+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A szociális szférában dolgozókat köszöntötték
2021. november 12. péntek 14:15 - Keszthely
A szociális szférában dolgozókat köszöntötték
A kivételes és áldozatos munkáért mondott köszönetet Keszthely önkormányzata a szociális szférában dolgozóknak. Keszthely segítő szervezeteinek munkatársait oklevéllel, emléklappal ismerték el. A csütörtöki eseményen elhangzott, az ágazatban dolgozók egész életüket a rászorulók segítésének szentelik, ezért megérdemlik a maximális tiszteletet és köszönetet.

A szociális szférában dolgozók munkáját ismerte el Keszthely önkormányzata. A szociális munka napját 2016-ban foglalták törvénybe. Ezen a napon szeretnék ráirányítani a figyelmet azokra a szakemberekre, akik az év minden napján segítik, gondozzák segítségre szoruló honfitársainkat.

Keszthelyen ez az első év, hogy köszönetet mondtak az ágazatban dolgozóknak. Az eseményre a város számos intézménye meghívót kapott. A Balaton Színház Simándy termében oklevéllel ismerték el a kiemelkedő dolgozókat.           

„Amikor mi hazamegyünk, akkor nem tudjuk teljes mértékben otthagyni az intézményt     és nagyon sokan még a gondolatainkban visszük az idős ellátottjainknak a sorsát. A napi munkánkat még otthon is elméletben tovább folytatjuk. Nem csak én köszönöm ezt a mai napot, hanem velem együtt az összes kollegámmal is köszönettel tartozunk, hogy a város ilyen módon ünnepelte meg a szociális munkának a napját.” - mondta Havasiné Tokovicz Anita, az ESZI Idősek Otthona főnővére.

Az eseményen elhangzott, a szociális szférában dolgozók hivatásként tekintenek a munkájukra. Csótár András elmondta, az ágazatban tevékenykedők az egyik legnemesebb feladatot látják el, gondoskodnak mindazokról, akik a legkiszolgáltatottabbak – csecsemők, idősek, hajléktalanok. Ehhez olyan személyiségre van szükség, amelyben egyesül az empátia, a konfliktuskezelés és válságok megoldásának képessége – tette hozzá az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke.           

„A szociális munka alapja a benne dolgozók kivételes személyisége, amelyben nem csak naprakész tudásra, hanem igazán jó szívre, önzetlenségre is szükség van. A szociális ágazatban dolgozók számára az átlagon felüli munkához nem csak az ellátottak iránti empátia szükséges, hanem az elhatárolás képessége is, amely lehetővé teszi, hogy a magánélet és a számos mentális terhet jelentő hivatás között egyensúly alakulhasson ki.” - tájékoztatott Csótár András.

Az eseményen oklevelet adtak át 11 olyan dolgozónak, aki kivételesen magas szinten látja el a munkáját. Emellett a különböző segítő szervezetek munkatársainak emléklappal köszönték meg a helytállást. Az ünnepségen Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere kiemelte, az ember egész életét végigkíséri a gondoskodás. 

„Ki is gondoskodik rólunk életünk során? Nyilván elsősorban az édesanyánk, aztán a családunk, aztán a minket körülvevő közösség, majd, közben és utána és minden alkalommal ott vannak azok a szociális intézmények, akik az életünket végigkísérik. Ott van adott esetben a bölcsőde, ott van az iskolában vagy az óvodában mondjuk a családsegítő szolgálat, ott van életünk során az Egyesített Szociális Intézmény, ugyanúgy a családsegítő.” - emelte ki Keszthely alpolgármestere.

Az ünnepségen fellépett a Babos-Piller duó, akik könnyűzenével és jazz muzsikával szórakoztatták a vendégeket. A meghívottakat az esemény zárásaként állófogadáson látta vendégül Keszthely önkormányzata és a Goldmark Károly Művelődési Központ.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus