+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Belovári András fotói a legjobbak között
2021. december 21. kedd 15:35 - Keszthely, Budapest
Belovári András fotói a legjobbak között
Keszthelyi fotográfus képei is bekerültek a Magyarország 365 fotópályázat legjobb 60 képe közé. Belovári András „Barátság” és az „IEC 2021” című fényképeit 6500 pályázó 37.000 pályaműje közül választották a legjobbak közé. A beérkezett fotókból albumot is készítenek, a 365 képet tartalmazó összeállításban is szerepelni fog a keszthelyi fényképész alkotása.

Az „IEC 2021” című képet Ferenc pápáról készítette Belovári András az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongressszus ünnepi zárómiséjének napján. A fotót akkor kattintotta a keszthelyi fényképész, amikor Őszentsége a híveket köszöntötte a pápamobilról. A „Barátság” című kép Keszthelyen készült, miközben a Hableány nosztalgiahajó matróza egy hattyúval barátkozik.

„A madárkával jó a kapcsolatunk, de ez nem egyedi. Az összes madárkával jó a kapcsolatom. Van elég sok szabadidőm, hogy foglalkozzam velük és Isten igazából ennél jobb programot úgysem tudok kitalálni a pihenéshez. A képet én láttam utoljára szerintem, megmondom őszintén. Ismerősök küldték, hogy ez azért nem mindennapi eset egy kisvárosban. Nem tudok reagálni, nem azért csináltam, hogy ebből kép legyen, nem azért volt a folyamat, nem tudtam, hogy ebből lesz kép." - mondta el Baán Márk.

Belovári András a polgármesteri hivatal kommunikációs referense, valamint a Balatoni Krónika fotósa. Összesen 19 képet küldött be. A magyar kormány által meghirdetett pályázatra 6500 amatőr és hivatásos fotográfus 37.000 alkotással jelentkezett. A fényképeknek a hazáról, a hazaszeretetről kellett szólniuk természet és táj, épített és tárgyi örökség, valamint életképek kategóriában. A díjátadó Budapesten volt.

„A munkáim során jórészt sajtófotográfiával, de próbálok mindig úgy dolgozni, hogy egy kis kreativitást is belevigyek a műveimbe. Szabadidőmben természetesen azért foglalkozok más területtel is, nem csak a sajtófotóval. Így született meg ez a Barátság című kép is és a pápáról készült kép is.”

A Magyarország 365 Fotópályázatot harmadik alkalommal szervezték meg. Az idén rekordszámú jelentkező vett részt a megmérettetésen 37.000 pályaművel. Az első évben 21.000, a másodikban pedig 28.000 fénykép érkezett a zsűri elé. A legjobb fotók a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalon tekinthetőek meg. Hamarosan elkészül a Magyarország 365 fotóalbum is, melyben Belovári András „Barátság” című képe is helyet kap.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az alkotás mellett felújítanak a táborozók.
 
Vendégünk: kérdezem Molnárné Riskó Erzsébet, a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány kuratóriumi elnöké
 
Frontálisan ütközött két személyautó a 76-os főúton Zalacsány térségében.
 
A gyógy- és ivóvizek fontosságát hangsúlyozza a Zalakarosi Fürdő és a Freya Hotel összefogása.
 
Bódi Mária Magdolna születésének 101. évfordulóján rendeztek kerékpáros zarándoklatot.
 
Táborzáró koncertet adott a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár