+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Világító ablakok teremtenek közösséget Keszthelyen
2021. december 2. csütörtök 15:29 - Keszthely
Világító ablakok teremtenek közösséget Keszthelyen
A járvány miatti kihagyás után ismét felgyúlnak a fények Keszthelyen az adventi ablakokban. Minden este újabb és újabb épület dekorációját lehet megcsodálni. A civil kezdeményezés célja a közösségépítés. A program egyben játék is, hiszen a szervezők minden nap délben teszik közzé az ablak megtalálásához szükséges információkat. Keszthely mellett több környező településen is megrendezték a programot.

A Kossuth Lajos utcában, a Balatoni Múzeummal szemben gyúltak fel az első ablak fényei. A színes gömbökből, ünnepi díszekből és játékfigurákból kirajzolt egyes számot fényfüzér világítja meg. A házigazdák a 2019-es dekorációjukat használták fel alapul, a kiegészítés hordozza az üzenetüket. 

„Arra gondoltunk, hogy ami 2019-ben elindult az folytatódjon. Most ezt fejezi ki a kerékpárunk, hogy gördüljön tovább, minden reményeink szerint gördülhet tovább az élet, ha nem is úgy, mint a 2019-es COVID járvány kitörése előtt, de abbéli reménybe, hogy újra jó egészségnek örvendő életet folytathatunk és ez a kezdeményezés is tovább folytatódhat” - nyilatkozta Németh Ferenc. 

A kalendárium első állomásán kis vendéglátással is készültek, a gyerekeket csokoládéval, a felnőtteket pedig jó pálinkával várták. A házigazdák még külön kis kártyákat is készítettek, melyeken például a száz éve született Pilinszky János, Márai Sándor, vagy Reményik Sándor idézetei olvashatóak. Az informatikai vállalkozás tulajdonosai 2019-ben rendezői voltak a Világító ablakok elnevezésű kezdeményezésnek. Ez volt az első év, hogy Keszthelyen ilyen akciót szerveztek. 2020-ban a járvány miatt elmaradt a program. Az idén új rendezők vették vállukra a közösségi programot. A jelentkező házigazdák közt elosztották a napokat. Egymást követő napokon, mindenhol 17 órakor kapcsolják fel a fényeket és várják a vendégeket.

A szervezők minden nap délig teszik közzé, hogy mely ablakban gyúlnak fel az adventi fények. Természetesen a pontos címet nem adják meg, csak a megtaláláshoz szükséges információkat, így az adventi ablakok egy kis játékot is jelentenek. A közösségi akció egyébként egy kellemes sétát is jelenthet és a járvány idején is közösséget teremthet.

A szervezők szavazást is hirdettek az akció facebook csoportjában. December 25-én lehet leadni a voksokat, hogy melyik az idei év legszebb adventi ablaka.

Több környező település is csatlakozott az országos programhoz. Várvölgy például testvértelepülésével, a székelyföldi Gelencével közösen díszíti ablakait. Mellettük többek között Reziben, Cserszegtomajon és Alsópáhokon is minden nap újabb kidekorált ablakot mutatnak be, egészen december 24-ig.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az alkotás mellett felújítanak a táborozók.
 
Vendégünk: kérdezem Molnárné Riskó Erzsébet, a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány kuratóriumi elnöké
 
Frontálisan ütközött két személyautó a 76-os főúton Zalacsány térségében.
 
A gyógy- és ivóvizek fontosságát hangsúlyozza a Zalakarosi Fürdő és a Freya Hotel összefogása.
 
Bódi Mária Magdolna születésének 101. évfordulóján rendeztek kerékpáros zarándoklatot.
 
Táborzáró koncertet adott a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár