+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bevásárlónapok is lesznek a Szezon Kosár keretében
2021. november 1. hétfő 10:13 - Gyenesdiás
Bevásárlónapok is lesznek a Szezon Kosár keretében
Őszi bevásárlónapra várták az érdeklődőket a hónap utolsó péntekén Gyenesdiáson. A Szezon Kosár elnevezésű program kapcsán helyi termelők portékái közül válogathatnak a vásárlók. Az internetes kiválasztás mellett a szervezők úgy gondolták, családi programokkal színesített alkalmakat rendeznek azok számára is, akik nem regisztráltak a világhálón.

Házi húskészítményeket is megkóstolhattak azok, akik ellátogattak a Szezon Kosár Bevásárló Közösség bevásárlónapjára. A kolbászok, sonkák és szalámik mellett többek között különböző sajtok, zöldségek, mézek, lekvárok, szörpök közül válogathattak a vásárlók. A termékek kiválasztása előtt szinte minden eladónál lehetőség nyílt arra, hogy megkóstolják azokat az érdeklődők.

„Fontos számunkra – két kisgyerekünk van – hogy olyan élelmiszereket vásároljunk, amik biztosan olyan termelőktől jönnek, akik kevésbé vegyszeres, vagy netán teljesen vegyszermentes termékeket állítanak elő.” - emelte ki Bognárné Ferenczi Réka.

A Szezon Kosár csapatában jelenleg a térség 20 helyi termelője árulja portékáját. Folyamatosan csatlakoznak hozzájuk újabbak is. A Farkas család három hónapja került be a bevásárló közösségbe. Döbröcén található gyümölcsösük adja az alapanyagot szörpjeikhez, lekvárjaikhoz. A piacon való értékesítést azért kedvelik, mert személyesen tudnak találkozni a vásárlókkal, akiknek minden a termékük iránt felmerülő kérdésükre válaszolhatnak így. Portékájuk ugyanis széles skálán mozog.

„Kézműves lekvárokkal és szörpökkel foglalkozunk. Családi összefogás keretein belül készítjük tartósítószermentes termékeinket. Jelenleg 37 féle termékünkkel vagyunk a piacon és itt a Szezon Kosáron belül próbáljuk itt Keszthely környékén a termékeinket népszerűsíteni.” - mondta el Farkas Tamás kistermelő.

A Szezon Kosár tavaly alakult. A Hévíz-Balaton Zalai Dombhátak LEADER Egyesület által szervezett közösségen keresztül eredetileg csak online rendelhettek a vásárlók, akik az átadónapokon kaphatták meg a termékeket. Ezt egyszerűsíteni szerették volna a szervezők, így jött az ötlet, hogy bevásárlónapokat is szerveznek. Minden hónap utolsó péntekén bárki vásárolhat a gyenesdiási piacon előzetes regisztráció nélkül.

„Ez az első alkalom, és az látható, hogy valóban van igény a helyi termékre, ami ráadásul ellenőrzött és biztosan mondhatom, hogy egészséges élelmiszer. A jövőben tervezzük tovább folytatni ezeket a bevásárlónapjainkat. Méghozzá minden hónap utolsó péntekére tervezzük. A következő alkalom november végén kerül megrendezésre.” - ismertette Vértesaljai László, a Szezon Kosár Bevásárló Közösség szervezője.

A rendezők célja, hogy családos események is legyenek a bevásárlónapok. A gyermekek most tökfaragással tölthették el az időt. A félszáz termést a közösség tagjai ajánlották fel. A felnőtteknek környékbeli borászok kínálták kóstolásra nedűiket. A novemberi bevásárlónapon az advent jegyében készülnek a szervezők programokkal. Adventi díszek készítését és közös társasjátékozást szeretnének megvalósítani.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus