Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jó évet zárt a Helikon Kastélymúzeum
2022. jan. 12. szerda | Keszthely
Jó évet zárt a Helikon Kastélymúzeum
A koronavírus-járvány okozta nehézségekkel településeknek, intézményeknek egyaránt meg kellett küzdeni 2021-ben is. Mindenkiben aggodalmat váltott ki a folyamatos működés kérdése. Magyarország leglátogatottabb kastélya, a Festetics-kastély a bizonytalan évkezdés ellenére jó évet zárt.

A Keszthely szívében található Festetics-kastély Magyarország egyik legszebb kastélya. Mind látnivalóiban, mind programjaiban vonza a turistákat. A leglátogatottabb kastély öt épületben várja állandó kiállítással a vendégeket. A 2020-as koronavírus járvány a Helikon Kastélymúzeumban folyó munkát és a múzeumi életet is átírta. 2021 elején is nagy volt a bizonytalanság a folyamatos működést tekintve.

"Aggódtunk! Nyílván nem tudtuk, hogy hogyan és miként fogunk nyitni és az év első három hónapjában, sőt négy hónapban zárva voltunk. Viszont ez egy megfelelő időszak volt számunkra, hogy valóban fel tudjunk készülni és nagyon-nagyon bíztunk abban, hogy jelentős számú látogatót fogunk tudni fogadni. Én büszkén mondhatom, ellentétben azzal, hogy tavalyi évben 154 ezer látogatót fogadott a Helikon Kastélymúzeum, az idei évben el fogjuk érni a 190 ezer látogatót. Ez egy nagyon jelentős emelkedés. És büszkén mondhatom azt is, hogy minden idők legjobb augusztusát sikerült létrehoznunk.73 ezer látogatónk volt"- mondta el Pálinkás Róbert igazgató.

A Helikon Kastélymúzeum fejlődése és beruházásai is folyamatosak. Tizennyolc projekt 12.5 milliárd forintos bekerülési összeggel teszi lehetővé a megújulást, a minőség és szolgáltatás fejlesztését.

"Ezeket az összegeket már lehívtuk, itt van mindegyik a bankszámlánkon, nagyságrendileg 8 milliárd forintos a Helikon Kastélymúzeumnak ez a büdzséje. Minden egyes dolgozónkat meg tudtunk tartani. Sőt bizonyos területeken tudtunk az elmúlt időszakban is fejleszteni és ugyancsak büszkén mondhatom el, a következő évet is úgy fogjuk kezdeni, hogy minden Helikon Kastélymúzeumos dolgozó 20%-os béremelésre számíthat január 1-től."- mondta az igazgató.

A fejlesztések között az egyik legnagyobb, a Vadászati Múzeum új szárnyainak megépítése már befejeződött. A múzeum a 2021-es Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás kiemelt helyszíne volt. A térségnek új attrakciót adó, egykori Festetics majorság építése is a megfelelő ütemben zajlik Fenékpusztán.  A vakolat eltávolítását, belső terek kiürítését és a régészeti feltárásokat követően a tetőszerkezet felújítása folyik. Keszthelytől a 71-es úttal párhuzamosan futó egyedülálló feketefenyő fasor is új funkciót kap. A kastély főépületében felújították a tükörtermet és több műszaki beruházás, korszerűsítés is befejeződött. A Helikon Kastélymúzeum 2021-ben is bővelkedett programokban. Az kiállítások mellett komolyzenei koncertek várták a látogatókat. A korábbi éveknél több könnyűzenei, színházi programot rendeztek meg a kastély parkjában.

"Én úgy tudom értékelni, hogy ebben  a nagyon különleges, covidos időszakban, ez egy kiemelkedően jó év a 2021-es év a Helikon Kastélymúzeum életében. S hát nyilván bizakodva tekintünk a jövőre, mert, hogy ezeket a projekteket most már befejezzük, de már elkészült az  a csomag, amelyet remélem, hogy a következő év elején ismételten ki fognak hirdetni, ahol a Helikon Kastélymúzeum ismételten egy 10 milliárdos programmal készül."- mondta Pálinkás Róbert.

A térség idegenforgalmához és gazdaságához lendületet adó  Helikon Kastélymúzeum 2022-ben is számos látnivalóval, programmal és kedvezménnyel várja a vendégeket.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. feb. 7. szerda 18:05 | Zalavár
Sikeres évet zárt Zalavár. Beruházások valósultak meg és támogatásokra is jutott a költségvetésből.
| 2024. jan. 12. péntek 15:04 | Hévíz
Néhéz évek után fellendülőben a fürdőváros.
| 2024. jan. 11. csütörtök 09:20 | Vindornyafok
Több fejlesztéás is megvalósult 2023-ban Vindornyafokon.
| 2022. máj. 31. kedd 16:02 | Vonyarcvashegy
A fürdőhely fejlesztésekkel és újdonságokkal várja a vendégeket a Balaton partjára.
| 2022. ápr. 19. kedd 13:05 | Keszthely/Balatonfüred
A hajózás nagyon népszerű a Balatonon, a társaság több újdonsággal is készül az idén.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Kukkantó
18:24
Savaria Filmfesztivál
18:36
18:38
Hargita TV
19:00
Híradó
19:45
Balasport 2023
20:15
Egy csipetnyi szó
20:49
Göcsej Filmfesztivál
21:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.