+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Átadták a felújított polgármesteri hivatalt és orvosi rendelőt Alsópáhokon
2021. október 15. péntek 18:26 - Alsópáhok
Átadták a felújított polgármesteri hivatalt és orvosi rendelőt Alsópáhokon
A település a Belügyminisztériumtól nyert 30-30 millió forintot a polgármesteri hivatal és orvosi rendelő felújítására. A beruházásokhoz 62 millió forint önerőt biztosítottak. A hivatali épület és a fiókgyógyszertárral bővült orvosi rendelő is energetikai korszerűsítésen esett át. A két épületben teljesen megújult környezet várja az ügyfeleket, illetve pácienseket.

A Belügyminisztérium által nyújtott 30 millió forint támogatásból és az önkormányzat 41 millió forintos önerejéből valósult meg a hivatali épület külső és belső felújítása. Az épület új nyeregtetős szerkezete cserépfedést és bádogot kapott. A régi gerébtokos fa nyílászárókat korszerű, redőnnyel ellátott műanyag ablakokra cserélték, a homlokzatot 15 cm vastag hőszigeteléssel borították. A hivatali irodarendszer a régi válaszfalak kibontásával, újak beépítésével korszerűsített elrendezést kapott.  Felújították a villamos hálózatot, melyet napelemes rendszer táplál. Az ünnepélyes átadáson a térség országgyűlési képviselője elmondta, belügyminisztériumi támogatásból készült el a hivatal és az orvosi rendelő felújítása is.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő: „Mindkettő nagyon fontos. Egy szépen fejlődő település, egyre többen is vannak a településen. Nyilván jogos volt az igény, hogy egyrészt a polgármesteri hivatalban jobb körülmények közt dolgozzanak, jobb legyen az ügyfelek kiszolgálása. Különösen az orvosi rendelő…azt támogatjuk mindenütt, hogy az orvosi rendelő, óvoda az, amelyik a legfontosabb általában egy település számára.”

Az orvosi rendelő felújítására kapott 30 millió forintos támogatást közel 25 millió forinttal egészítette ki az önkormányzat. A felnőtt- és gyermekorvosi rendelők, a védőnői szoba és az egyéb helyiségek is új burkolatot, festést kaptak, korszerűsítették a fűtési rendszert, a gépészetet. A régi kézipatika helyett fiókgyógyszertár létesült, az átalakítás miatt tágasabb váróterem várja a gyermekorvoshoz érkezőket. A 35 éves épület új cserépfedést kapott, 3 új előtető készült, a lábazat és a homlokzat is szigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat, akadálymentesítettek.  A település polgármestere elmondta, ezekkel a fejlesztésekkel az elmúlt 15 évben megújult a településhez tartozó ingatlanállomány.

„Művelődési ház, helyi termék bolt, alkotóház, iskola régi-, új épülete, sportcsarnok, sportcentrum, polgármesteri hivatal, óvoda, bölcsőde – minden megújult, ami a főutca részét képezte. Jövőre már meg van az újabb feladatunk, hiszen a temetőben újítjuk fel a ravatalozót, épülnek újabb járdák a településen, utak fognak megújulni, csapadékvíz-elvezetés fog megvalósulni” - nyilatkozta Czigány Sándor polgármester. 

Az önkormányzat a járvány ellenére is sikeresen tudott gazdálkodni, ennek köszönhető, hogy a két beruházás esetében 62 millió forint önerővel tudott hozzájárulni a felújításokhoz.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Nem csak a parton, a vízen is legyünk körültekintőek, hogy elkerüljük a baleseteket!
 
Volt szépségverseny, kutyasuli-bemutató és sok játék.
 
A szentséget Udvardy György veszprémi érsek szolgáltatta ki.
 
A Híradó Plusz vendége Feiler Zsuzsanna, a Sármelléki Általános Iskola igazgatója.
 
Lőversenyre érkeztek az erdőgazdálkodásban dolgozók.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár