+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Motivációs Amatőr Csik Ferenc Emlékversenyt rendeztek
2021. december 13. hétfő 15:39 - Keszthely
Motivációs Amatőr Csik Ferenc Emlékversenyt rendeztek
Motivációs Amatőr Csik Ferenc Emlékversenyt rendeztek a hétvégén. A szombati viadalt az olimpiai bajnok születésnapja előtti nap rendezték meg a nevét viselő tanuszodában. 9 egyesület több mint 100 úszója nevezett. Külön díjazták azokat, akik a 100 méteres gyorsúszásban, Csik Ferenc bajnoki számában diadalmaskodtak. A verseny napján minimumvizsgát is rendeztek.

A siker- és versenyélmény megszerzése volt a cél a Motivációs Amatőr Csik Ferenc Emlékversenyen. A legkisebb korosztálytól kezdve biztosítottak megmérettetési lehetőséget a szervezők.

„Én már négy éve úszom és azért úszom, mert nagyon, de nagyon szerettem volna megtanulni" - nyilatkozta Besenczi Hella. 

9 egyesület több mint 100 úszója nevezett a viadalra. Két év után rendezhetett újra versenyt a Csik Ferenc Tanuszodában a Keszthelyi Kiscápák SE. Nagykanizsa, Sárvár, Szombathely, Csurgó, Marcali, Szentgotthárd, Sopron, Zalakaros és természetesen Keszthely képviseltette magát a sporteseményen. 

Szántó Kata szervező, a Keszthelyi Kiscápák SE elnöke: „Itt még nem figyelünk annyira a nagyon részletes, pontos kivitelezésre, inkább az élmény legyen meg a gyerekeknek. Az amatőr az azt jelenti, hogy aki már az úszószövetségnél versenyez és ranglistán szerepel, a legjobb negyvenet külön értékeljük. Így aki más nagyobb versenyeken nem tud eredményt elérni, itt fog tudni egészen biztosan.”

A motivációs versenyt hagyományosan a Csik Ferenc születésnapjához legközelebb eső szombaton rendezik. Az esemény fontos célja, hogy tisztelegjen Keszthely olimpiai bajnokának emléke előtt. Csik Ferenc 1936-ban Berlinben a 100 méteres gyorsúszásban diadalmaskodott, ezért az ebben a számban indulókat külön kupával jutalmazták. Az elismerést a bajnok unkája, Csik Katalin adta át.

„A következő generációnak ez egy újfajta motiváció, hogy egyszerűen felnézzen nagyapámra, vagy esetleg az ő pályafutását megnézve, hogy ez a pici, rövid pályafutás mit eredményezett és mit kéne nekik is esetleg elérni ha gondolják” - nyilatkozta az olimpiai bajnok unokája. 

A versenyt és a résztvevőket a város nevében Csótár András üdvözölte. Az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke arról beszélt, hogy Keszthely számára a kultúrán és az oktatáson kívül különösen nagy jelentőséggel bír a sport is. Méltatta a város 25 sportegyesületét, melyek közt az úszók is kiemelkedőek.

„Jó hírrel számolhatok be, hiszen a foglalt és folyamatosan kihasznált uszodánkat a közeli években az egyházzal való együttműködés okán egy másik uszoda is ki fogja egészíteni és azt hiszem, hogy ez egyrészt az egyesületek munkáját is, másrészt a helyi lakosságnak a sporthoz, illetve az egészséges életmódhoz való kapcsolatát is erősíteni tudja” - mondta Csótár András bizottsági elnök. 

A verseny napján minimumvizsgát is rendeztek. 34 nevező mutatta be, hogy a versenyszabályoknak megfelelően tud úszni a kiválasztott úszásnemből. Utoljára 10 éve volt Keszthelyen ilyen vizsga. A Magyar Úszó Szövetség által delegált versenybíró figyelte a gyerekeket.

„A minimumvizsga az a gyerekeknek azt a feltételt biztosítja, hogy indulhassanak versenyen. Ennek az a feltétele, hogy minden úszásnemben, amiben versenyezni szeretnének, az összes szabályt ismerik és a mozdulatokat helyesen végre tudják-e hajtani" - mondta televíziónknak Varga Béla versenybíró. 

A 34 gyermekből mindössze kettőnek kell újra teljesíteni a minimumvizsgát.

Hársfalvi ÁKos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus