+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megalakult a Fotó Klub Keszthely
2021. november 24. szerda 16:47 - Keszthely
Megalakult a Fotó Klub Keszthely
Hobbitevékenységet a legjobb közösen végezni, hiszen mindenki tud tanulni a másiktól – vallják az újonnan megalakult Fotó Klub tagjai. A csapatnak havi szinten szerveznek rendszeres találkozót, amelyeken neves fotográfusok előadásait hallgathatják meg a résztvevők, valamint a gyakorlatban is kipróbálhatják elméleti tudásukat. A személyes találkozók mellett a közösségi oldalon található csoportjukba rendszeresen találnak friss tartalmakat a fotózással kapcsolatban.

A szeptemberi fotós sétán készített képeket elemezték a Fotó Klub első találkozóján. Az új társaság tagjai között vannak olyanok, akik hobbiszinten, de évek óta folytatják ezt a tevékenységet. Sokan autodidakta módon sajátították el a tudnivalókat. Többeknek adott önbizalmat az, hogy az általuk elkészített, közösségi oldalakra feltöltött fényképekre sok pozitív visszajelzést kaptak. Akadnak a csapatban olyanok is, akik érdeklődnek a fotográfia iránt, azonban még teljesen kezdők.

„Én teljesen amatőr vagyok és sokat gondolkoztam, amikor az előttem szólók beszéltek, hogy mondták, hogy ilyen géppel fényképeznek, olyan technikával. És akkor elgondolkoztam magamon, hogy nekem semmim sincs igazából, csak a szemem. Tehát nekem még gépem sincs, néha telefonnal fényképezek. De nagyon lelkes vagyok, szeretem a szépséget, a kreativitást, a harmóniát és én ezt keresem a képekben mindenhol. És ez is a művészetnek egy ága, nagyon érdekelnek a művészetek és én ezért jöttem ebben a klubba.” - osztotta meg Kövi Bernadett.

A Fotó Klub első találkozójára nem csak Keszthelyről érkeztek érdeklődők. A környék mellett Zalaszentgrótról és Nagykanizsáról is látogattak el ide a fotográfia szerelmesei. Rajkó Vince a fotós sétán is részt vett korábban. A táj és az állatok fotózása mellett 5 unokájáról is szívesen készít portrékat. Korábban Zalaegerszegre járt tanulni, most Keszthelyen szeretné tudását gyarapítani.

„Gyakorlatilag egy olyan 5 éve, hogy tudatosan csinálom ezt az egészet. És 3 éve elvégeztem egy tanfolyamot, hogy tudjak ezen a téren is fejlődni. És tényleg minden érdekel, ami a fotózással kapcsolatos. Úgyhogy azért jöttem el ide is. A fotósétán ott voltam, ott beszélgettünk Andrással és most érdekel ez a dolog, hogy hogy lesz ez a klub.”  - mondta el Rajkó Vince.

A Fotó Klub célja, hogy a tapasztaltabbak és a kezdők együtt tanulhassanak. A közösségben végzett tevékenység előnye lehet, hogy egymástól leshetnek el praktikákat a csoport tagjai.

„Szerintem főleg a kezdők sokat fognak tudni tanulni azoktól, akik már haladók. és szerintem a haladók is sokat fognak tudni tanulni azáltal, hogy ugye magyarázzák a kezdőbbeknek a dolgokat. Hát ugye mivel itt lesz technikai és gyakorlati találkozó is, klubfoglalkozás, így úgy gondolom, hogy mindenki csak tanulni fog belőle és egy jó kis baráti közösség fog létrejönni.” - vélekedik Belovári András klubvezető.

A klubfoglalkozások havonta lesznek a Balaton Színház Básti termében. A csapathoz bármikor lehet csatlakozni. A találkozókról, valamint további fotográfiával kapcsolatos érdekességekről a Fotó Klub Keszthely közösségi oldalán találhatnak információt az érdeklődők.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Nem csak a parton, a vízen is legyünk körültekintőek, hogy elkerüljük a baleseteket!
 
Volt szépségverseny, kutyasuli-bemutató és sok játék.
 
A szentséget Udvardy György veszprémi érsek szolgáltatta ki.
 
A Híradó Plusz vendége Feiler Zsuzsanna, a Sármelléki Általános Iskola igazgatója.
 
Lőversenyre érkeztek az erdőgazdálkodásban dolgozók.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár