+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 42 darab egységes arculatú buszmegálló épült Keszthelyen
2021. szeptember 24. péntek 16:08 - Keszthely
42 darab egységes arculatú buszmegálló épült Keszthelyen
Befejeződött a buszmegállók megújítása Keszthelyen. 42 új váró épült a városban. Az önkormányzatnak az egységes városkép kialakítása mellett az is célja volt, hogy az utazók kényelmét szolgálják: 11 olyan helyszínen létesítettek fedett várót, ahol korábban nem volt ilyen. A beruházást olyan konstrukcióban végezték el, aminek köszönhetően nem kellett anyagi forrást biztosítani a városnak.

A beruházás második, egyben befejező ütemében 14 buszmegállót korszerűsítettek Keszthelyen. Az építményeket biztonsági üveggel és UV szűrős tetővel szerelte fel a kivitelező. Idén tavasszal már 28 helyszínen építettek korszerű, egységes arculatú buszvárót.

Nagy Bálint polgármester: „Nagyon fontos megemlíteni azt, hogy a városnak mindez nem került egyetlen egy forintjába sem, hiszen egy olyan megállapodást tudtunk a kivitelezővel kötni, ami eredményeként a reklámfelületet ő tudja hasznosítani, viszont a városnak meg nem kerül pénzébe ennek a teljes buszváró-rendszernek a megújítása.”

A városvezetés célja az volt, hogy az utazók kényelmét is szolgálja a fejlesztés. Ahol korábban nem volt és lehetőség adódott rá, ott fedett várót építtettek. Ahol a körülmények engedték, ott pedig oldalfalas építményeket kért az önkormányzat a kivitelezőtől. 

„Azt tűztük ki, hogy a kertvárosi városrészben, ahol ez a terméskő és fa összeállításban elkészült buszmegállók ezek természetesen megmaradnak, de a város egyéb területein, ahol különböző színű, különböző kialakítású buszmegállók voltak korábban, ezeket egységesítsük” - tette hozzá Keszthely polgármestere. 

A beruházás keretében összesen 42 új buszmegálló épült Keszthelyen. A kivitelező nem csak a várókban helyezhet el hirdetést, városszerte létesítettek City Light reklámtáblákat, melyeket az önkormányzat is használhat.

Hársfalvi Ákos -  Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Műjégpályával és minőségi szabadtéri programokkal várják a vendégeket az adventi hétvégéken.
 
Hetente akár 850 gyermek is iskolarendszerű úszásoktatáson vehet részt a Csik Ferenc Tanuszodában.
 
November 25. a Szovjetunióba elhurcolt politikai rabok és kényszermunkások emléknapja.
 
A Zala megyei nagy beruházásokat mutatta be a vállalkozóknak Keszthelyen Lengl Zoltán.
 
Az idén az új lakások ára jelentősen, a használtaké mérsékelten emelkedett országszerte.
 
A programsorozaton ikonikus együttesek koncertfelvételeit láthatja és hallhatja a közönség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár