+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megváltozott a világ, negyed évszázad után nem lesz Karácsony kupa
2021. december 14. kedd 16:09 - Keszthely
Megváltozott a világ, negyed évszázad után nem lesz Karácsony kupa
Utoljára rendezték meg a Karácsony kupát. A kezdetben szebb napokat és nagyobb létszámú csapatokat látott labdarúgó tornát 25. alkalommal szervezte meg Galántai Tibor. Az elmúlt 10 évben alábbhagyott az érdeklődés az ilyen sportesemények iránt, ez nem csak Keszthelyen, országszerte is tapasztalható. A jubileumi tornát közös bankett zárta.

Nem volt hiány a szép gólokban a 25. Karácsony kupán. Összesen kilenc csapat jött el a jubileumi tornára. Több egykori NB I-es játékos rúgta a bőrt a Csokonai csarnok parkettáján. Az esemény elsősorban nem a versengés, hanem örömfoci.

„Nagyon vártam, mert rengeteg régi baráttal találkozhat az ember. 25 éves évforduló, azért én nem 25 éve járok, talán 20, vagy 18 éve, de mindig jó találkozni a barátokkal és játszunk egyet. Igazából nem is az eredményről szól ez, hanem egy jó játékról és utána tudunk beszélgetni a régi sztorikról” - mondta Tóth Miklós. 

Budapestről a REAC és a BKV Előre is képviseltette magát, de Balatonkeresztúrról, Oroszlányból is jöttek csapatok. 40-es, 50-es és 60-as korosztályban mérkőztek egymással a gárdák. 

Tavaly lett volna a 25. torna, de a járvány miatt az elmaradt. A pandémia miatt most is több csapat visszamondta a szereplést, vagy kevesebb játékossal jött el. A szervező Galántai Tibor szerette volna, hogy egy igazi nosztalgia torna legyen ez. Most szervezte meg utoljára. Úgy látja, hogy megváltozott a világ, egyre kevesebb embert érdekelnek az ilyen tornák.  Régen nagy érdeklődéssel, kétszer ennyi csapattal zajlott a Karácsony kupa.

Galántai Tibor szervező: „Régen még az öregfiúkon kívül szerveztem telente még öt tornát, a csapatokat úgy kellett visszamondani, pedig húszas nevezési létszámmal játszottuk végig ezeket a tornákat és még vissza kellett mondani csapatokat. Ez 10-15 éve megszűnt, utána már csak ez az öregfiúk maradt, de már tényleg ennek sincs értelme, mert nehéz.”

A 40-es korosztályban a budapesti Jegesek csapata diadalmaskodott, az 50-esek közt két csapat vívott baráti mérkőzéseket. A 60 évesek viadalában a házigazda keszthelyiek a REAC és a BKV Előre gárdáját is legyőzték. A Karácsony kupát egy közös bankett zárta. Több résztvevő is elmondta, hogy bíznak azért abban, hogy lesz még Karácsony kupa Keszthelyen. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hét végén a madarakra fókuszált Európa: sok helyen, Fenékpusztán is madármegfigyelő napokat rendeztek.
 
Kovács Kati is fellépett a Vonyarci Búcsún és Falunapon. Sokan voltak kíváncsiak az énekesnőre.
 
Egy éves a ZR Team Keszthelyi Brasil Jiu-Jitsu SE gyermek csapata.
 
Sztárvendég is érkezett a Happy Dixieland Band 10 éves évfordulóján adott koncertre.
 
A kerek évfordulós tagokat köszöntötték, a legidősebb tag betöltötte a 90 évet.
 
A Heidenheim-i iskola tanulói és a vajdások közösen dolgozzák fel a keszthelyi mondakincset.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár