+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Október az Idősek Hónapja az ESZI-ben
2021. október 7. csütörtök 16:19 - Keszthely
Október az Idősek Hónapja az ESZI-ben
Színes programokkal készülnek az Egyesített Szociális Intézmény Idősek Otthona lakói részére a dolgozók. Kezdetét vette az Idősek Hónapja sorozat, melynek célja, hogy az egyre szürkülő időben is vidámságot hozzon a szépkorúak életébe. Ma ismert nótákkal és dalokkal kezdődött az ünnepségsorozat.

Harmonikaszóval és közös énekléssel ünnepeltek az Idősek Otthona lakói. Szabó László mindenki kérését teljesítette, így bárki nótája felcsendülhetett a rendezvényen. A szépkorúak örömmel fogadták az ismerős dallamokat. Sokan szeretik az intézményt.

„Nagyon rendesek hozzám a nővérek, rendesek a szobatársak, mindenféle számítását megtalálja az ember itt.” - osztotta meg Szirtes Aba Zsolt.

Az Idősek Otthonában számos rendezvénnyel színesítik a lakók életét. Amellett, hogy jól kijönnek egymással a szépkorúak, a programok is összekovácsolják őket.

„Ha tehettem mindig lejöttem, eljöttem. Tegnap is itt voltam a 13 vértanúnak az ünnepén. Nagyon szép volt.” - mesélte Durgó Lajosné.

1991 óta ünneplik világszerte október 1-jén a szépkorúakat. Az Idősek Hónapja programsorozatot is ezért szervezi évek óta ilyenkor az Egyesített Szociális Intézmény. Ennek célja, hogy vidámságot hozzanak a lakók életébe az egyre szürkülő időben is – mondta el Királyné Domaházi Csilla intézményvezető.

„Holnap érkezik hozzánk egy énekesnő, Ágoston Anita, aki elég messziről jön, de nagyon örülünk, hogy eljön hozzánk, mert hogy ő operetteket és nótákat fog énekelni. A jövő hétre tervezünk még egy kirándulást, hogyha jó idő lesz, illetve hát itt bent mindenféle olyan szórakoztató programok lesznek, amikkel egy kicsit tényleg színesíthetjük ezt a borngós októbert.”

Az időseket Nagy Bálint polgármester is köszöntötte. Elmondta, nagy öröm, hogy újra közösen tudnak rendezvényeket tartani, mivel a pandémia alatt erre nem volt lehetőség. Köszönetét fejezte ki az ESZI munkatársainak, hogy mindent elkövettek azért, hogy elviselhetőbb legyen az idősek számára ez a helyzet.

„Ez egy nagyon fontos intézmény az Egyesített Szociális Intézmény, aminek része az Idősek Otthona is. Nagyon fontos intézmény. Egyrészt azt gondolom, hogy mindannyiunknak kötelessége, hogy az idős rokonainkról, az idős lakóinkról a város is gondoskodni tudjon a lehetőségeihez mérten. Minél inkább a lehető legjobb változatban. És azt gondolom, hogy a közösségünk szempontjából pedig a tapasztalt idős emberek nagyon fontos szereplői a város létének és a város közösségének. Éppen ezért örülök, hogy újra tarthatjuk ezeket az összejöveteleket.”

A nyitórendezvényen Tál Zoltán atya és Zichy Emőke lelkészasszony kedves gondolatait és áldásait is fogadhatták a lakók.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A rendőrség programjának célja, hogy a biciklisek is ügyeljenek a láthatóságukra.
 
Két program már lezajlott az emlékévi programsorozatból.
 
A Ranolder és a Premontrei iskola diákjai is csatlakoztak a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez.
 
Két autó karambolózott vasárnap nem sokkal dél után.
 
Dr. Jobs Viktor alapítóra emlékeztek az Egyesített Szociális Intézményben.
 
Összesen 122 millió forintból újult meg a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár