+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Turisztikai és közjóléti fejlesztések Gyenesdiáson
2022. január 14. péntek 16:36 - Gyenesdiás
Turisztikai és közjóléti fejlesztések Gyenesdiáson
Felújították a diási vízimalmot, hamarosan elkészül az új tornacsarnok, valamint a művelődési ház és az iskolai étkezde is Gyenesdiáson. A település a járvány ellenére is jó évet zárt 2021-ben, hiszen nem csak sikeres pályázatokat mondhat a magáénak, hanem a vállalkozók számát is sikerült növelni. Az idén tovább folytatódnak a beruházások, utak újulnak meg és strandfejlesztés is lesz.

A Talabér-féle vízimalom rekonstrukciója volt Gyenesdiás legnagyobb önkormányzati beruházása 2021-ben. Az épületet kívül és belül is teljeskörűen felújították. Helyet kapott egy pékmúzeum és egy herbárium is a területen. Emellett gyógynövénykertet alakítottak, ki, ahol számos foglalkozást tartottak az elmúlt évben. A településen tornacsarnok is épül, ezzel a KLIK pályázatának köszönhetően bővül az általános iskola. Jó ütemben halad a COOP ABC felső szintjének építése is. Itt művelődési házat és korszerű ebédlőt alakítanak majd ki. 2021-ben megújult az orvosi rendelő is, így már korszerű környezetben fogadják a pácienseket. Emellett számos utat leaszfaltoztak a településen.    

„Minőségi turisztikai fejlesztések is készültek, minőségi utak javultak meg, több tucat, tehát majdnem 24 utat fejlesztettünk csapadékvíz-elvezetéssel. Természetesen az orvosi rendelő fejlesztése is lényeges volt, hiszen elkészült a gyermekorvosi szolgálatot, a védőnői szolgálatot biztosító rendelő, és a felnőtt szakorvosi rendelők is minőségben javultak. Természetesen ilyen tekintetben azt lehet mondani, értékelés viszonylatában jó volt – minden nehézség ellenére - a 2021-es esztendő.” - tájékoztatott Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere.

2021-ben több pályázatot is nyert Gyenesdiás strandfejlesztésre. Ezeknek köszönhetően mindkét strand ötcsillagos minősítést kapott. Fejlesztették a Termelői Piacot is, a cél a négy évszakos üzemeltetése a létesítménynek.

2022-ben is marad feladat a településen. Folytatódnak a fürdőhelyek fejlesztései, a tervek szerint kiépítik a két strandot összekötő sétányt. Emellett újabb utakat és járdákat aszfaltoznak le és a közüzemi hálózatok fejlesztése is megtörténik. További beruházások várhatók a strandon és a malom környékén is.

„Szeretnénk az idei esztendőben a malomkörnyezet programot továbbvinni, nagyon szeretnénk a strandjainkat fejleszteni, és természetesen több olyan közjóléti fejlesztés is van gorcső alatt, amit a képviselőtestület meg fog tárgyalni. Nagyon szeretnénk ezeket az apróbb, minőségi javításokat mindenhol megtenni, a település több pontján. Ez érinteni fog újra útfejlesztéseket, és természetesen csapadékvíz-elvezetést. Egy nagyon fontos tervünk még hátra van, ez nem más, mint az új temetőnek a kialakítása. Erre egy pályázatot adtunk be, és nagyon bizakodunk abban, hogy meg tud valósulni Gyenesdiáson a harmadik temető.” - tette hozzá a polgármester.

Gyenesdiás a rendezvények terén a nyitás politikáját választotta 2021-ben. Több programot is szerveztek a szabadban, de zárt térben is valósítottak meg eseményeket. Az elmúlt évektől eltérően nem csak a Balaton-parton és a Községházán, hanem több más közösségi téren is várták a közönséget. Ugyanakkor új rendezvényekkel is bővült a paletta.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus