+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bölcsődét és utat adtak át Alsópáhokon
2021. október 1. péntek 18:48 - Alsópáhok
Bölcsődét és utat adtak át Alsópáhokon
Egy kisebb létszámú, úgynevezett “mini bölcsődét” vehetnek igénybe mától az alsópáhoki szülők. A valamivel több, mint húsz millió forintba kerülő beruházásnak köszönhetően hét gyermek ellátását tudják egyidőben megoldani. Október első napja nem csak a bölcsőde átadása miatt fontos a településnek: a 7351-es számú közút egy szakaszának felújítása is megtörtént.

Ezek az alsópáhoki kisgyermekek lesznek az első lakói a település frissen átadott bölcsődéjének. A meglévő óvoda épületében alakították ki a minibölcsődei csoportot. Pályázati forrásból több, mint húsz millió forintot nyert a település. A beruházás megvalósulását már nagyon várták a helyi szülők. Egyikük, Turi-Polgár Erika így vélekedett: "Hát igazándiból azért vártuk, mert hogy akkor vissza tudunk menni dolgozni. Nekik is jobb a társaság. Nagyon kedves pedagógusok vannak, úgyhogy nagyon örülünk."

A gyerekek láthatóan jól érzik magukat a bölcsiben, ahol hétfőtől már rendszeresen várják őket. A beruházás jelentősen hozzájárul a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez. A pályázati forrás nem volt elég a bekerülés költségeinek teljes fedezésére, így a település önkormányzatának költségvetéséből is költöttek rá. Czigány Sándor polgármestertől megtudtuk: "13 millió forintot tettünk hozzá, de azt gondoljuk, hogy megérte. Hiszen egy olyan intézményt avattunk a mai nap, ami a település számára nagyon fontos. Egy növekvő lélekszámú településen élünk itt Alsópáhokon. 250 fővel nőtt a lélekszámunk tizenöt esztendő elteltével, 1500 fő feletti lélekszámmal vagyunk már. Egyre több fiatal került a településünkre, egyre több kisgyermek születik. Ez mind köszönhető a kormány politikájának is, aki támogatja családokat."

A bölcsőde átadási ünnepségén Manninger Jenő országgyűlési képviselő elmondta: a kormányzati programnak köszönhetően több településen is vannak hasonló beruházások. A családtámogatási rendszer egyik céljának megvalósulása mindez.

Folytatódott a települést átszelő, 7351-es számú közút felújítása. A posta és a Hévízi utca elágazása közötti, mintegy ötszáz méteres szakaszon újult meg az útburkolat. A bölcsőde átadását követően az Alsópáhokon átvezető utat szalagátvágással adták át a forgalomnak. Manninger Jenő országgyűlési képviselő hangsúlyozta: "Nagyon sok útfelújítás szerepel itt a környéken is, és az egyik legrosszabb állapotban lévő út ez a régi főút. Régen Zalaegerszegre erre közlekedtek az autók, itt Alsópáhokon keresztül és Alsópáhok főutcáján. Ennek most a második szakaszára sikerült pénzt szerezni. Itt egy teljes burkolatfelújítást végeztek, ami - azt lehet mondani - nagyon fontos volt már a településnek is."

A beruházás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Keszthelyi Üzemmérnökségének fenntartási, felújítási előirányzatából valósult meg.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nem csak a parton, a vízen is legyünk körültekintőek, hogy elkerüljük a baleseteket!
 
Volt szépségverseny, kutyasuli-bemutató és sok játék.
 
A szentséget Udvardy György veszprémi érsek szolgáltatta ki.
 
A Híradó Plusz vendége Feiler Zsuzsanna, a Sármelléki Általános Iskola igazgatója.
 
Lőversenyre érkeztek az erdőgazdálkodásban dolgozók.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár