+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Közel 260 nevezéssel zajlott a karate verseny
2021. november 9. kedd 17:11 - Keszthely
Közel 260 nevezéssel zajlott a karate verseny
13 egyesület 125 versenyzője közel 260 nevezéssel regisztrált a hétvégi karate versenyre. A VI. Keszthely Kupa Országos Ippon Shobu Karate megmérettetés célja az volt, hogy a karatékák kipróbálhassák magukat, tudásukról visszajelzést kapjanak. A harcművészet nem csak a testet, hanem a lelket is edzi, sokan ezért választják ezt a sportágat.

A versenyen a karatékák bemutatták az úgynevezett Kata, azaz az előre meghatározott mozdulatsorokat. A formagyakorlatok során a támadó és védekező mozdulatokat ismertetik a versenyzők. A sportolók sokat készültek a megmérettetésre.

„Azért szeretem a karatét, mert megmozgatja az embert mind testileg és lelkileg.” - mondta el Babos Dániel.

A formagyakorlatok mellett küzdelmet is be kellett mutatniuk a versenyzőknek. Már a legkisebbek is gyakorolják a gyors technikákat. Horváth Maja Zalaegerszegről érkezett, csoportjában ő lett az első. Bár még csak nyár óta űzi ezt a sportot bronz és aranyéremmel is büszkélkedhet.

„Jó volt, azzal a lánnyal elég nehéz volt karatézni, valamikor nagyon erősen megütött, aztán vérzett a szám is. De a Mirandával nem nagyon szerettem volna harcolni, mert ő a barátom volt.”

Az országos bajnokságot hatodik alkalommal szervezték meg Keszthelyen. 13 egyesület 125 versenyzője közel 260 nevezéssel regisztrálta magát. 

„Azért fontosak ezek a megmérettetések, mivel ugye nem csak saját egyesületen belül tudnak edzeni a karatékáink, hanem más klubokból, az ország egész területéről érkeztek versenyzők.” - ismertette Shihan Bézsenyi Renáta, a Budo Karate & Jujutsu International Szövetség elnöke.

A karate nem csupán sport, hiszen nem csak a testet, hanem a lelket is edzi. A harcművészet célja ugyanis az, hogy a technikákon keresztül fejleszteni tudja a személyiséget a test-lélek-technika hármasán keresztül.

„Olyan értékeket tudunk felerősíteni, ami a mai világban nagyon fontos. Jellem, becsület, akarat, önuralom, tisztelet. De nyilván emellett jó közérzetet, jó kondit, testnevelést és minden olyat, amit adhat a mozgás az embernek.” - osztotta meg Shihan Béres János, a Budo Karate & Jujutsu International Szövetség alelnöke, fő instruktor.

A versenyeken a küzdelmek mellett barátságok is köttetnek. A szervezők tervei között szerepel, hogy jövő ősszel is megrendezik a megmérettetést.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nem csak a parton, a vízen is legyünk körültekintőek, hogy elkerüljük a baleseteket!
 
Volt szépségverseny, kutyasuli-bemutató és sok játék.
 
A szentséget Udvardy György veszprémi érsek szolgáltatta ki.
 
A Híradó Plusz vendége Feiler Zsuzsanna, a Sármelléki Általános Iskola igazgatója.
 
Lőversenyre érkeztek az erdőgazdálkodásban dolgozók.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár