+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mikulásnapi barkácsolás
2021. december 6. hétfő 17:15 - Gyenesdiás
Mikulásnapi barkácsolás
Mikulásnapi barkácsolást rendeztek a Természet Házánál. A látogatóközpont mellett felállított rendezvénysátorba a Mikulás is ellátogatott, aki örömmel látta, hogy milyen szép madárodúkat és etetőket készítettek a résztvevők. Ez volt az idei utolsó rendezvénye itt a Bakonyerdő Zrt-nek. Jövőre is szeretnék megtartani a családi napokat és ünnepi eseményeket.

Kopácsolástól és fúrástól volt hangos a Természet Háza mellett felállított rendezvénysátor. Madárodút és etetőt készíthettek az alkotni vágyók.

„Apa megígérte, hogy jövünk kirándulni, meg én csináltam ezt a házat”- mondta Kustra Dalma. 

Az apukák felügyelete mellett az anyukák sem voltak restek kézbe venni a  csavarbehajtót. Az erdészek feladata, hogy az erdő élőlényeiről is gondoskodjanak. A szervezők szándéka az volt, hogy ezt tovább adják a gyerekeknek.

Lukács Bíborka:A Liával jöttem el ide, azért, hogy madáretető tudjak készíteni. – És készítettél madáretetőt? – Most készítjük. – Azt tudod, hogy miért kell madáretető készíteni? – Igen, mert télen a madarak nem tudnak sehol ennivalót találni.”

A Mikulás is örömmel látta, hogy milyen szép etetőket és odúkat készítettek a gyerekek. Hó híján, szán helyett, szekérrel érkezett a Természet Házához a nagyszakállú.

„Nagyon jó gyerekeket találtam itt, nagyon ügyeseket. Csináltak itt madáretetőket, madárodúkat. Mire ideértem, már majdnem mindenki elkészült vele, nagyon ügyesek voltak” - nyilatkozta a Mikulás. 

Mikulásváró zenével, versekkel érkezett Kobzos- Kiss Lajos a rendezvényre. Az előadó közösen énekelte a gyerekkel a nótákat. A programot az esős időjárás sem befolyásolta. A Bakonyerdő Zrt. már régebben beszerzett egy rendezvénysátrat, melybe fűtőtesteket is állítottak. Zsíros kenyérrel, forró teával és forralt borral is megvendégelték a résztvevőket. A szervezőket is meglepte, hogy milyen nagy volt az érdeklődés a Mikulásnapi barkácsolásra.

Gerencsér Zoltán ökoturisztikai vezető: „Nagyon örülünk neki, hiszen ez az év utolsó rendezvénye. Itt van a karácsonyvárás, itt vagyunk advent második vasárnapján, ami most egybe esik a Mikulás-nappal. Azt gondolom, hogy mi erdészek, akik folyamatosan kinn élünk az erdőbe, talán egy kicsit vissza tudunk hozni abból a varázslatból, amit a régi idők hagyománya ad.”

A Természet Házában megvannak a tervek a jövő évre. Ha a körülmények, a járványhelyzet engedi, szeretnék 2022-ben is megszervezni a húsvétvárót, a Nyuszifül fesztivált, a Csodaszarvas családi napot és természetesen a Mikulást is meghívják. A programtervben még gasztronómiai rendezvény is szerepel.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Deák Ferenc és Bercsényi utcák közti szakasz az érintett.
 
Kele hétfő hajnalban tért vissza fészkébe. Kedden már újabb hím tűnt fel a templom tornyán.
 
Uhlár Mónika coach, életvezetési tanácsadó tartott nyílt napot a Harmónia Házában.
 
Egy zalai fiatalember életmentő műtétjére ajánlották fel a teremlabdarúgó kupa nevezési díját.
 
A Vince-napi pincetúrán több borászt is meglátogattak a szakemberek és az érdeklődők.
 
A Magyar Zene Házában vehette át az elismerést az intézmény vezetése.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár