+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sikerült a megkezdett fejlesztéseket befejezni Vindornyafokon
2022. január 20. csütörtök 19:06 - Vindornyafok
Sikerült a megkezdett fejlesztéseket befejezni Vindornyafokon
„Nem volt könnyű évünk”- mondta évértékelőjében Hág Attila Vindornyafok polgármestere. A kis lakosságszámú településen minden nehézség ellenére több beruházás is befejeződött 2021-ben. A koronavírus miatt programjaik közül több nem valósulhatott meg. Ennek ellenére, tervekkel, bizakodva indították a 2022-es évet.

Tavasszal készült mutatják milyen gyönyörű vérszilva fasor szegélyezi a Vindornyafokra vezető utat. A Keszthelytől 15 km-re fekvő kis lakosságszámú településen mindenütt rend van. Tiszta utcák és takaros porták.   Mindössze 140 fő lakik a faluban. A lakosság 20%-a külföldi állampolgár. Az elszigetelt kis község évek óta fejlődik. A pandémia ugyan nem hozott számukra új lehetőségeket. Ennek ellenére a 2022-es évet több beruházást igénylő tervvel indították.

"Nehézségeink voltak. Mind a közterületi karbantartásban, mind eszközökben is szeretnénk fejleszteni. Még az idén be fogunk adni – még ebben a hónapban van nyitva a Magyar falu program pályázatba. - Traktort szeretnénk, utánfutót, közterületi karbantartó gépet, ágdarálót és egy kocsiszínt, ahol ezeknek az eszközöknek a tárolása fog megtörténni. Körülbelül 15 milliós összeg lesz bruttóban számítva és örülünk, hogy a kormány biztosítja nekünk ezt a lehetőséget és újra megnyitotta ezt a programot. Az előző évben is négy alkalommal sikeresen pályáztunk már."- mondta Hág Attila polgármester.

A korábbi pályázattal újult meg a polgármesteri hivatal. Az 5 ezer fő alatti települések egyikeként sikerrel pályáztak falubuszra, aminek elkészült tavaly a garázsa is. A falu szélén álló temetőben új burkolatot kapott az út és új ravatalozót is építettek. A nehéz év ellenére sikerült befejezni a megkezdett fejlesztéseket - mondta Hág Attila.

Az önkormányzat épületének udvarán az energetikai fejlesztést valósítják meg. Napelem és külső szigetelés kerül az épületre.  A régi konvektorok is megszűnnek. A beruházásra  korábban 32 millió forintot nyertek, tavasszal kezdik a munkálatokat. A focipálya melletti téren is építkeznek. Önerőből készül a szabadidőpark. Piknikkertet építenek és a páratlan vérszilva fasor látványa köré programokat szerveznek. A hagyományos rendezvényekre is nagy hangsúlyt fektetnek. A polgármester elmondta, a járványügyi szabályok betartásával rendeznek farsangi kolbásztöltő fesztivált. Nem maradnak el a nőnapi, a húsvéti és a nyári programok sem.

"Vindornyafok beadott az Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban egy pályázatot ahol 5 millió forinttal befogadták és támogathatónak nyilvánították, amiben az idén, ebben a hónapban januárban lesz végleges döntés, hogy mekkora összeggel és mit támogatnak. Ezen belül az Orgonák Éjszakája hat alkalommal, zenélő Vindornyafokként lett beadva és kulturális piknik, -80%-a kutúra.- mondta el a polgármester.

Nemzetközi Rockabilly Fesztiválra is készülnek a karmacsi körjegyzőséghez tartozó Vindornyafokon, ahol arra is büszkék, hogy nincs munkanélküliség és egy háromgyermekes család költözik hamarosan a közösségükbe. Előző évben a pályázati forrásokkal együtt 66,5 millió forintból gazdálkodtak a településen. A kötelező feladatellátás és fejlesztések mellett jutott támogatás a családosoknak és az időseknek is.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár