+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szerdától rendezik a Társasházak Napját
2021. november 23. kedd 16:21 - Keszthely
Szerdától rendezik a Társasházak Napját
Társasházak napja címmel tart online konzultációt november 24. és 26. között a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az esemény célja, hogy tájékoztatást adjanak a közös képviselőknek, illetve a lakóknak az épületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól. A kérdéseket online és telefonon is fel lehet tenni a kirendeltségeknek.

Keszthelyen és számos környező településen is találhatóak társasházak. Mindenkinek tudnia kell, hogy milyen tűzmegelőzési szabályok vonatkoznak a lakókörnyezetére. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság három napos akciót hirdet, amelynek célja, hogy hangsúlyt fektessenek az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírásainak megismertetésére. A Társasházak napja alkalmából kiemelten foglalkoznak a kémények használatára és a gázkészülékek felülvizsgálatára vonatkozó szabályokkal, a napelemrendszerek megfelelő kivitelezésével és a tárolási szabályokkal is.

„Két dolgot emelnék ki, az egyik az mindenképpen az, hogy a mentési útvonalakat nyilván szabadon kell hagyni. Ugye ez is egy visszatérő probléma, hogy nyilvánvalóan azokat az eszközöket, amiket kicserélünk otthon, az oké, hogy egy napig kint tároljuk az előtérben a lakásunk előtt, de ebből ne csináljunk rendszert. Ne legyenek ott hulladékok. Illetve természetesen arra is felhívjuk a figyelmet, hogy a tűzoltási területre, ahol ugye fel vannak festve, ott ugye azért nem kellene parkolni, azt a szabályt azért tartsák be a lakók. Hiszen bármikor megtörténhet a baj és ugye a tűzoltóknak be kell avatkozni. Ehhez azonban nem egy esetben magasból mentőre és létraszerre is van szükség. Tehát ezeknek az autóknak valahol meg kell állniuk.” - ismertette Kósi Zsolt sajtószóvivő.

A Társasházak napja alkalmával szívesen válaszolnak a felmerülő kérdésekre, megosztják a helyi tapasztalatokat, sajátosságokat is az érdeklődőkkel. A keszthelyi és a zalaszentgróti járások területén fekvő települések november 24-én és 25-én 8 és 15 óra között, 26-án pedig 8 és 13 óra között tehetik fel telefonon kérdéseiket a Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársának. E-mail-ben bármikor lehet hozzájuk fordulni a keszthely.kvk@katved.gov.hu címen.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Idén Gyenesdiás is benevezett a “Társasjátékok éjszakája” címet viselő kezdeményezésre.
 
Sárgulás Keszthelyen: a kastély udvarán búcsúztak el a végzős diákok a Georgikon Campustól.
 
A tavaly elhunyt elnök, Szalai István előtt is tisztelegtek.
 
Több településről érkeztek hívek a vasárnapi misére.
 
Kiállítások, koncertek, egyéb szórakozási lehetőségek várták a látogatókat a Város napján.
 
Keszthely az első írásos említésének 776. évfordulóját ünnepelte a hétvégén.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus