+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Motivációs Amatőr Csik Ferenc Emlékversenyt rendeztek
2021. december 13. hétfő 15:39 - Keszthely
Motivációs Amatőr Csik Ferenc Emlékversenyt rendeztek
Motivációs Amatőr Csik Ferenc Emlékversenyt rendeztek a hétvégén. A szombati viadalt az olimpiai bajnok születésnapja előtti nap rendezték meg a nevét viselő tanuszodában. 9 egyesület több mint 100 úszója nevezett. Külön díjazták azokat, akik a 100 méteres gyorsúszásban, Csik Ferenc bajnoki számában diadalmaskodtak. A verseny napján minimumvizsgát is rendeztek.

A siker- és versenyélmény megszerzése volt a cél a Motivációs Amatőr Csik Ferenc Emlékversenyen. A legkisebb korosztálytól kezdve biztosítottak megmérettetési lehetőséget a szervezők.

„Én már négy éve úszom és azért úszom, mert nagyon, de nagyon szerettem volna megtanulni" - nyilatkozta Besenczi Hella. 

9 egyesület több mint 100 úszója nevezett a viadalra. Két év után rendezhetett újra versenyt a Csik Ferenc Tanuszodában a Keszthelyi Kiscápák SE. Nagykanizsa, Sárvár, Szombathely, Csurgó, Marcali, Szentgotthárd, Sopron, Zalakaros és természetesen Keszthely képviseltette magát a sporteseményen. 

Szántó Kata szervező, a Keszthelyi Kiscápák SE elnöke: „Itt még nem figyelünk annyira a nagyon részletes, pontos kivitelezésre, inkább az élmény legyen meg a gyerekeknek. Az amatőr az azt jelenti, hogy aki már az úszószövetségnél versenyez és ranglistán szerepel, a legjobb negyvenet külön értékeljük. Így aki más nagyobb versenyeken nem tud eredményt elérni, itt fog tudni egészen biztosan.”

A motivációs versenyt hagyományosan a Csik Ferenc születésnapjához legközelebb eső szombaton rendezik. Az esemény fontos célja, hogy tisztelegjen Keszthely olimpiai bajnokának emléke előtt. Csik Ferenc 1936-ban Berlinben a 100 méteres gyorsúszásban diadalmaskodott, ezért az ebben a számban indulókat külön kupával jutalmazták. Az elismerést a bajnok unkája, Csik Katalin adta át.

„A következő generációnak ez egy újfajta motiváció, hogy egyszerűen felnézzen nagyapámra, vagy esetleg az ő pályafutását megnézve, hogy ez a pici, rövid pályafutás mit eredményezett és mit kéne nekik is esetleg elérni ha gondolják” - nyilatkozta az olimpiai bajnok unokája. 

A versenyt és a résztvevőket a város nevében Csótár András üdvözölte. Az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke arról beszélt, hogy Keszthely számára a kultúrán és az oktatáson kívül különösen nagy jelentőséggel bír a sport is. Méltatta a város 25 sportegyesületét, melyek közt az úszók is kiemelkedőek.

„Jó hírrel számolhatok be, hiszen a foglalt és folyamatosan kihasznált uszodánkat a közeli években az egyházzal való együttműködés okán egy másik uszoda is ki fogja egészíteni és azt hiszem, hogy ez egyrészt az egyesületek munkáját is, másrészt a helyi lakosságnak a sporthoz, illetve az egészséges életmódhoz való kapcsolatát is erősíteni tudja” - mondta Csótár András bizottsági elnök. 

A verseny napján minimumvizsgát is rendeztek. 34 nevező mutatta be, hogy a versenyszabályoknak megfelelően tud úszni a kiválasztott úszásnemből. Utoljára 10 éve volt Keszthelyen ilyen vizsga. A Magyar Úszó Szövetség által delegált versenybíró figyelte a gyerekeket.

„A minimumvizsga az a gyerekeknek azt a feltételt biztosítja, hogy indulhassanak versenyen. Ennek az a feltétele, hogy minden úszásnemben, amiben versenyezni szeretnének, az összes szabályt ismerik és a mozdulatokat helyesen végre tudják-e hajtani" - mondta televíziónknak Varga Béla versenybíró. 

A 34 gyermekből mindössze kettőnek kell újra teljesíteni a minimumvizsgát.

Hársfalvi ÁKos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az ülésen Gyenesdiás klímatudatosságáról, az erdeményekről és a tervekről volt szó.
 
Egy polgármester- és két képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba május 23-ig.
 
A klímastratégia kialakításában a civileknek is nagy szerepe van.
 
A plébánia rendszeres ad otthont szakrális témájú tárlatoknak.
 
Közösségi edzésen gyűjtöttek a Békés Harcosok.
 
Nem csak a parton, a vízen is legyünk körültekintőek, hogy elkerüljük a baleseteket!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár