+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ételem az életem
2022. január 20. csütörtök 19:04 - Keszthely
Ételem az életem
A Mestercukrász győztesével, Sznopek Veronikával találkozhatott a Balaton Színház közönsége. Az Ételem az életem című gasztronómiai előadás-sorozat második rendezvényén a résztvevők megtudhatták, hogy milyen nehézségekkel kellett szembenéznie a civilben rendőrként dolgozó zalaszentgróti cukrásznak. Veronika elmondta, hogy új kihívásokat keres és nyereményéből szeretné megvalósítani az álmát.

Sznopek Veronika , a Mestercukrász győztese olvassa fel a verseny alatt kapott bejegyzések egyikét. Többek között a hozzászólások is erőt adtak neki, hogy megmutassa, nem csak a profik nyerhetnek egy versenyen. Azok is, akik lelkesedéssel, sok-sok gyakorlással indulnak el a megmérettetésre és kreativitásukat sem rejtik véka alá. Ezek a fotók bizonyítják, hogy szebbnél-szebb torták készültek tíz héten át a gasztroreality fináléjáig, ahol Vera egy másik versenyzővel csapott össze a fődíjért. A Balaton Színházban tartott előadáson a mestercukrász azt is elmondta hallgatóságának, hogy a sütés, az alkotás felnőttkorban a mézeskalácsokkal kezdődött, végül a tortáknál kötött ki. A beszélgetésből kiderült, hogy a nagy versenyen nehézségekkel is szembe kellett nézni az akkor még hobbi cukrásznak.

"A leges legelső feladat volt az, ami a legnagyobb kihívás volt nekem az egész verseny alatt. Ez a bemutatkozó tortám elkészítése, a Kisherceg, a bolygójával, a kitörő vulkánnal. Én azt gondoltam, hogy én ezt a tortát bármikor el tudom készíteni, még hogyha álmomból felkeltenek, akkor is. Nem számoltam azzal, hogy milyen nehéz időkényszer hatása alatt dolgozni."- mondta el Sznopek Vera.

A kudarcok ellenére töretlenül ment előre.  Mint mondta, az emberek szeretete, a visszajelzések és barátok biztatása sokat segített. Kitartása meghozta az eredményt a zalaszentgróti versenyzőnek.

"Azt gondolom, hogy aki amellett, hogy abszolút teljesen más szakmailag és ezt a produktumot képes megcsinálni, ez csak akkor tud létrejönni, ha valaki abszolút elhivatott. Úgyhogy én azt gondolom, innét makulátlan és ez az eredmény magáért beszél."-  mondta Papp Aurél. 

Az édesszájú Konyhafőnök verseny mellett Vera egy másik cukrász versenyen is kapott három arany minősítést. Fontosnak tartja a folyamatos fejlődést.

" Én soha nem érzem úgy, hogy már tudok mindent és hogy most már egy teljesen kész cukrász vagyok. Most is egy következő iskolára készülök. Úgyhogy most a francia desszertek világával szeretnék megismerkedni, úgy gondolom, hogy dizájn tortákkal teljesen rendben vagyok. Most egy kicsit szeretnék extrém és tényleg és külsőre is extravagáns desszerteket is készíteni."- nyilatkozott Sznopek Vera.

Az előadáson az érdeklődők megtudhatták azt is, hogy Vera régóta a rendőrség kötelékében dolgozik. Bűnmegelőzési munkáját nem adja fel. Családotthonokban tart előadást és együtt süt a fiatalokkal. A verseny nyereményösszegéből pedig megvalósítja álmát. Egy hobbi cukrászoktató stúdiót hoz létre, ahol átadhatja tudását a cukrászat iránt érdeklődőknek.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár