+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Díszpolgári címet kapott Illés Fanni
2021. szeptember 23. csütörtök 16:21 - Rezi
Díszpolgári címet kapott Illés Fanni
Díszpolgári címet kapott Reziben Illés Fanni. A paralimpiai diadal óta először tudott szülőfalujába látogatni a sportoló. Virágokkal és transzparensekkel köszöntötték Illés Fannit, aki beszélt a Tokióig vezető útjáról, a sport nehézségeiről és szépségeiről is.

és ujjongással köszöntötték a reziek Illés Fannit. Az aranyérmes paralimpikon a tokiói versenyt követően most tudott először hazalátogatni.

„Büszkeség, hogy egy falunkbéli a világ legmagasabb fokára tudott eljutni. Nem lehet, csak a maximális elismerés hangján szólni a Fanniról. Azt gondolom, hogy az emberi jellemvonásai, a sporthoz való hozzáállása, az eredményei mutatják, hogy aki olimpiai aranyéremig eljut, az mindenképpen jelzi a sporthoz való hozzáállását. És ez minden sportszerető rezi emberben azt gondolom öröm.” - mondta el Cserép Gábor polgármester.

A község iskolásai, Fanni egykori tanárai, barátok és családtagok érkeztek a köszöntőünnepségre. Rajtuk kívül Budapestről megérkezett a sportoló szponzora, Kürti Sándor is.

"Mind a kettőnknek a közös kapcsolata, az a Szabó Zoli a tornatanár. Az nekem gyerekkori tornatanárom volt, aki itt lakik Rezi faluban és ő beszélt rá arra, hogy a Fanni megérdemelné a támogatást.”

Az eseményen Fanni egykori tanára idézte fel a gyermekkori emlékeket. Ezt követően egy kisfilmet tekinthetett meg a közönség a sportoló tokiói élményeiből.

A település által adományozható legmagasabb kitüntetéssel, díszpolgári címmel ismerték el a paralimpiai bajnokot. Illés Fanni nagyon meghatódott az elismeréstől, hiszen meglepetés volt számára a cím.

„Nagyon örülök és tényleg, őszintén meghatódtam, hiszen erre nem számítottam tényleg és ennyi emberre meg pláne nem. A díszpolgári címre egyáltalán nem. De nagyon örülök, hogy itthon lehetek. Talán most lesz egy kis időm végre megnyugodni, mert az elmúlt időszak nem arról szólt, hogy én nyugodtan éljem a mindennapjaimat, de most végre hazajöttem pihenni.”

A köszöntőünnepséget követő pódiumbeszélgetésen a sportoló elmondta, sok nehézséggel küzdött meg, de mindig fel tudott állni, soha nem adta fel. Ennek is köszönhető a most megszerzett aranyérem. Novembertől a világbajnokságra készül. Elmondta, egyelőre még kérdéses, hogy elindul-e 3 év múlva még egy paralimpián, hiszen anyai örömök elé szeretne hamarosan nézni párjával, aki egyben edzője is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nem csak a parton, a vízen is legyünk körültekintőek, hogy elkerüljük a baleseteket!
 
Volt szépségverseny, kutyasuli-bemutató és sok játék.
 
A szentséget Udvardy György veszprémi érsek szolgáltatta ki.
 
A Híradó Plusz vendége Feiler Zsuzsanna, a Sármelléki Általános Iskola igazgatója.
 
Lőversenyre érkeztek az erdőgazdálkodásban dolgozók.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár