Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Tánccal és cumifával ünnepeltek
2016. máj. 9. hétfő | Keszthely
Tánccal és cumifával ünnepeltek
Villámcsődülettel gyűjtött adományokat a Keszthelyi Kórház Csecsemő és Gyermekgyógyászati Osztályának a keszthelyi kanga csoport. A pénteki programot a Születés hete keretében rendezték meg a Sétáló utcán. A jótékony tánc mellett cumifát is avattak a Goldmark udvarán.

Kisbabájával hátán mintegy 25 anyuka táncolt egyszerre a Sétáló utcán a Goldmark épülete előtt. Az apróságok az úgynevezett kangahordozóban figyelték belülről a villámcsődületet. Sokan pedig őket figyelték; a Sétáló utcán sokan megálltak, elővették telefonjukat, fényképezőgépüket, hogy megörökítsék az eseményt. Az akcióval a Keszthelyi Kórház Csecsemő és Gyermekgyógyászati Osztályát támogatta a keszthelyi kanga csoport. Ezt nagy örömmel fogadták az osztály dolgozói.

„Most kimondottan az volt a cél, hogy az újszülött osztálynak meg a csecsemőosztálynak törölközőket, nem új, de jó állapotban lévő kisruhákat, ágyneműket gyűjtsünk, mert sajnos nagyon gyorsan elhasználódnak és mindig van rá szükség.” - nyilatkozta az osztályvezető főorvos, Dr. Mischl Olga.

A villámcsődületben résztvevő anyukák többsége Keszthelyen hozta világra gyermekét, így különösen fontos volt számokra a kórház támogatása. A szülés utáni regenerációs torna tavaly októberben indult el a városban. Az egészség mellett a közösség is fontos tényező a kangásoknak.

„Mottónk az, hogy fitt anyuka, boldog baba és hogy nem kell bébiszitter, nem kell nagymama, tehát nem kell otthon hagyni a kisbabát és ez egy nagyon jó hívóerő. Hiszen nagyon nagy probléma, hogy anyukák hogyan mozogjanak kisbabával. A csapat bővül, mindig jönnek újabb és újabb anyukák és tényleg nagyon-nagyon jó a társaság.”  - mondta el dr. Sorok Biri, kanga-tréner. 

A villámcsődület után cumifát avattak a Goldmark udvarán. Az akció célja az volt, hogy ezzel segítsék a cumiról való leszokást. Az orvosok két éves korig ajánlják ezt a babáknak, de sokan nehezen válnak meg cumijuktól. Az anyukák ezen is örömmel vettek részt.   

A cumifa avatást hagyományteremtő szándékkal hívta életre a Goldmark. A tervek szerint évente két alkalommal lehet majd a cumikat aggatni a művelődési ház udvarában.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV 

| 2015. ápr. 14. kedd 08:27 | Keszthely
Fél év felkészülés és több mint 80 résztvevő kellett a tíz perces a VSZK villámcsődületéhez.
| 2014. okt. 20. hétfő 16:08 | Keszthely
72 Közgázos diák vett a figyelemfelkeltő flash mob-on, melyet a város különböző pontjain szerveztek.
| 2021. okt. 21. csütörtök 17:32 | Keszthely
A diákok is megtanulták a népszerű Jerusalema mozdulatsort, amit a Fő téren mutattak be.
| 2021. szep. 10. péntek 17:39 | Keszthely
A meglepetéssel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz csatlakoztak az iskola tanulói és tanárai
| 2019. ápr. 11. csütörtök 16:11 | Keszthely/Gyenesdiás/Alsópáhok
A magyar költészet napja alkalmából a térség több iskolájában szerveztek programokat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.