa fel a verseny alatt kapott bejegyzések egyikét. Többek között a hozzászólások is erőt adtak neki, hogy megmutassa, nem csak a profik nyerhetnek egy versenyen. Azok is, akik lelkesedéssel, sok-sok gyakorlással indulnak el a megmérettetésre és kreativitásukat sem rejtik véka alá. Ezek a fotók bizonyítják, hogy szebbnél-szebb torták készültek tíz héten át a gasztroreality fináléjáig, ahol Vera egy másik versenyzővel csapott össze a fődíjért. A Balaton Színházban tartott előadáson a mestercukrász azt is elmondta hallgatóságának, hogy a sütés, az alkotás felnőttkorban a mézeskalácsokkal kezdődött, végül a tortáknál kötött ki. A beszélgetésből kiderült, hogy a nagy versenyen nehézségekkel is szembe kellett nézni az akkor még hobbi cukrásznak.

"A leges legelső feladat volt az, ami a legnagyobb kihívás volt nekem az egész verseny alatt. Ez a bemutatkozó tortám elkészítése, a Kisherceg, a bolygójával, a kitörő vulkánnal. Én azt gondoltam, hogy én ezt a tortát bármikor el tudom készíteni, még hogyha álmomból felkeltenek, akkor is. Nem számoltam azzal, hogy milyen nehéz időkényszer hatása alatt dolgozni."- mondta el Sznopek Vera.

A kudarcok ellenére töretlenül ment előre.  Mint mondta, az emberek szeretete, a visszajelzések és barátok biztatása sokat segített. Kitartása meghozta az eredményt a zalaszentgróti versenyzőnek.

"Azt gondolom, hogy aki amellett, hogy abszolút teljesen más szakmailag és ezt a produktumot képes megcsinálni, ez csak akkor tud létrejönni, ha valaki abszolút elhivatott. Úgyhogy én azt gondolom, innét makulátlan és ez az eredmény magáért beszél."-  mondta Papp Aurél. 

Az édesszájú Konyhafőnök verseny mellett Vera egy másik cukrász versenyen is kapott három arany minősítést. Fontosnak tartja a folyamatos fejlődést.

" Én soha nem érzem úgy, hogy már tudok mindent és hogy most már egy teljesen kész cukrász vagyok. Most is egy következő iskolára készülök. Úgyhogy most a francia desszertek világával szeretnék megismerkedni, úgy gondolom, hogy dizájn tortákkal teljesen rendben vagyok. Most egy kicsit szeretnék extrém és tényleg és külsőre is extravagáns desszerteket is készíteni."- nyilatkozott Sznopek Vera.

Az előadáson az érdeklődők megtudhatták azt is, hogy Vera régóta a rendőrség kötelékében dolgozik. Bűnmegelőzési munkáját nem adja fel. Családotthonokban tart előadást és együtt süt a fiatalokkal. A verseny nyereményösszegéből pedig megvalósítja álmát. Egy hobbi cukrászoktató stúdiót hoz létre, ahol átadhatja tudását a cukrászat iránt érdeklődőknek.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A keszthelyi gyárban már a különféle ételintoleranciával rendelkezőknek is készülnek édességek.
 
Együttműködési megállapodást írt alá a MATE Georgikon Campus és 6 középiskola.
 
Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat.
 
Tettéért a Keszthelyi Járásbíróság előtt kellett felelnie.
 
A természetvédelmi területkezelés biztosítására nyert támogatást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Alföldi Zoltán egyetemi docens.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus