Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Bővítik a keszthelyi térfigyelő kamerarendszert
2023. ápr. 13. csütörtök | Keszthely
Bővítik a keszthelyi térfigyelő kamerarendszert
Bővítik a keszthelyi térfigyelő kamerarendszert. Az önkormányzat saját forrásból végzi el a fejlesztést. Cél, hogy segítsék a rendőrség munkáját és erősítsék a lakosság biztonságérzetét.

A Keszthelyi Rendőrkapitányságon működik az a központ, ahol az összes köztéri kamera képét látják a szolgálatot teljesítők. Jelenleg 64 kamera pásztázza a tereket, utcákat, a városba bejövő útvonalakat. A rendszer nem csak élőképet ad, hanem rögzíti is a kamerák képét, így a felvételek bármikor visszanézhetőek.  

"Közterületek védelme és a közrend fenntartása szempontjából ma már elengedhetetlenül fontos egy olyan rendszer, amit úgy tudunk használni, hogy az az eljárásaink során egyrészt alkalmazható legyen, az igazságszolgáltatás elé is tudjuk tárni azokat a felvételeket alkalomadtán, amelyet ezek a rendszerek elkészítenek. Mindenképpen a közbiztonság fenntartása szempontjából most már elkerülhetetlen, hogy egy-egy ilyen rendszert üzemeltessünk." - nyilatkozta Kozma István, a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezető-helyettese. 

2019- ben kezdték el a városi kamerarendszer fejlesztését. Fontos szempont volt, hogy a közlekedők biztonságát szem előtt tartsák. Az elmúlt években is a meglévő kamerák mellett újabbakat szereltek fel. Idén 30 millió forintot saját erőforrásból biztosít a város, hogy további 13 kamerát állítsanak üzembe.

Manninger Jenő polgármester: “Azt tapasztaljuk, hogy ez a biztonságérzetet növeli és a rendőrség munkáját is nagyban segíti. Érthető, hogy régebben mindenkiben volt a térfigyelő kamerákkal szemben talán némi ellenérzés, hiszen általában nem szeretik az emberek, ha megfigyelik őket, ezt senki sem szereti. Viszont sokkal erősebb az a bizalom, ami ennek kapcsán elérhető, a közlekedésbiztonság és a közbiztonság javulásához jelentősen hozzájárul.”

Nagyon jó az együttműködés  Keszthely Önkormányzata és a rendőrség között, ezért tartják fontosnak, hogy olyan közös projekteket tudjanak megvalósítani, ami egymás munkáját segíti. Ilyen a kamerarendszer fejlesztése is.

Nagy Bálint államtitkár: “Szakmai alapokon nyugvó és lakossági igényeket is figyelembe anyag készült el még ’19 végén, legutoljára 2021 szeptemberében, ha jól emlékszem, akkor tartottunk sajtótájékoztatót a tekintetben, hogy ezt a teljes egészében önkormányzati forrásból megvalósult fejlesztés sorozatot, ami most az idei évvel folytatódni tud az eredeti tervek szerint, valóban elérjük azt, hogy a rendőrség munkáját tudjuk segíteni.”

A soron következő fejlesztés során felszerelt kamerák a legmodernebb technikát képviselik.  Tökéletes képet adnak, arcok, rendszámok is felismerhetőek rajta. Cél, hogy ezek kihelyezésével tovább növeljék az lakosság biztonságérzetét.

Tóth András - Keszthelyi TV 

| 2021. dec. 17. péntek 16:00 | Keszthely
A rendőrség a bűncselekmények további csökkenésére számít.
| 2021. szep. 23. csütörtök 18:10 | Keszthely
Az első ütemben 10 kamerát, 3 átjátszót és egy központi egységet telepítenek.
| 2020. júl. 23. csütörtök 14:56 | Hévíz
Két új tablettel gazdagodott a Hévízi Rendőrőrs az önkormányzat által.
| 2019. okt. 3. csütörtök 16:22 | Hévíz
55 darab rendszámfelismerő és térfigyelő kamerát helyeztek el Hévíz frekventált pontjain.
| 2019. júl. 4. csütörtök 16:59 | Keszthely
18 új kamera létesítésével tovább javulhat a közbiztonság.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.