+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A ranolderesek is eljárták az örömtáncot
2021. október 21. csütörtök 17:32 - Keszthely
A ranolderesek is eljárták az örömtáncot
Örömtáncot jártak a ranolderes diákok a Fő téren. Ők is csatlakoztak a népszerű Jerusalema kihíváshoz. Mintegy 40 kisdiák tanulta meg a koreográfiát, a többi tanuló pedig örömmel nézte végig a performanszot. A tánc a közösségépítés része is az iskolában. A bemutatkozás a zene világnapjához kapcsolódóan valósult meg.

Fiatal táncosok lepték el csütörtökön a Fő teret. A Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola diákjai mutatták be a Jerusalema-táncot. A diákok nagy örömmel készültek a koreográfiával.

„Először nagyon nehéznek tűnt, de utána Rita néni segített és sokkal könnyebb lett.”  - mondta el Vonyó Lili.

Mintegy 40 kisdiák vállalta a közös táncot. Elmondásuk szerint nem kellett sokat győzködni őket.

„Szerintem elég jó volt. Nagyon sok táncmozdulatot megtanultunk és szerintem elég jó volt ez a tánc, nekem tetszett. És maga a zene is jó.” - osztotta meg Kandikó László.

A koreográfiát Tihanyi Rita tanította be. A pedagógus elmondta, jó mozgásúak a gyermekek, nem volt nehéz dolga velük. A Jerusalema-tánc lépései minden koreográfiában hasonlóak, de próbálják a csapatok egyedivé is tenni. A ranolderesek plüssállataikkal együtt járták el a mozdulatsorokat.

„Az eredeti videón ennivalóval együtt táncolnak a résztvevők és utána rájöttem, hogy ez valahogy, most nem konkrétan az ételre gondolok, de ez a dal egyrészt a járvány kapcsán született, másrészt valahogy ellene. És számomra ez az összetartozást jelenti. Nos mivel tartozik össze egy kisgyereknek a szívéhez nyilván a szülein kívül mi áll legközelebb? Az a kabala, a plüssjáték, amivel játszani szokott és mondtam, hogy akkor hozzátok.” 

A közös táncnak közösségépítő szerepe van az iskolában. A pedagógusok szeretnék, ha minél összetartóbb csapat lenne a diákokból.

„Nem egyszerűen csak így felhívni szeretnénk magunkra felhívni a figyelmet. Hát szemmel láthatóan a gyerekeknek tetszett, élvezték, ők is szeretik a nyilvánosságot, még ha ezt ők maguk nem is gondolják. De ha ki kell állni így közösen, mondjuk nem egyedül, hanem többen, akkor nagyon szívesen jönnek és bemutatják magukat így a városnak.” - ismertette Őry Gábor igazgató.

A ranoldereseknek nem ez volt az első meglepetés megmozdulásuk, várhatóan nem is az utolsó. A tervek szerint szívesen csatlakoznak más nagyméretű összefogásokhoz is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Hatodszor lendült fel a rajtzászló a koraszülött futáson.
 
Kárpátaljai szobrász támogatására rendeztek jótékonysági délutánt.
 
A Híradó Plusz vendége Krasznai Tamásné igazgató.
 
Ezüstérmes lett Olaj Tamás, a Keszthelyi VSE sportolója.
 
Vidám, humoros előadásokkal érkeztek Várvölgyre az amatőr színjátszók.
 
Zöldünnepet tartottak az Erzsébet-ligetben.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár