+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Eredményes volt Alsópáhok 2021-ben
2022. január 12. szerda 16:27 - Alsópáhok
Eredményes volt Alsópáhok 2021-ben
Gyógyszertár létesült, felújították az orvosi rendelőt és a községházát, valamint minibölcsődét alakítottak ki 2021-ben Alsópáhokon. Több útszakasz rekonstrukciója is megvalósult. Az idén tervben van a temető bővítése és a ravatalozó felújítása, emellett 300 millió forintos pályázatot adtak be zártkerti utak felújítására. 2022-ben a rendezvénypalettáját is szeretné bővíteni Alsópáhok.

Az elmúlt évben egységes arculatot kaptak Alsópáhok önkormányzati épületei. Befejeződött a Községháza teljeskörű felújítása, emellett elkészült az orvosi rendelő is. A településen immár teljesen felszerelt, korszerű házi- és gyermekorvosi ellátás várja a pácienseket. Az épületben helyet kapott egy gyógyszertár is, ezzel régi álma vált valóra az alsópáhokiaknak. Az óvoda épületében minibölcsődét létesítettek, ez nagy segítséget jelent a településen lakó kisgyermekes családoknak. Emellett tovább folytatódott a sportpálya korszerűsítése és befejeződött több út felújítása is.    

„Elkészült a mögöttem lévő Községháza, már régóta vágyunk volt, hogy ezt felújítsuk, rá is fért. Ugyancsak a múlt esztendőben adtuk át az orvosi rendelőnket, amiben először Alsópáhok történetében gyógyszertár is elkészült. Tavaly elkészült a bölcsődénk, minibölcsőde 7 fővel. Itt mellettünk, az út, ami korábbi években már félig elkészült, most befejeződött a Hévízi út és a posta közötti részen. A sportpályánkon elkészült a világítás, elkészült a saját kútfúrásunk” - tájékoztatott Czigány Sándor, Alsópáhok polgármestere.

A település idén is támogatta a fiatalokat és az idősebbeket egész éven át. Az iskolásoknak és a nyugdíjasoknak is pénzbeli juttatást adtak, hasonlóan az előző évekhez. Alsópáhokon 2022-ben sem áll meg a munka. Az önkormányzat több telket is megvásárolt a temető mellett, így folytatódik annak bővítése. Emellett támogatást nyertek a ravatalozó felújítására is. Már tavaly elkezdődött a település déli határában lévő telkek közművesítése, ez a munka idén is folytatódik. Emellett pályázati forrásból több járdaszakasz is megújul, és a zártkerti utak aszfaltozására is beadtak pályázatot mintegy 300 millió forint értékben.

„Szeretnénk a zártkerti utakat felújítani, aszfaltozni, közötte az átkötő utat Szentgyörgyvár irányába, ami rettentően fontos, hiszen a szentgyörgyvári emberek ott járnak keresztül Hévízre, Keszthelyre munkába. Elnyert támogatásunk van két járdaszakasz építésére a temetőtől, a temető feljárótól a Kölcsey utcáig, illetve az orvosi rendelőtől déli irányba pedig a Dózsa utca 30 körüli házszámig. A járdák tekintetében idén most adjuk be a Magyar falu programban a pályázatunkat a Keszthelyi úttól délre eső szakasz felújítására, szeretnénk azt is nyilván tovább folytatni.” - tette hozzá a polgármester.

Az út- és járdaszakaszok mellett megvalósul több helyen a csapadékvíz-elvezetés is, erre is elnyert pályázata van a településnek 50 millió forint értékben. A Magyar falu programban eszközfejlesztésre is szeretne pályázni a település, ágvágót és oldalkaszát szereznének be. Emellett a Művelődési Ház dolgozóinak bértámogatására is adnak be pályázatot. Az idén a rendezvények tárházát is szeretnék bővíteni, ennek fényében 2 naposra tervezik a falunapot és a Művelődési Házban is több programot szerveznének.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
kulisszabejárást és közönségtalálkozót a Pesti Művész Színház Keszthelyen.
 
Turi Török Tibor munkásságát ismerhették meg a Nemzeti Kör könyvklubjának réásztvevői.
 
A héten zajlott az Európai Mobilitási Hét, melyhez minden évben csatlakoznak intézmények.
 
A keszthelyi nyomozók elkapták a férfit, bíróság előtt kell felelnie tettéért.
 
A Híradó Plusz vendége: Nemes Klára, a KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztályának vezetője
 
Befejeződött a Katasztrófavédelem idei szúnyoggyérítési programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus