+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kamionokat és buszokat ellenőriz a rendőrség
2021. október 12. kedd 16:39 - Keszthely
Kamionokat és buszokat ellenőriz a rendőrség
Buszokat és tehergépjárműveket ellenőrznek a rendőrök a héten országszerte a ROADPOL Truck&Bus keretében. Az egyhetes európai összehangolt közlekedésrendészeti akció során a járművek műszaki állapotát, a pihenőidő betartását és a rakományt is vizsgálják az egyenruhások. Az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészés, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

Egy héten keresztül ellenőrzik a rendőrök a kamionokat és a buszokat. Folyamatosan állítják meg a sofőröket. Zala megyében három helyszínen, a 74-es és a 71-es főúton, valamint a rédicsi határátkelőnél történik a kontroll. Ezeken az útszakaszokon jelentős a személy- és tranzitforgalom. A sofőrök szerint nem akadályozza őket a munkájuk elvégzésben a folyamat.

„Hamar lemegy az ellenőrzés. Tehát ez egy 5-10 percen belül. Tehát semmi extra nincs ebben.”  - osztotta meg Horváth Ferenc.

A sofőröket is ellenőrzik a rendőrök. Az alkoholfogyasztás mérésén túl az adataikat is felülvizsgálják. Bár a megyében nem jelentős a buszok és a tehergépjárművek balesete, a kontroll célja elsősorban ezek megelőzése, az esetleges szabálytalanságok felderítése. A folyamat során szemügyre veszik a járművek műszaki állapotát és ellenőrzik a rakteret is. Az ellenőrzés kiterjed a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

„A kollégáim a tehergépjárműveknek rakterét, rakományait, műszaki állapotát a járműveknek. Kitérve ide az illegális migrációval kapcsolatos ellenőrzésekre is. Hiszen ezen rakterekben, járművekben esetlegesen megbúvó migránsok ellenőrzését is végrehajtjuk. A járművek ellenőrzése során itt az ősz, párásabb, csapadékosabb az időjárás, ebből kifolyólag már a gumiabroncsoknak műszaki állapotát is ellenőrizzük. Megnézzük a profilmélységet, megfelelőek-e.” - ismertette Soós Szabolcs a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság, Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

Az európai összehangolt közlekedésrendészeti akció ezen a héten tart. A fokozott ellenőrzést az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata hirdeti meg évente többször. Országszerte kell számítani a rendőrök jelenlétére az utak mentén. Munkájukat a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei is segítik, akik a túlsúlyt vizsgálják.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból valósultak meg Zalaszántón a beruházások.
 
Az erős szél miatt ágleszakadásoktól tartott a strandüzemeltető.
 
18 pálya, 3 nap, több mint 50 induló – ez számokban a 26. Balaton kupa.
 
28 éve már augusztus első hétvégéje a balatoni halászok napja.
 
A Híradó Plusz vendége: Gyanó Szilvia néprajzkutató.
 
Ószandec és a lengyel-magyar barátság szószólójaként méltatták dr. Cséby Gézát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár