Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / A legújabb technológiákkal ismerkedhettek a gyerekek
2021. nov. 15. hétfő | Keszthely
A legújabb technológiákkal ismerkedhettek a gyerekek
A jövő technológiáival ismerkedhettek meg a gyerekek a Fejér György Városi Könyvtárban. Ismét Keszthelyen vendégeskedett a Digitális Élményközpont, amelynek keretében a fiatalok kipróbálhatták a VR szemüveget vagy a drón reptetést. Az eseményen elhangzott, ezeket a szerkezeteket ma már sok tudományterületen használják és a jövőben egyre fejlettebbek és elterjedtebbek lesznek.

3D nyomtató, lego robot, drón. Többek között ezekkel az eszközökkel ismerkedhettek meg a diákok a Fejér György Városi Könyvtárban. Az idei évben is ellátogatott Keszthelyre a Digitális Élményközpont, amelynek keretében a fiatalok a legújabb technológiákat vehették szemügyre. A Békés megyéből érkezett szakemberek először a különböző eszközök feltalálásáról és fejlődéséről tartottak rövid előadást. Ezt követően a gyerekek kipróbálhatták a különböző szerkezeteket.

„Nekem nagyon tetszett, mert engem nagyon érdekelnek az ilyen informatikai dolgok. Tényleg nagyon jó volt szerintem, teljesen jó volt.” - mondta Havasi Benedek, a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI Belvárosi Tagintézményének tanulója.

„Nagyon tetszett, a kedvencem a virtuális szemüveg volt, a hullámvasút.”  - tette hozzá Gelencsér Kira Kitti, a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI Belvárosi Tagintézményének diákja.

A VR szemüveg minden gyerek körében nagy sikert aratott. A fiatalok egy tengerparti hullámvasutat próbálhattak ki, a szűk egy óra alatt mindenkire sor került. A gyakorlódrón reptetése is nagyon népszerű volt. Sokan már rutinosan mozgatták a szerkezetet, mások azonban most próbálhatták ki először. A programon elhangzott, ez a kis gép jó lehetőség arra, hogy valaki megtanulja vezetni ezeket a masinákat.

A gyerekek a 3D nyomtatót is szemügyre vehették működés közben, de láthattak már elkészült alkotásokat is. Az Élményközpont munkatársai ennek a gépnek a működését is elmagyarázták a fiataloknak. A könyvtár is nagy hangsúlyt fektet a digitális nevelésre.

„Fontosnak tartjuk a következő generáció számára nem csak az egyértelmű dolgokat megmutatni, hanem ami a jövő nemzedékének a mindennapjai részévé fog válni. Ilyen technológia ugye a 3D nyomtató, illetve a drónok alkalmazása a tudományban. Úgy gondoltuk, hogy az iskolásokat megszólítva ismét elhívjuk ezt a lehetőséget és szerencsénk volt, mert a pályázat biztosította nekünk. Nagyon messziről, az ország másik végéből érkezett a két szakember, akik a gyerekeknek bemutatják ezeket a technológiákat.” - tájékoztatott Verebélyi Judit, a Fejér György Városi Könyvtár főkönyvtárosa.

A gyerekek egy egyensúlyozó lego robotot is kipróbálhattak, és azt is megtudhatták, hogy a különböző tudományterületeken hogyan alkalmazzák ezeket az eszközöket. A könyvtárban a Csány-Szendrey iskola mellett a Premontrei diákjainak tartottak foglalkozást a Digitális Élményközpont munkatársai.     

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2020. okt. 14. szerda 16:46 | Keszthely
A Fejér György Városi Könyvtárban VR szemüveget, LEGO robot és 3D nyomtatót is láthattak a diákok.
| 2019. máj. 22. szerda 16:08 | Keszthely
Az intézmény egy hónapig használhat egy 3D nyomtatót, ezzel készült a játék.
| 2024. júl. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
16 növényvédelmi szakember végezte el a tanfolyamot a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. már. 20. szerda 19:15 | Keszthely
Az agráriumban elengedhetetlen a precíziós gazdálkodás, az innovatív technológiák használata.
| 2023. júl. 31. hétfő 17:53 | Keszthely
Sokakat érdekelt a Majorbéli Géptalálkozó és Családi nap, a gépek többségét ki is lehetett próbálni.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.