+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Közel 260 nevezéssel zajlott a karate verseny
2021. november 9. kedd 17:11 - Keszthely
Közel 260 nevezéssel zajlott a karate verseny
13 egyesület 125 versenyzője közel 260 nevezéssel regisztrált a hétvégi karate versenyre. A VI. Keszthely Kupa Országos Ippon Shobu Karate megmérettetés célja az volt, hogy a karatékák kipróbálhassák magukat, tudásukról visszajelzést kapjanak. A harcművészet nem csak a testet, hanem a lelket is edzi, sokan ezért választják ezt a sportágat.

A versenyen a karatékák bemutatták az úgynevezett Kata, azaz az előre meghatározott mozdulatsorokat. A formagyakorlatok során a támadó és védekező mozdulatokat ismertetik a versenyzők. A sportolók sokat készültek a megmérettetésre.

„Azért szeretem a karatét, mert megmozgatja az embert mind testileg és lelkileg.” - mondta el Babos Dániel.

A formagyakorlatok mellett küzdelmet is be kellett mutatniuk a versenyzőknek. Már a legkisebbek is gyakorolják a gyors technikákat. Horváth Maja Zalaegerszegről érkezett, csoportjában ő lett az első. Bár még csak nyár óta űzi ezt a sportot bronz és aranyéremmel is büszkélkedhet.

„Jó volt, azzal a lánnyal elég nehéz volt karatézni, valamikor nagyon erősen megütött, aztán vérzett a szám is. De a Mirandával nem nagyon szerettem volna harcolni, mert ő a barátom volt.”

Az országos bajnokságot hatodik alkalommal szervezték meg Keszthelyen. 13 egyesület 125 versenyzője közel 260 nevezéssel regisztrálta magát. 

„Azért fontosak ezek a megmérettetések, mivel ugye nem csak saját egyesületen belül tudnak edzeni a karatékáink, hanem más klubokból, az ország egész területéről érkeztek versenyzők.” - ismertette Shihan Bézsenyi Renáta, a Budo Karate & Jujutsu International Szövetség elnöke.

A karate nem csupán sport, hiszen nem csak a testet, hanem a lelket is edzi. A harcművészet célja ugyanis az, hogy a technikákon keresztül fejleszteni tudja a személyiséget a test-lélek-technika hármasán keresztül.

„Olyan értékeket tudunk felerősíteni, ami a mai világban nagyon fontos. Jellem, becsület, akarat, önuralom, tisztelet. De nyilván emellett jó közérzetet, jó kondit, testnevelést és minden olyat, amit adhat a mozgás az embernek.” - osztotta meg Shihan Béres János, a Budo Karate & Jujutsu International Szövetség alelnöke, fő instruktor.

A versenyeken a küzdelmek mellett barátságok is köttetnek. A szervezők tervei között szerepel, hogy jövő ősszel is megrendezik a megmérettetést.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus