+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 30 kiló fölötti pontyot fogtak a bojlisok
2021. október 7. csütörtök 15:50 - Keszthely
30 kiló fölötti pontyot fogtak a bojlisok
Megdőlt a legnagyobb fogás rekordja a IX. nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen. A 30 kilogramm fölötti ponty tagnap akadt horogra Balatonszárszón. A versenyen az idén minden eddiginél több, 121 csapat vesz részt a Balaton 27 településén. A megmérettetés összdíjazása 10 millió forint.

Kapásra várnak a horgászok a keszthelyi Balaton-parton. Pénteken rajtolt el a világ leghosszabb horgász megmérettetése, a IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny. Az eseményre az ország minden pontjáról érkeztek csapatok, akik a sorsolást követően foglalhatták el helyeiket a horgászállásokban.

„Nagy halat szeretnénk fogni, minél nagyobb halat. Van rá egy hetünk, aztán meglátjuk, hogy mit ad a terület. Mondjuk nem nagyon jó helyet húztunk, mert nagyon egyenletes a talaj, és mivel strand is, föltöltötték homokkal, azt a vihar széthordta, és teljesen egyenes, nincs egy törés sem.” - mondta a Silver Baits csapat tagja, Iracska Dénes.

A szabályok szerint az a csapat kerül hivatalosan versenybe, aki öt darab, 10 kilogramm feletti halat fog. Az idén 121 csapat több mint 500 horgásza vesz részt az eseményen, az első napon 49 társaságnak sikerült mérhető halat fogni. Keszthelyen a Városi Strand mellett a Libás és a Helikon strandon is folyik a horgászat.            

„Kupák szempontjából szeretnénk az első helyet elhozni a legnagyobb 5 halban, és ami nyerhető, annak körülbelül – szerények vagyunk, osztozunk másokkal is – az 51%-át, az már többség.” - tette hozzá a Döbbenet Team tagja, Vincze Jenő.

A bojlisok a Balaton 27 településén horgászhatnak egészen szombatig. Az idei évben több szabály is változott. Ennek megfelelően a csapatok az egy hét során maximum 180 kg bojlit használhatnak és a 8 helyett már 10 kiló feletti halat kell fogniuk a versenyzőknek. A szervezők bíznak benne, hogy rekordot dönthetnek idén, hiszen több 30 kiló feletti ponty van a Balatonban. 

„Biztos nagyon sok 20 fölötti lesz, mert azért már nagyjából a Balatont ismerve, meg Szári Zsoltéknak, a Balatoni Halgazdálkodási Zrt.-nek a munkáját, évről évre egyre nagyobb a Balatonnak a halállománya, egyre több a nagytestű hal. Tavalyi évben 29 kilót már sikerült meghaladjuk, most annak nagyon örülnénk, ha lenne legalább egy darab 30 fölötti.” - tájékoztatott Szamosi Attila, a  Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny főszervezője.

A 30 kiló fölötti ponty Balatonszárszón akadt horogra szerdán. A nap összesítése szerint eddig 118 csapat fogott már értékelhető pontyot, közülük 73 társaság van már versenyben. A kifogott halak átlagsúlya 14 és fél kiló.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A rendőrség programjának célja, hogy a biciklisek is ügyeljenek a láthatóságukra.
 
Két program már lezajlott az emlékévi programsorozatból.
 
A Ranolder és a Premontrei iskola diákjai is csatlakoztak a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez.
 
Két autó karambolózott vasárnap nem sokkal dél után.
 
Dr. Jobs Viktor alapítóra emlékeztek az Egyesített Szociális Intézményben.
 
Összesen 122 millió forintból újult meg a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár