Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jubilált a Newton kupa
2022. nov. 29. kedd | Keszthely
Jubilált a Newton kupa
30. alkalommal rendezték meg a Newton Kupát a Vajda János Gimnáziumban. A verseny minden évben a környék legjobb diákjainak tudását méri össze a természettudományos tantárgyakból.

Higgadtan és összeszedetten álltak neki a versenyzők az előttük lévő feladatlapnak. A következő két órában matematikából, fizikából és informatikából mérettek meg egymással. 3 megyéből érkeztek a jubileumi versenyre, Balatonlellétől egészen Sümegig. A komplex megmérettetésre idén 11 iskolából neveztek.

Podányi Judit matematika és fizika szakos tanár:  „Nagy odafigyelés kell, meg szorgalom, kitartás. Önként vállalták a gyerekek a versenyre való készülést, és azért ez egy nagy pluszt jelent. Mindenképpen nagyon jó, nagyon régóta járunk ide balatonlellei iskolából, és az elmúlt három évben a kupát is sikerült elnyernünk.”

Sokan már rutinosan oldották meg a feladatokat, nem riadtak meg a nehezebb példáktól sem. Ugyanakkor vannak, akik most először próbálják ki magukat.

Bálint Orsolya versenyző: „Nehezek voltak a feladatok és érdekesek. Nagyon tetszett a verseny, és hogyha lenne 9.-ben is, akkor szívesen indulnék akkor is."

Az iskolák maguk választották ki küldötteiket, azokat a diákokat, akik az adott tantárgyból a legjobban teljesítettek. Farkas László elmondta, hogy ez a próbatétel arra is jó, hogy a diákok és a tanárok olyan folyamaton menjek végig, amely már felkészíti őket a következő éles megmérettetésre, a felvételire.

„Ezen a versenyen a pályaválasztás előtt lévő diákok, tehát nyolcadikos diákoknak van meghirdetve, már csak azért is, hogy egy kicsikét beletekintsenek a gimnázium életébe és mi is megismerjük azokat a diákokat a környéken, akik majd a matematika tagozat legprominensebb diákjai lesznek, és ezt bizonyították is, mert ez mindig így van, hogy a mi versenyeinken, ami a középiskolás verseny, ezek a diákok érnek el legjobb helyezést. Abban az iskolában, ahol tehetséggondozás van, ott nekünk már kevesebbet kell hozzátenni, hiszen van egy alap. Ezért mi is ezt a versenyt azért tartjuk fenn, hogy ez a felkészülés egyúttal nekünk is sokat jelent, hiszen már edzett diákokat kapunk az általános iskolából” - nyilatkozta Farkas László szervező, a Vajda János Gimnázium tanára. 

A verseny után természettudományos témájú előadásokkal várták a gyermekeket és a felkészítő pedagógusokat. A kísérletek látványos, és érdekes kikapcsolódást nyújtottak a megfáradt versenyzőknek. Matematikából és fizikából keszthelyi diák végzett az élen, a csapatversenyt a balatonlellei iskola nyerte.

Farkas Adél - Keszthelyi TV

| 2017. nov. 28. kedd 10:46 | Keszthely
Jubilált a természettudományi verseny a Vajda János Gimnáziumban.
| 2023. okt. 17. kedd 18:26 | Gyenesdiás
Sikeresen zajlott le a 2023-as Festetics Koronglövő Kupa
| 2022. nov. 30. szerda 17:22 | Keszthely
A szépségápolás után az elektronika területén is éremmel gazdagodott az iskola egyik versenyzője.
| 2021. dec. 14. kedd 16:09 | Keszthely
Több egykori profi labdarúgóval, kilenc csapattal zajlott a 25. egyben utolsó öregfiúk torna
| 2020. szep. 29. kedd 14:23 | Keszthely
A versenyzők 10 hétvégén keresztül mérhetik össze tudásukat Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
06:31
Hargita TV
07:00
Híradó
07:45
Diagnózis
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.