Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / Bővült Keszthely térfigyelő kamerarendszere
2021. dec. 17. péntek | Keszthely
Bővült Keszthely térfigyelő kamerarendszere
Bővült Keszthely térfigyelő kamerarendszere. 31 új berendezést telepítettek a városban, köztük rendszámmegfigyelő kamerákat is. Az önkormányzat saját forrásból végezte el a fejlesztést. Ma együttműködési megállapodást írtak alá a rendőrséggel, akik így élőben követhetik, visszanézhetik, letölthetik a felvételeket. A tapasztalatok szerint ahol egy jól kiépített kamerarendszer működik, ott csökken a bűncselekmények száma.

2019-ben készült el a város térfigyelő kamerarendszerének bővítését tartalmazó kiviteli terv. A városüzemeltetéssel és a rendőrség munkatársaival határozták meg, hogy a város mely pontjaira telepítsenek kamerákat. A most kiépített 31 térfigyelő eszköz a legmodernebb technológiát képviseli, vannak köztük rendszámfelismerő kamerák is, így a városon áthaladó forgalmat is rögzítik.

A bővítést saját forrásból valósította meg az önkormányzat – mondta sajtótájékoztatóján Keszthely polgármestere. Nagy Bálint hangsúlyozta, a járvány okozta gazdasági nehézségek ellenére is sikerült finanszírozni a beruházást.

„Az idei évi költségvetésbe be tudtuk már tervezni külön soron ennek a költségeit és most, az év végére ki is tudtuk építeni, meg is tudtuk valósítani. Nagyon fontos megemlíteni, hogy az új, 31 darab kamera kiépítésével a rendszert már 55 helyszínen 75 kamerára tudtuk bővíteni, ami keszthelyi léptékbe jelentős szám” - nyilatkozta Nagy Bálint. 

A polgármester hozzátette. a beszerzés versenyeztetésével sikerült a tervezett költségnél 7 millió forinttal kevesebbért, összesen 25 millió forintból kiépíttetni a rendszert.

Együttműködési megállapodást írt alá a város polgármestere és a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője. Ez biztosítja az adatok kezelését a rendőrség számára. A felvételeket így a rendőrség élőben követheti, visszanézheti, letöltheti. Folyamatban van a kapitányságon egy megfigyelőállomás kiépítése. Erre az önkormányzat 1,8 millió forintot biztosított. Andor László alezredes elmondta, ezeknek a kameráknak elsősorban a megelőzésben van nagy szerepe.

Andor László kapitányságvezető: „Azokon a településeken, ahol rendőrség, polgárőrség mellett egy jól kiépített és megfelelő helyre elhelyezett kamerarendszer működik, akkor jogsértő csökkenő hatást tudunk elérni: csökken az ismertté vált bűncselekmények száma, illetve csökken a közterületeken elkövetett jogsértéseknek a száma is. Én rendőrkapitányként elsősorban azt várom el, hogy Keszthely városában tovább folytatódjon az a pozitív trend, ami az elmúlt 12 évre jellemző, gyakorlatilag mind az összes, mind a közterületi bűncselekmények számában jelentős csökkenés következzen be.”

A megelőzésen kívül a kamerarendszernek kulcsfontossága van abban, hogy az élőképnek köszönhetően egy-egy jogsértésre egyből tudnak reagálni a rendőrök. A felderítési és nyomozói munkában is nagy segítség a rögzített felvétel.

„A kamerarendszer egyfajta digitális szemtanúként fog majd nekünk segíteni az egyes büntető- vagy szabálysértési eljárásainkban. Az idei évben is, illetve a tavalyi évben is több bűncselekmény, illetve szabálysértésnek a felderítésében, illetve az egyes bizonyítási eljárások lefolytatásában nagy segítségünkre volt a már meglévő kamerarendszer” - tette hozzá a kapitányságvezető. 

A kamerarendszer rugalmas, a jövőben tovább lehet bővíteni. A rendőrség és az önkormányzat is azon az állásponton van, hogy a közbiztonság tovább fog javulni ezzel a fejlesztéssel.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. ápr. 13. csütörtök 17:34 | Keszthely
Az önkormányzat saját forrásból végzi el a fejlesztést.
| 2021. szep. 23. csütörtök 18:10 | Keszthely
Az első ütemben 10 kamerát, 3 átjátszót és egy központi egységet telepítenek.
| 2020. júl. 23. csütörtök 14:56 | Hévíz
Két új tablettel gazdagodott a Hévízi Rendőrőrs az önkormányzat által.
| 2019. okt. 3. csütörtök 16:22 | Hévíz
55 darab rendszámfelismerő és térfigyelő kamerát helyeztek el Hévíz frekventált pontjain.
| 2019. júl. 4. csütörtök 16:59 | Keszthely
18 új kamera létesítésével tovább javulhat a közbiztonság.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.