+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ősszel még fontosabb a látni és látszani elv
2021. október 18. hétfő 15:16 - Keszthely
Ősszel még fontosabb a látni és látszani elv
Az autósok figyelmét is szerették volna felhívni a kerékpárosok jelenlétére pénteken a Megvilágosodás napján. A rendőrség programjának célja, hogy a biciklisek is ügyeljenek a láthatóságukra. Emellett a gépjárművezetőknek is jobban kell koncentrálni arra, hogy az őszi időszakban is előfordulhatnak a kétkerekűek az utakon. A résztvevőket a körút végén ajándékkal is jutalmazták.

Regisztrációval indult a Megvilágosodás napi program pénteken délután. A Fő téren gyülekeztek azok a kerékpárosok, akik részt szerettek volna venni a közös városi túrán. A találkozás előtt a rendőrségen bike safe regisztrációra is volt lehetőség, azaz bejegyeztethették a kétkerekű járműveket a rendszerbe. Burucs Barnabás és édesapja is élt a lehetőséggel. A négyéves kisfiú nagyon szeret biciklizni.

„Azért szeretek biciklizni, mert az jó dolog. Én kint szeretek a legjobban lenni.”

A Megvilágosodás napjának célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy az őszi szürkeségben még fontosabb a látni és látszani elv. A lámpákkal és prizmákkal felszerelt kerékpárok mellett a láthatósági mellény szerepe is még jelentősebb. Az autósok így sokkal előbb észreveszik a bicikliseket, így nagyobb eséllyel kerülhetőek el az esetleges balesetek.

„Ilyenkor télen a hidegben úgymond jobban elülnek a kerékpárosok, de vannak akik kerékpárral járnak most is dolgozni, illetve iskolába. És azért is szeretnénk egy kicsit példát is mutatni ezzel a ma esti kerékpározással, hogy hogyan is kellene kerékpározni, hogy minél inkább kivilágítva legyünk.” - ismertette Dongó Norbert balesetmegelőzési előadő.

A rendőrség munkáját diákok is segítették. A közösségi szolgálat keretén belül voltak jelen az eseményen.

„Ez volt a legközelebb hozzám, édesanyám is ezt a szakmát végzi és gondoltam én is kipróbálom így ebben a három óra keretében.” - mondta el Hollósi Krisztián.

A kerékpárosok a Városháza utcán keresztül érkeztek meg a Deák Ferenc utcára, ahonnan a Bercsényi utca felé vették az irányt. A Vásár téri lámpák felé tartottak. A szürkületben jól érzékelhető volt, hogy a láthatósági mellények és lámpák miatt könnyebben észrevették a csapatok az autósok.

A kerékpárosokat az Energia téren várták. Itt meleg teát és süteményt kaptak azok, akik teljesítették a távot. A csapat minden tagja vallotta, hogy nagy élmény volt nekik a rendőrségi program.

„Előző évben is ugyanilyen hangulata volt az egész dolognak mint most, úgyhogy én mint a legidősebbnek tűnő személy elég jól teljesítettem magamhoz képest, úgyhogy örülök, hogy részt vehettem ezen.” - véleményezte Tomor Ferenc.

A résztvevőknek a végén ajándékkal is kedveskedtek a rendőrök. Láthatósági mellény, fényvisszaverő karkötő, térdvédő vagy kerékpárlámpa közül választhattak a túrát teljesítők.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Műjégpályával és minőségi szabadtéri programokkal várják a vendégeket az adventi hétvégéken.
 
Hetente akár 850 gyermek is iskolarendszerű úszásoktatáson vehet részt a Csik Ferenc Tanuszodában.
 
November 25. a Szovjetunióba elhurcolt politikai rabok és kényszermunkások emléknapja.
 
A Zala megyei nagy beruházásokat mutatta be a vállalkozóknak Keszthelyen Lengl Zoltán.
 
Az idén az új lakások ára jelentősen, a használtaké mérsékelten emelkedett országszerte.
 
A programsorozaton ikonikus együttesek koncertfelvételeit láthatja és hallhatja a közönség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár