+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megjelent a zalai Top 100 kiadvány
2022. január 18. kedd 15:57 - Zalaegerszeg
Megjelent a zalai Top 100 kiadvány
Idén is bemutatták a megye legnagyobb vállalkozásait felsorakoztató kiadványt. A Top100 Zala megye Gazdasága 2021 című kiadvány a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a NAV megyei igazgatósága, valamint a Zalai Hírlap közös munkája.

A Top100 kiadványt egy gazdasági évnyitó fórumon mutatták be Zalaegerszegen. A rangsorolásnál a vállalkozások nettó éves árbevétele, az export forgalom, valamint az alkalmazotti létszám alakulásának vizsgálata mellett számos mutatót figyelembe vettek a szerzők. A kötetben arra szeretnének rávilágítani, hogy melyek azok az ágazatok, amik kiemelkedően teljesítettek a járvány ellenére is. Az egyik ilyen az építőipar.

„Természetesen a logisztika-szállítmányozás is a hasonló évekhez jól teljesít és kiemelkedő eredményeket ér el. Természetesen más ágazatokat megvizsgálva vannak olyan ágazatok, ilyen a turizmus-idegenforgalom-vendéglátás, akik viszont egyértelmű kárvallottjai sajnos a világjárvány okozta válságnak.” - ismertette Kovács Dezső a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Kovács Dezső szerint 2022-ben is az építőipar fog kiemelkedő teljesítményt nyújtani a Zala megyei gazdaságban. Számítanak rá, hogy a turizmus fellendül, hiszen ez a régió gazdaságának fontos pillére. A Top100-as kiadványban 84 cég évek óta állandó résztvevő. A Nemzeti Adó és Vámhivatal Zala Megyei Igazgatósága szerint közülük 50 tudott előre lépni, 9-en tartották pozíciójukat, 25-en pedig rontottak a helyezésükön. A kötetből az is látszik, hogy több lett a kis- és középvállalkozó a megyében.

„Zala megye egy olyan fejlődési folyamatnak a közepén van, ami nem csak a nagyvállalatokat, tehát nem csak a tesztpályán lévő nagy beruházókat vonzza, hanem azt is mutatja, hogy a magyar tulajdonú kis- és középvállalatoknak ugyanúgy lehetőségeik vannak és ebben bíznak. Itt Zala megyében a bizalom fontos, az országban is bízni kell. Úgy tűnik, hogy ez a bizalom megvan és mindenki úgy gondolja, hogy érdemes és lehet vállalkozni Magyarországon. Azok a támogatási rendszerek, amik a finanszírozással foglalkozik, azok biztosítják azt a fajta hátteret, ami egy eredményes vállalkozáshoz szükséges.” - mondta el Palkovics László.

A Top100-ban interjúk és cégbemutatók is színesítik a beszámolót, valamint fiatal vállalkozókkal is foglalkozik. 

galéria
1
2
 
 
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár