+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A fotózás világával ismerkedtek Keszthelyen
2021. szeptember 22. szerda 14:12 - Keszthely
A fotózás világával ismerkedtek Keszthelyen
Fotósok hada gyülekezett az elmúlt szombaton a Helikon Kastélymúzeumnál. Kivételesen nem a patinás épület, hanem a fényképezőgépek, telefonok és természetesen a gazdáik voltak a főszereplők. A Műszaki Országos Környezetvédelmi Egyesület kezdeményezésére “fotósétán” vettek részt az érdeklődők, ahol a szakma fortélyaival ismerkedhettek meg.

A keszthelyi fotósétára bármilyen, fotózásra alkalmas eszközzel lehetett érkezni. A szervezők kiemelték: nem a technika számít, hanem a lelkes hozzáállás. Manapság egy jó fotó elkészítéséhez nem biztos, hogy komoly felszerelés szükséges - ennek bizonyítására többen is mobiltelefonnal jöttek. Az úttörő jelleggel, első alkalommal megrendezett “fotósétára” tizenhat résztvevő érkezett. A Műszaki Országos Környezetvédelmi Egyesület Keszthely Város Önkormányzatával karöltve hozta létre a projektet.

A Helikon Kastélymúzeumnál kezdődő, majd a város több pontján is áthaladó fotósétán profi fotósok és a szakma iránt kezdő érdeklődők egyaránt részt vettek. Volt olyan is, aki családostul érkezett. "Azért jöttem el, mert érdekel a fotózás. Szerettem volna kicsit tanulni egy profitól, hogy hogyan kell megkomponálni egy képet , illetve mi az, amire figyelni kell. Meg kicsit jobban kitanulni ezt a masinát" - mondta el Juhászné Nyári Emese, aki kisgyermekével és férjével együtt járta a várost.

A programon ingyenesen lehetett részt venni. A séta során a résztvevők folyamatosan kapták a feladatokat, hogy miről és hogyan kell fotózni. A képek készítésénél szempont volt a környezetvédelem, a klímaváltozás hatásainak érzékeltetése; ezzel együtt ösztönzés is arra, hogy hogyan védjük meg a környezetünket. A fotóséta egyben egy alakulóban lévő fotóklub előfutára is. Belovári András fotográfus így vélekedett: "Keszthely város és a környéke nagyon sok különleges értékkel bír, ami egy fotográfus számára nagyon nagy kincs. Akit komolyabban érdekel a fotográfia, azt sok szeretettel várjuk az újonnan megalakuló keszthelyi fotóklub tagjai közé, aminek a fő helyszíne a Balaton Színház lesz Ezúton is köszönetet szeretnék mondani Osvald Bálint igazgatóhelyettesnek a segítségért és az együttműködésért, hogy ez létrejöhet."

A fotósétára fiatalabbak, idősebbek, hölgyek és urak egyaránt érkeztek. Volt, aki Nagykanizsáról utazott Keszthelyre a fényképezés kedvéért. Az elkészült képeket utólagosan értékelték, valamint megbeszélték a programon megtapasztalt élményeket, tudnivalókat. A több órás séta során sok helyszínre  ellátogattak, a fotósuli a Balaton partján ért véget.

A riport a "Keszthelyi klímastratégia kidolgozása és klímatudatosságot erősítő, szemléletformáló programok megvalósítása" című KEHOP-1.2.1-18-2018-00206 azonosítószámú" projekt keretében valósult meg.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus