+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 350-en álltak rajthoz a Vadlánon
2021. október 5. kedd 14:45 - Keszthelyi-hegység
350-en álltak rajthoz a Vadlánon
Idén is 108 és 50 kilométeres távokon állhattak rajthoz a Vadlán Ultra Terep versenyzői. A megmérettetésre 350 futó jelentkezett itthonról és külföldről egyaránt. A sportesemény célja nem csak a mozgás, hanem a Keszthelyi-hegység kincseinek bemutatása. A leggyorsabbnak az idén is a tavalyi győztes bizonyult, 10 óra 19 perc alatt teljesítette a távot Muhari Gábor.

A nehéz terep és a több mint 100 kilométer ellenére többen is jókedvűen érkeztek a vonyarcvashegyi frissítőponthoz. Idén 5. alkalommal szervezték meg a Vadlán Ultra Terep futóversenyt a Keszthelyi-hegységben. A megmérettetésre az ország számos pontjáról és külföldről is érkeztek futók. Többen már nem először teljesítik a pályát, sőt az évek során egyre komolyabb kihívások elé állították önmagukat.

„Én már a harmadik alkalommal veszek részt a Vadlánon. Először az 50 kilométeres távon indultam, tavaly pedig megpróbáltam a 180-at és idén is erre esett a választás. Igazából mondhatnám, hogy remekül vagyok, bár nem őszinte a mosoly az arcomon.” - mondta egy futó, Hajduk Eszter.

A versenyen az elmúlt évhez hasonlóan idén is teltház volt, 350 futó vágott neki az 50 és 108 kilométeres távnak. A verseny nem csak a sportról szól, a szervezők szándéka bemutatni a Keszthelyi-hegység csodáit. A sportolók a táv nagy részében az erdőben futnak, de több települést is érintenek, így például Várvölgyet, Vonyarcvashegyet vagy Gyenesdiást. A rajt és a cél pedig Cserszegtomajon van.    

„Maga a rendezvény onnan született, onnan alakult meg, az volt a célunk, hogy a Keszthelyi-hegységet be tudjuk mutatni. Van 7 kilátónk, vagy volt 7 kilátónk, most már 8 van, az még nincs benne az útvonalban, Tátika vár, Rezi vár, a sztúpa, illetve a Vadlán barlangok, amiket ismertünk, ezeket fölfűztük egy útvonalra, ez 108 kilométert adott ki.  Ezt nézhetik meg a futóink. Mondhatom, hogy a verseny már nem csak országos, hanem nemzetközi, nagyon sokan jönnek vissza külföldről is.” - emelte ki Juhász Péter, a verseny főszervezője.

A 108 kilométeren a férfiaknál ismét Muhari Gábor győzedelmeskedett, 10 óra 19 perc alatt teljesítette a távot. A női egyéni távot Sáringer-Kovács Szilvia 12 óra 40 perc alatt futotta le. A további eredményekről a verseny közösségi oldalán lehet tájékozódni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az alkotás mellett felújítanak a táborozók.
 
Vendégünk: kérdezem Molnárné Riskó Erzsébet, a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány kuratóriumi elnöké
 
Frontálisan ütközött két személyautó a 76-os főúton Zalacsány térségében.
 
A gyógy- és ivóvizek fontosságát hangsúlyozza a Zalakarosi Fürdő és a Freya Hotel összefogása.
 
Bódi Mária Magdolna születésének 101. évfordulóján rendeztek kerékpáros zarándoklatot.
 
Táborzáró koncertet adott a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár