Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A közösségépítés is célja a családos miséknek
2021. okt. 26. kedd | Keszthely
A közösségépítés is célja a családos miséknek
A közösségépítésről és az együttlétről szólnak a családos misék a Szent Család templomban. Vasárnap játékokkal és finomságokkal várták a kisebbeket, a szülőknek pedig lehetőséget biztosítottak az ismerkedésre, beszélgetésre. A koronavírus-járvány miatt már régen nem szervezhették meg a programot, így külön örömöt jelentett mindenkinek, hogy újra együtt lehettek a családosok.

Bibliai helyszíneket és más kreatív építményeket készíthettek építőkockákból a gyermekek vasárnap a Szent Család templomban. Emellett több társasjátékkal is játszhattak közösen a megjelentek. A Családos misét megelőző másfél órában a közösségépítésé volt a főszerep. A koronavírus-járvány előtt gyakran szerveztek hasonló eseményeket, így nagy öröm volt az újratalálkozás és az ismerkedés.

„Egy folytatása az elmúlt évek hagyományainak. Sok éve szervezünk családos miséket itt a kistemplomban. Most így a vírus utáni időszakban sikerült újra elkezdeni. Most annyival szeretnénk kiegészíteni hónapról hónapra, hogy előtte egy kis családi délutánt, gyerekeknek játszást, szülőknek is társasjátékozást biztosítunk, utána egy közös szentmisén részvétel legyen.” - mondta el Csermák Tamás szervező.

A Szent Család templomban az orgonaszó helyett zenekar kíséretével énekelték az egyházi énekeket. A szentmise sem a megszokott rend szerint zajlott. A családos misék célja ugyanis az, hogy kötetlenebb formában tudják a legkisebbek is meghallgatni Isten igéjét.

Az evangéliumban Jézus és a vak ember találkozásáról hallhattak a hívők. Ezzel kapcsolatban kérdezte Tál Zoltán atya a gyermeket. A plébános elmondta, a családos misék nagyon jó alkalmat biztosítanak a találkozásra egymással és Istennel is.

„Annyira nagy öröm, hogy telve van a parkoló a kistemplom mellett, azt gondolom, hogy vágyakoztak utána a szülők és a gyerekek, hogy találkozzanak. Itt ez a fél 4 óta tartó játék, lego, kártyázás, egyéb találkozás öröme, csak egyszerűen azt fejezi ki számunkra, hogy Jézusban lenni öröm, Jézussal együtt lenni öröm és ez a találkozás egymással csak a további közösségépítést fogja kifele sugározni, ebbe reménykedünk.”

A Szent Család Templomban minden hónapban terveznek családos misét tartani. Ezekről a Magyarok Nagyasszonya Plébániahivatalban lehet tájékozódni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. máj. 8. hétfő 17:56 | Keszthely
Petőfi Sándor körtefájáról nevelt csemetét ültettek Keszthelyen.
| 2023. feb. 20. hétfő 16:33 | Keszthely
Bemutatkozott a Házas Hétvége és a Schönstatt családmozgalom a Szent Család templomban.
| 2022. feb. 16. szerda 15:34 | Keszthely
Szinódusra, azaz püspöki értekezletre hívták a híveket a hétvégén.
| 2020. szep. 1. kedd 13:48 | Keszthely
A jubileum kapcsán ünnepi hálaadó szentmisére invitálták a híveket a hétvégén.
| 2019. nov. 26. kedd 15:52 | Keszthely
A Szent Család templomban a gyerekek kötetlen formában lehetnek részesei az igehirdetésnek.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
21:40
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:15
22:45
Természetvédelem határok nélkül
23:08
Göcsej Filmfesztivál
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.