+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Belovári András fotói a legjobbak között
2021. december 21. kedd 15:35 - Keszthely, Budapest
Belovári András fotói a legjobbak között
Keszthelyi fotográfus képei is bekerültek a Magyarország 365 fotópályázat legjobb 60 képe közé. Belovári András „Barátság” és az „IEC 2021” című fényképeit 6500 pályázó 37.000 pályaműje közül választották a legjobbak közé. A beérkezett fotókból albumot is készítenek, a 365 képet tartalmazó összeállításban is szerepelni fog a keszthelyi fényképész alkotása.

Az „IEC 2021” című képet Ferenc pápáról készítette Belovári András az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongressszus ünnepi zárómiséjének napján. A fotót akkor kattintotta a keszthelyi fényképész, amikor Őszentsége a híveket köszöntötte a pápamobilról. A „Barátság” című kép Keszthelyen készült, miközben a Hableány nosztalgiahajó matróza egy hattyúval barátkozik.

„A madárkával jó a kapcsolatunk, de ez nem egyedi. Az összes madárkával jó a kapcsolatom. Van elég sok szabadidőm, hogy foglalkozzam velük és Isten igazából ennél jobb programot úgysem tudok kitalálni a pihenéshez. A képet én láttam utoljára szerintem, megmondom őszintén. Ismerősök küldték, hogy ez azért nem mindennapi eset egy kisvárosban. Nem tudok reagálni, nem azért csináltam, hogy ebből kép legyen, nem azért volt a folyamat, nem tudtam, hogy ebből lesz kép." - mondta el Baán Márk.

Belovári András a polgármesteri hivatal kommunikációs referense, valamint a Balatoni Krónika fotósa. Összesen 19 képet küldött be. A magyar kormány által meghirdetett pályázatra 6500 amatőr és hivatásos fotográfus 37.000 alkotással jelentkezett. A fényképeknek a hazáról, a hazaszeretetről kellett szólniuk természet és táj, épített és tárgyi örökség, valamint életképek kategóriában. A díjátadó Budapesten volt.

„A munkáim során jórészt sajtófotográfiával, de próbálok mindig úgy dolgozni, hogy egy kis kreativitást is belevigyek a műveimbe. Szabadidőmben természetesen azért foglalkozok más területtel is, nem csak a sajtófotóval. Így született meg ez a Barátság című kép is és a pápáról készült kép is.”

A Magyarország 365 Fotópályázatot harmadik alkalommal szervezték meg. Az idén rekordszámú jelentkező vett részt a megmérettetésen 37.000 pályaművel. Az első évben 21.000, a másodikban pedig 28.000 fénykép érkezett a zsűri elé. A legjobb fotók a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalon tekinthetőek meg. Hamarosan elkészül a Magyarország 365 fotóalbum is, melyben Belovári András „Barátság” című képe is helyet kap.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus