+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új könyvekkel és programokkal várják a könyvtárban a kis olvasókat
2022. január 18. kedd 19:07 - Keszthely
Új könyvekkel és programokkal várják a könyvtárban a kis olvasókat
A technika fejlődése mellett nagy öröm, hogy a gyermekek szeretnek olvasni, könyvtári programokra járni. Ezt igazolja a Fejér György Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárának elmúlt éve is. A pandémia miatt ugyan kevesebb volt a program, de a kis olvasók száma nem csökkent.

Harcos Bálint neve a keszthelyi gyermekkönyvtár olvasóinak ismerősencseng. Az íróval és köteteivel játékos formában ismerkedhettek meg a gyerekek.A könyvtár programjain a látogatók gyakran találkozhatnak költőkkel, írókkal.A gyermekkönyvtárnak is a járvány hullámaihoz kell igazítani a működését,fogadni az olvasókat, szervezni a foglalkozásokat, találkozókat. Nem volt ezmásképp 2021-ben sem.

"Nagyon hiányzott a gyerekeknek és a szülőknek – egy bizonyosmagnak- és leginkább nekem a gyerekek. Úgyhogy az első félév az elég nehezentellett el, amíg májusban végre ki nem nyithattunk és nagy örömömre azosztályok is azonnal jöttek. Az olvasók is boldogan jöttek, hogy ismét járhatnakkönyvtárba. Úgyhogy én azt mondom, hogy aki szeret olvasni, és azért van olyanmag aki szeret olvasni,azoknak nagy öröm volt, hogy ismét kinyitottak a kapuk.A könyvtár kapuja."- mondta Magyar Silvia a gyermekkönyvtár vezetője.

A könyvtárosok több innovatív megoldást kidolgozva tudták az olvasókatkiszolgálni a korlátozás alatt. Lázár Ervin születésének évfordulóján példáulonline vetélkedőre hívták a kis olvasókat.

"Ismét elindultak az iskolás, óvodás programok. Elindultak ahagyományos programjaink. Úgyhogy májustól író-olvasó találkozók lehettekújra. Könyvbemutatók lehettek újra, tehát azok a rendezvények, amiket megszoktunk tartani azok is mind előtérbe kerültek."- mondta el Mgyar Szilvia.

Nem maradtak el a kézműves foglalkozások, a könyvtár díszítése, az új,sikerkönyvekkel való ismerkedés sem. A kedvelt rendhagyó irodalomórákra isörömmel érkeztek a pedagógusok és a tanulók. 2021-benismét családi napot rendeztek az Országos Könyvtári Napok keretében.Népszerű program a Könyvmoly Klub, amelynek tagjai elsőkéntismerkedhetnek meg az új gyermek- és ifjúsági regényekkel és segíthetnek a könyvtári munkába is.

"Együtt színcsíkozzuk téma szerint a könyveket, szoktunk olyankorkézműveskedni. Velük is szoktam vetélkedőket is tartani, tehát ez egy népszerűprogram változó létszámmal és változó korosztállyal. S mivel ez a változókorosztály kialakult, ezért terveztük, hogy egy új programsorozatot is indítunk.Mesevár címmel, ahol mesélünk a gyerekeknek."- adott tájékoztatást Magyar Szilvia.

A gyermekkönyvtár termeiben közel 32 ezer kötet várja az olvasnivágyókat. Bőven akad újdonság is, a tavaly 1125 új kötet érkezett a könyvtárba,már mindegyik kölcsönözhető. A tartalmas programok szervezése sem állt meg,2022-ben a hagyományos rendezvények mellett több új irodalmi ésfoglalkoztató program várja a gyermekeket.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus