+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A közösségépítés is célja a családos miséknek
2021. október 26. kedd 16:17 - Keszthely
A közösségépítés is célja a családos miséknek
A közösségépítésről és az együttlétről szólnak a családos misék a Szent Család templomban. Vasárnap játékokkal és finomságokkal várták a kisebbeket, a szülőknek pedig lehetőséget biztosítottak az ismerkedésre, beszélgetésre. A koronavírus-járvány miatt már régen nem szervezhették meg a programot, így külön örömöt jelentett mindenkinek, hogy újra együtt lehettek a családosok.

Bibliai helyszíneket és más kreatív építményeket készíthettek építőkockákból a gyermekek vasárnap a Szent Család templomban. Emellett több társasjátékkal is játszhattak közösen a megjelentek. A Családos misét megelőző másfél órában a közösségépítésé volt a főszerep. A koronavírus-járvány előtt gyakran szerveztek hasonló eseményeket, így nagy öröm volt az újratalálkozás és az ismerkedés.

„Egy folytatása az elmúlt évek hagyományainak. Sok éve szervezünk családos miséket itt a kistemplomban. Most így a vírus utáni időszakban sikerült újra elkezdeni. Most annyival szeretnénk kiegészíteni hónapról hónapra, hogy előtte egy kis családi délutánt, gyerekeknek játszást, szülőknek is társasjátékozást biztosítunk, utána egy közös szentmisén részvétel legyen.” - mondta el Csermák Tamás szervező.

A Szent Család templomban az orgonaszó helyett zenekar kíséretével énekelték az egyházi énekeket. A szentmise sem a megszokott rend szerint zajlott. A családos misék célja ugyanis az, hogy kötetlenebb formában tudják a legkisebbek is meghallgatni Isten igéjét.

Az evangéliumban Jézus és a vak ember találkozásáról hallhattak a hívők. Ezzel kapcsolatban kérdezte Tál Zoltán atya a gyermeket. A plébános elmondta, a családos misék nagyon jó alkalmat biztosítanak a találkozásra egymással és Istennel is.

„Annyira nagy öröm, hogy telve van a parkoló a kistemplom mellett, azt gondolom, hogy vágyakoztak utána a szülők és a gyerekek, hogy találkozzanak. Itt ez a fél 4 óta tartó játék, lego, kártyázás, egyéb találkozás öröme, csak egyszerűen azt fejezi ki számunkra, hogy Jézusban lenni öröm, Jézussal együtt lenni öröm és ez a találkozás egymással csak a további közösségépítést fogja kifele sugározni, ebbe reménykedünk.”

A Szent Család Templomban minden hónapban terveznek családos misét tartani. Ezekről a Magyarok Nagyasszonya Plébániahivatalban lehet tájékozódni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus