+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nulla euróson a Festetics-kastély
2022. január 11. kedd 14:57 - Keszthely
Nulla euróson a Festetics-kastély
Nulla euróson a Festetics-kastély! Magyarországon a keszthelyi műemléképület a második, mely helyet kapott az ajándéktárgyon. A gyűjtők körében népszerű szuvenírt februártól lehet megvásárolni a kastély ajándékboltjában. A múzeumvezetés számára fontos, hogy minél több helyen jelenjen meg a Festetics-kastély.

Magyarországon a Festetics-kastély a második, mely helyet kapott a nulla eurós bankjegyen. Elsőként a lillafüredi Palota hotellel adták ki a bankjegyet.  Az EuroSouvenir a gyűjtők és turisták által egyaránt kedvelt és széles körben keresett ajándéktárgy.

Pálinkás Róbert kastélyigazgató: „Nagyon fontos az, hogy a Helikon Kastélymúzeum megjelenjen különböző médiákban, különböző információhordozó felületeken. Szerintem ez az eurós bankjegy egy nagyon exkluzív, egy nagyon jó forma. Azt látjuk, hogy Európában is és most már Magyarországon is van ennek egy gyűjtőköre, ezért is fontos számunkra. Vannak sajátmárkás termékeink, amik a Helikon Kastélymúzeum shopjában megtalálhatók, ez most egy fontos termékkel bővül, biztosan sokan fogják keresni ezt a szuvenírt.”

A kastély területén februártól árusítják a bankjegyet. A nulla eurós koncepciója Franciaországból származik, ahol 2015-ben a Francia Nemzeti Bankkal együttműködésben és az Európai Központi Bank engedélyével jött létre. 2015 óta gyorsan elterjedt Európa országaiban, melyhez 2021-ben hazánk is csatlakozott. Az ajándék bankjegyet a valódi euro készítéséhez használatos 100% pamut papírból készítik. A nulla eurós számos biztonsági elemet tartalmaz, ugyanakkor bankjegyfogadó gépek és a bankjegyolvasók esetleges visszaélése ellen biztosított. Minden egyes darab egyedi a gyártási széria szerinti számozásnak köszönhetően. Az egyes bankók korlátozott példányszámban készülnek. A Festetics-kastély számos felületen, videóban és reklámban jelenik meg. A múzeum vezetése szerint a kastély fontos része az országimázsnak. 

„Már csak a látogatószámunkból adódóan is, azért ez a nagyságrendileg 200 ezer látogató, aki éves szinten meglátogatja a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumot, ez egy jelentős látogatószám. A formák miatt – ahogy az előbb is említettem már –valóban népszerű a kastély, nagyon sok helyre bekerül és az elmúlt években a Magyar Turisztikai Ügynökségnek az az országimázs kampánya, amit folytatott – én azt gondolom ez egy nagyon sikeres kampány volt. Szinte minden egyes kisfilmben, minden egyes platformon megjelent a Helikon Kastélymúzeum is” - tette hozzá Pálinkás Róbert. 

A nulla eurósokon eddig olyan épületek kaptak helyet, mint a kölni dóm, a római panteon, vagy a losonci zsinagóga, de Mozart, Szent II. János Pál pápa és Karel Gott képmása is felkerült a bankókra.  A bankjegyek újonnan 2-3 euróba kerülnek, de a gyűjtők körében akár 8-10 eurót is kóstálnak a ritkább nullaeurósok. Az Euro Souvenir koncepció már átlépte az euróövezet határait, sőt az Európai Uniót, és valamennyi bankjegyet már olyan országokban is kiadtak, mint például az Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Törökország, vagy Svédország.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
Sokszor kellett a tűzoltóknak kivonulniuk a szombati szélvihar miatt keletkezett károk mentesítésére.
 
160-an vettek részt a Vonyarcvashegyen tartott Fúvósfarsangon. Jótékony célja is volt a rendezvénynek.
 
Sokan voltak kíváncsiak a vindornyafoki Fehérkolbász töltő böllértalálkozóra, melyre 17 csapat nevezett.
 
Oroszország szépségeit mutatták be a Világjáró Klub februári programján. Szijártó Zsófia.
 
Az eset során nem sérült meg senki, mindenki időben el tudta hagyni az ingatlant.
 
A medvék is előbújtak a barlangokból, megjósolták az időt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus