+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kvízkérdések a vizes VB-ről
2017. november 15. szerda 15:43 - Keszthely
Kvízkérdések a vizes VB-ről
Ki ért be másodiknak 200 méter pillangón Chad Le Clos mögöt? Ki nyerte a 200 és 400 méteres női vegyes úszást? Többek közt ilyen kérdésekkel kellett megbirkóznia a csapatoknak a Csik Ferenc öröksége című vetélkedőn. Az idei, nyolcadik alkalommal megrendezett viadalon minden feladat a vízi sportokhoz és a budapesti vizes világbajnoksághoz kapcsolódott.

Az igaz-hamis játék feladványaival könnyen megbirkóztak a résztvevők. A szókereső és dicsőségtábla feladatok már komolyabb kihívások elé állították a vetélkedőket.  A Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületének zalaegerszegi csoportja rendszeresen részt vesz a vetélkedőn.

„Mindannyian figyelemmel kísértük a vizes VB eseményeit, úgyhogy azért onnan is volt némi információnk. A feladatokat egész jól sikerült szerintem megoldanunk. Egy-kettő volt azért, amit nem tudtunk, de itt mindenki más-más területeken dobja be a tudását és akkor így végül összejött” - nyilatkozta a csapat nevében Csatordai Csaba.

A vetélkedő 2010-ben indult útjára. A Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület és Fejér György Városi Könyvtár szervezi az eseményt. A bibliotéka munkatársai állítják össze a feladatsort és biztosítják a felkészüléshez szükséges anyagot a résztvevőknek.

„Az idei évben mivel a 2017-es FINA VB Budapesten zajlott, ezért úgy gondoltuk, hogy a vizes sportok kerülnek most a fókuszba. Mi a vetélkedőhöz való felkészülést az alapján adjuk ki, hogy megpróbáljuk összeállítani a feladatokat, amelyekbe a vízi sportokhoz kapcsolódó fogalmak vannak, a szabályok, a személyek, akik itt voltak a vizes VB-én, a magyar csapatnak az érmei, tehát ezek vannak a fókuszban" - mondta el a játékot levezető könyvtáros, Verebélyi Judit.  

A kezdetektől a mozgás- és látássérülteket szólították meg a vetélkedővel. A tudás bővítése mellett a közösségépítés is fontos célja a szervezőknek. 

Nemes Klára, szervező: „Amiért ezt a versenyt létrehoztuk az nem más, hogy egyrészt ismerjük meg sportolóinkat. Valamikor régen volt sportvetélkedő a tévében és ez adta az ötletet annak idején, amikor nyolc évvel ezelőtt 2010-ben elindítottuk a vetélkedőt.”

A résztvevőknek egy kis mozgást is belecsempésztek a programba. A különböző úszásnemek kézmozgásait kellett bemutatniuk. A három csapat közül végül a Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület végzett az élen, második lett a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületének keszthelyi illetve zalaegerszegi csapata. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó