Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Turisztikai és közjóléti fejlesztések Gyenesdiáson
2022. jan. 14. péntek | Gyenesdiás
Turisztikai és közjóléti fejlesztések Gyenesdiáson
Felújították a diási vízimalmot, hamarosan elkészül az új tornacsarnok, valamint a művelődési ház és az iskolai étkezde is Gyenesdiáson. A település a járvány ellenére is jó évet zárt 2021-ben, hiszen nem csak sikeres pályázatokat mondhat a magáénak, hanem a vállalkozók számát is sikerült növelni. Az idén tovább folytatódnak a beruházások, utak újulnak meg és strandfejlesztés is lesz.

A Talabér-féle vízimalom rekonstrukciója volt Gyenesdiás legnagyobb önkormányzati beruházása 2021-ben. Az épületet kívül és belül is teljeskörűen felújították. Helyet kapott egy pékmúzeum és egy herbárium is a területen. Emellett gyógynövénykertet alakítottak, ki, ahol számos foglalkozást tartottak az elmúlt évben. A településen tornacsarnok is épül, ezzel a KLIK pályázatának köszönhetően bővül az általános iskola. Jó ütemben halad a COOP ABC felső szintjének építése is. Itt művelődési házat és korszerű ebédlőt alakítanak majd ki. 2021-ben megújult az orvosi rendelő is, így már korszerű környezetben fogadják a pácienseket. Emellett számos utat leaszfaltoztak a településen.    

„Minőségi turisztikai fejlesztések is készültek, minőségi utak javultak meg, több tucat, tehát majdnem 24 utat fejlesztettünk csapadékvíz-elvezetéssel. Természetesen az orvosi rendelő fejlesztése is lényeges volt, hiszen elkészült a gyermekorvosi szolgálatot, a védőnői szolgálatot biztosító rendelő, és a felnőtt szakorvosi rendelők is minőségben javultak. Természetesen ilyen tekintetben azt lehet mondani, értékelés viszonylatában jó volt – minden nehézség ellenére - a 2021-es esztendő.” - tájékoztatott Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere.

2021-ben több pályázatot is nyert Gyenesdiás strandfejlesztésre. Ezeknek köszönhetően mindkét strand ötcsillagos minősítést kapott. Fejlesztették a Termelői Piacot is, a cél a négy évszakos üzemeltetése a létesítménynek.

2022-ben is marad feladat a településen. Folytatódnak a fürdőhelyek fejlesztései, a tervek szerint kiépítik a két strandot összekötő sétányt. Emellett újabb utakat és járdákat aszfaltoznak le és a közüzemi hálózatok fejlesztése is megtörténik. További beruházások várhatók a strandon és a malom környékén is.

„Szeretnénk az idei esztendőben a malomkörnyezet programot továbbvinni, nagyon szeretnénk a strandjainkat fejleszteni, és természetesen több olyan közjóléti fejlesztés is van gorcső alatt, amit a képviselőtestület meg fog tárgyalni. Nagyon szeretnénk ezeket az apróbb, minőségi javításokat mindenhol megtenni, a település több pontján. Ez érinteni fog újra útfejlesztéseket, és természetesen csapadékvíz-elvezetést. Egy nagyon fontos tervünk még hátra van, ez nem más, mint az új temetőnek a kialakítása. Erre egy pályázatot adtunk be, és nagyon bizakodunk abban, hogy meg tud valósulni Gyenesdiáson a harmadik temető.” - tette hozzá a polgármester.

Gyenesdiás a rendezvények terén a nyitás politikáját választotta 2021-ben. Több programot is szerveztek a szabadban, de zárt térben is valósítottak meg eseményeket. Az elmúlt évektől eltérően nem csak a Balaton-parton és a Községházán, hanem több más közösségi téren is várták a közönséget. Ugyanakkor új rendezvényekkel is bővült a paletta.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jan. 31. szerda 15:46 | Rezi
A település elsősorban az elkészült beruházások és programok minőségének megőrzésére helyezett hangsúlyt.
| 2024. jan. 25. csütörtök 15:03 | Zalaapáti
Utat és járdát építettek tavaly, és több kulturális csoport is jubilált 2023-ban.
| 2024. jan. 22. hétfő 16:08 | Gyenesdiás
A településen az idén is újévi pohárköszöntőn számoltak be az eredményekről és a tervekről.
| 2024. jan. 18. csütörtök 16:00 | Keszthely
Az elmúlt évben is színes programokkal és két új tárlattal várták a vendégeket.
| 2024. jan. 18. csütörtök 15:57 | Alsópáhok
A település kiemelt célja, hogy növelje a lakosságszámot, és segítse a fiatalokat és az időseket.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.