Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Bővült a HUSZ Kft. gépjárműflottája
2021. nov. 11. csütörtök | Keszthely
Bővült a HUSZ Kft. gépjárműflottája
Új szemétszállító autó állt munkába Keszthelyen. Az 57 millió forintos gépjárműre a Zalaispa nyert forrást egy pályázat keretében. A járművet mind a bio, mind a kommunikális hulladék elszállítására tudják használni. Ezzel növelni tudták a flotta hatékonyságát.

Már a héten munka is állt az új szemétszállító autó Keszthelyen. Közszolgálati feladatokat tud ellátni, mind a bio, mind a kommunális hulladék elszállítására alkalmas. A HUSZ Kft. számára nagy segítséget jelent, hogy még egy jármű a rendelkezésükre áll. Az idősebb autók között van ugyanis olyan, amelyik teljesítménye már kevésbé hatékony, többször szorul szervízelésre. Az új autóval a karbantartási munkákat tervezettebben tudják végrehajtani. Ezzel együtt 5 kukásautó, egy konténeres autó és egy kisebb szemétszállító áll a HUSZ Kft. rendelkezésére.

Az új járművet Vozár Péterné alpolgármester is megtekintette. A város számára is fontos, hogy a HUSZ Kft. megfelelően tudja végezni feladatát. A gépjármű egy korábbi KEHOP-os pályázat kapcsán érkezett meg a települése. Összköltsége 57 millió forint + ÁFA volt.

„Hosszú évek óta várunk erre a beruházásra. Most végre egy Zalaispa pályázat keretein belül a HUSZ Kft. megkaphatta ezt a kukásautót, ami nagyban segíti a munkájukat. Hiszen az optimálisabb munkaszervezés, a tervezett javításokat könnyebben tudják ellátni, nem kell autót bérelni, hanem a saját autóikat tudják úgy forgatni, hogy még hatékonyabban lássák el a munkájukat.”

A Zalaispa, mint a területi hulladékgazdálkodási társulás  menedzselte a pályázatot. Az jármű is az ő tulajdonukban van, azonban üzembentartója a HUSZ Kft. A kéttengelyes Renault típusú szemétszállító sokban tudja segíteni a társaságot.

„Azért esett a kéttengelyesre a választás, mert ez kisebb, fürgébb autó, a szűkebb keszthelyi utcákon, kertvárosi utcákon talán kényelmesebben tud majd szolgálatot teljesíteni. Tömörítőlapos a hulladékgyűjtő szerkezete. Körülbelül 7, 7és fél tonna hulladékot tud majd jó esetben magába fogadni egy körben.” - mondta el Kőrös László ügyvezető.

A HUSZ Kft. hetente mintegy 100 tonna hulladékot szállít el Keszthely utcáiról. A vezetőség elmondta, az új autó kiváló lehetőséget biztosít, hogy az esetleges új igényeket is el tudják látni. Az önkormányzattal zajlanak a tárgyalások az illegális hulladékgyűjtési feladatokról. A plusz autónak köszönhetően nem lesz hiány a napi feladatok ellátását végző gépjárművekből, így a régieket új megbízások teljesítésére is tudják alkalmazni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

 

| 2021. dec. 23. csütörtök 17:55 | Keszthely
Az ünnepi időszakban is elszállítják a hulladékot a HUSZ Kft. dolgozói, áll a társaság közleményében.
| 2021. okt. 27. szerda 20:15 | Keszthely
A két nap során összesen 5 és fél tonna zöldhulladékot gyűjtöttek össze a HUSZ Kft munkatársai.
| 2021. okt. 22. péntek 15:14 | Keszthely
A HUSZ Kft. a biohulladék elszállítása mellett a házak elé kihelyezetett kötegelt ágakat is elviszi.
| 2020. jan. 10. péntek 15:23 | Keszthely
A HUSZ Kft. idén is két-két alkalommal gyűjti össze a fenyőket a város két hulladékgyűjtő körzetében.
| 2019. jan. 30. szerda 17:09 | Keszthely
Az idei évben 14 tonna karácsonyfát dobtak ki a keszthelyi lakosok.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.